Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spotkanie Krakusów i okolic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spotkanie Krakusów i okolic

Witam!

Jako że jest coraz szersze grono Krakowskich DIYakustyków, myślę że dobrą myślą było by spotkać się w jednym miejscu i posłuchać naszych wypocin.

Tak naliczyłem to jest nas aktywnych:

- Hermes (TLka na Usherach, symasym, DAC lampucera)
    - Comandante W (Tasuki, pewnie coś by wygrzebał)
    - Racjonalny (no nie wiem co tam chowa)
    - .elite ( 3SM oraz Ushery w przygotowaniu)
    - Ja, ( skończę w "miesiącu" 3drogi, wziąłbym tripathe i audioarta jakby się nie sprzedał)
    - aeron - (też konstrukcja na usherach)
    - bartezz (nie wiem co tam produkuje)
    - Cudny90 - zapomniałem o Tobie napisać, chyba się nie obrazisz? :)

Może ktoś inny kto ma niedaleko, i chciałby się spotkać - nie bać się, nie gryziemy, łączy nas ta sama pasja :)

Fajnie by było gdyby ktoś miał jakiś fajny, większy pokój do dyspozycji, i tam się spotkać i posłuchać w jednych warunkach - w transporcie mogę pomóc jak coś, wziąłbym berlingo od szwagra.

Jak ktoś jest chętny na spotkanie, jakieś sugestie, może ma pokój dobry do odsłuchów albo miejsce - mile widziany wpis.
    Liczę na rozwinięcie tematu :)

Co do mnie, pomysł dobry, ciekawy i słuszny. Chętnie spotkam i poznam choć kilku forumowych twórczych pasjonatów, tym bardziej że częściowo nie są tacy zupełnie obcy, bo znajomość bierze się z kontaktu a poznanie po owocach :).
    Postaram się być obecny w miejscu i czasie, jaki zostanie umówiony (jak przezornie zastrzegają w krainie de los comandantes, si Dios quiere).
    W prezentacji Nazgulków-tasukowców poza miejscem, gdzie dziś stoją widzę takie trudności, że warunków nie mam na spotkania w więcej niż 2-4 osoby, no niech będzie 5 chudych osób, zaś tych grzmotów za nic nie podjąłbym się transportować donikąd w nawet w czasach apogeum siły, zdrowia i znacznie większej lekkomyślności: obecnie jest to dla mnie niemożliwe. Są to cztery kloce o średniej wysokości 1,8 metra, łącznej objętości ponad 1000 litrów i wadze grubo ponad ćwierć tony. To nie miał być i nie jest sprzęt mobilny, a nawet jako sprzęt stacjonarny przekracza standardy. No a czy warto sobie pod względem dźwiękowym Nazgulami głowę zaprzątać, nie mnie w tej kwestii głos zabierać jako ich siłą rzeczy stronniczemu sprawcy. Moje zdanie wiadomo jakie musi w tej sytuacji być (i jest :), a co). Do odsłuchu więc Nazgulów zapraszam, lecz małym gronem.

Skomentuj

Hmm może ja też się zjawie mimo odległości, oczywiście jeśli mogę. Niestety dotychczasowy sprzęt sprzedany...jedynie PS3 i kilka samych przetworników zostało:o

---------- Post dodany o 07:57 ---------- Poprzedni post o 07:00 ----------

Moge po drodze zabrać MariuszElektro i jego lampowce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        - aeron - (też konstrukcja na usherach)
        On juz wrocław :P

Ja chętny jak najbardziej!
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak długi weekend majowy to prawdopodobnie będę w Krakowie i mógłbym zajrzeć..

Skomentuj

ja moze podskocze, ale ciezko z "kolumnami" może byc i tak btw- narazie konstrukcja na seasach :P

Skomentuj

Dziwie się, że o mnie LightSound pamiętałeś :)

Jestem jak najbardziej chętny na spotkanie, jeśli tylko termin mi będzie pasował to git.

Co do moich sprzętów, to Uniampa mogę wziąć, a reszty nie będziecie chcieli słuchać hehe

Pozdro

PS: Mariuszelektro pewnie też będzie chętny :)

Skomentuj

No pamiętałem, pamiętałem, choć musiałem edytować posta żeby Cię dopisać, bo w biegu mi wypadłeś z głowy :)

No to pozostaje tylko ustalenie terminu, miejsca i w miarę opisać co kto i jak :)

No im więcej chętnych, tym teoretycznie lepiej - bo więcej zdań itd, jednak, z drugiej strony kto przygarnie gwardię 10 osobową na kwaterę? :P Trzeba będzie to jakoś rozpracować :) Byli jeszcze jacyś mniej aktywni userzy, do których miałem się wprosić na odsłuch czegoś - ale nie mogę sobie przypomnieć teraz :(

Skomentuj

jakby nie to że juz nie mieszkam w Krk to chętnie i 10tke bym przygarnął :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    To już wam się zrobił zlot południowej polski

Skomentuj

To może zrezygnuje bo trzeba będzie w batorym sale wynająć..

Skomentuj

Ja żartowałem.. :-) kiedyś taki spot ogólnopolski był w planie ale nic z tego nie wyszło. Teraz widzę że coraz więcej chętnych na Kraków i ..okolice.
                        Ale udanego spotkania życzę.

Skomentuj

Wadowice też mogą zaglądnąć?

Przywiozę kremówki... :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                            Wadowice też mogą zaglądnąć?

Przywiozę kremówki...
                            Pewnie że tak!

Dobra, to kremówki sa, będzie coś do kawy/herbaty, to jeszcze ten pokój, i żeby było czego posłuchać :)

Skomentuj

Panowie, działacie coś w temacie? Ja już zaklepałem nocleg i będę w Krakowie od 1 do 5 maja.

Skomentuj

Jak dobrze pójdzie, to i ja i hermes się wyrobimy z kolumnami, co do reszty, nikt nic nie pisze - zobaczymy, myślę żeby pomęczyć każdego z osobna z tydzień przed spotkaniem. Aeron wtedy odpada - bo wypada na majówkę.

Skomentuj

Prawdopodobnie bd w Krk, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo!
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

oj słabo południe się garnie...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      oj słabo południe się garnie...
                                      Zauważyłem że Krakusy takie są, ciężko się do nich na kawę wprosić - choćby po rodzinie, bo ciotki wszystkie w Krk mieszkają Bez obrazy, bo ja wieśmak :P I Panowie, nie bać się - łączy nas w końcu wspólna pasja, jedno forum to czemu by się nie poznać? :)

Skomentuj

Ja jestem chętny na spotkanie oczywiście. Ustalcie jakiś termin tylko.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X