Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zrodlo dzwieku tablet

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zrodlo dzwieku tablet

probowal ktos podlaczyc tablet pod wzmacniacz, da sie sluchac?

Zamieszczone przez leto87 Zobacz posta
    probowal ktos podlaczyc tablet pod wzmacniacz, da sie sluchac?
    Coś tam słychać, ale słabo - jakość kiepska i wzmocnienie nie za wielkie. Modecom FreeTab 9701 mojej ukochanej. Sandisk Sansa sobie lepiej radzi.

Skomentuj

oczywiście tylko FLAC'ki jako próbki , mp3 320kbs mają słabą dynamikę . z odtwarzaczy mp3 to chyba tylko pentagramy na chipie Wolfson . około 220 złocisza na alledrogo

Skomentuj

Da się, zależy pewnie jaki tablet. Mój tablet* nawet całkiem całkiem. MP3 trochę drażnią górą, jak to mp3, ale flac-e brzmią całkiem nieźle, chociaż brakuje im dynamiki CD.
        Nie mam porównania z innymi tabletami, natomiast na pewno jest dużo lepiej niż z telefonów, a na pewno E52 Nokii i SE Xperia ARC, lepiej niż z nawigacji NAVROAD-a, ale gorzej niż z laptopa DELL VOSTRO 3550 i 3700.
        Wkurzające jest ograniczenie poziomu głośności, co przy słuchaniu przez wzmacniacz nie przeszkadza w zasadzie tak bardzo, ale przez słuchawki jest dramat. Btw. kolejna bzdura wymyślona przez UE :/

Także reasumując, do słuchania jako tło czy zamiast radia nadaje się moim zdaniem znakomicie, a i od biedy może robić nawet za sieciowy serwer multimediów - po instalacji paru programików :cool:

* (Samsung Galaxy Tab LTE 8,9 /P7320/ - uff... mam nadzieję, że się w nazwie nie pomyliłem - ostatnio wszystko Samsunga jest galaxy coś tam :biggrin:)

Skomentuj

I jaki masz ten tablet infinity? podobno ipady sobie jako tako radza.. moj odtwarzacz mp3 microsoft zune sobie nie radzi. Kiedys mialem odtwarzacz sony 20gb hd, mial preset line out, to gralo calkiem slusznie.
          nokia n97 brzmi dobrze, tylko wzmocnienie slabe..
          Liczylem na to ze tablet bylby zblizony jakoscia dzwieku do komputera albo laptopa..
          Last edited by leto87; 31.03.2013, 09:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
            ale gorzej niż z laptopa DELL VOSTRO 3550 i 3700.
            Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
            MP3 trochę drażnią górą, jak to mp3, ale flac-e brzmią całkiem nieźle,
            Jeżeli to gra gorzej niż i tak badziewne dźwiękówki z laptopów to rozwodzenie się między mp3 320kpbs a flac'iem staje się zupełnie śmieszne...

Skomentuj

Ciekawy temat sie zaczyna i bardzo mnie zainteresowały wasze opinie.

Ja teraz w niedalekiej przyszłości jak skończe zabudowe bagaznika do końca bede przerabiał deskę rozdzielcza u siebie w aucie żeby wmontować tam stacje dokującą do ipada. Z tym ze iPad będzie podłączony nie przez gniazdo sluchawkowe ale bezpośrednio przez złacze Usb do Pioneera DEH 80prs więc tu troszeczkę inaczej będzie sie sprawa miała jeśli chodzi o jakość dźwięku.

Nie mniej jednak bede temat obserwować :cool:

Skomentuj

podobno ipady sobie jako tako radza..
                Tu się zgodzę, ipod (poprawiłem z ipada) gra moim zdaniem lepiej od sansy, tableta, czy laptoków z kiepską dźwiękówką nawet po wyjściu słuchawkowym. Cena używki nie jest kosmiczna.

Takiego Ipoda toucha mam na myśli, bo jak przeglądam teraz allegro, to włos mi się jeży ile apple stoją :P
                Last edited by LightSound; 31.03.2013, 12:35.

Skomentuj

mam ipada i zle nie ma, aczkolwiek interfejs wgrywania muzy jest do dupy (iTunes)

Skomentuj

iPad jest niesamowitym urządzeniem po jailbreak'u - normalnie niby też da się pracować ale po odblokowaniu mamy niesamowite możliwości :P

Skomentuj

Ja akurat nie jailbreakowałem swojego i narazie nie narzekam.
                      Co do itunesa to kwestia przyzwyczajenia. Ja u siebie na MacBooku dużo muzyki mam skatalogowane w itunesie i już sie przyzwyczaiłem do niego. Na początku mnie strasznie denerwował ale po bliższym zapoznaniu jest to naprawdę fajny program.

---------- Post dodany o 13:41 ---------- Poprzedni post o 13:39 ----------

Ale jeśli chcesz używać flac-ów to zapomnij o itunesie :d

Skomentuj

Testowalem tablet asus nexus. Niby dobrze gra ale jak skonfrontowalem z komputerem to jednak jest roznica na korzysc peceta. Gdybym nie testowal tego samego nagrania na komputerze i tablecie pewnie nie zauwazylbym tej roznicy bo jest niewielka.
                        Nie znam sie na elektronice, ale przypuszczam ze ogolna gorsza jakosc tego typu sprzetow, poniekad wynika z tego ze nie sa podlaczone bezposrednio do pradu z sieci..

Skomentuj

Nie znam sie na elektronice, ale przypuszczam ze ogolna gorsza jakosc tego typu sprzetow, poniekad wynika z tego ze nie sa podlaczone bezposrednio do pradu z sieci..
                          Wynika to tylko i wyłącznie z zastosowanych elementów a zazwyczaj z przetwornika DAC - pewnie w większości urządzeń to jakieś pierwsze lepsze 16 bitowe jednostki.

Skomentuj

jestem ciekaw czy zrootowany tablet z jakimś custom romem obsłuży PCM27XX bo to by było już ciekawe . Trzeba by zdrążyć ten temat ... niby z usb otg powinien działać na debugu

Skomentuj

Czy zna ktoś pinologię wyjścia ipada, ewentualnie jak podłączyć zewnętrzny mikrofon

Skomentuj

@Leto87: napisałem po gwiazdce jaki mam tablet :) Samsung Galaxy Tab 8,9 LTE (model P7320)

@Natalleos: no właśnie na 90% w moim tablecie siedzi jeden z "audiofilskich" DAC-ów Wolfsona, a mimo to (i mimo opinii kol. Shivera) twierdzę, że moje laptopy na zupełnie nieaudiofilskich IDT HD Audio brzmią lepiej. A próbowałem na różnych softach. Może to kwestia niedopracowanych sterowników, może samych androidowych playerów, nie wiem - nie używam tableta do poważnego słuchania muzyki, ale czasem się coś na szybko "puści" Czy w domu, czy w aucie.
                                Dla porównania zapuściłem na koniec te same pliki zgrane burrnem z flac'a na płytę z kompaktu (DCD-3300) i usłyszałem to co musiałem usłyszeć.
                                Płyty użyte w teście: Chris Rea "Road To Hell", Andreas Vollenweider "Behind The Gardens", Metallica "Reload"

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                Jeżeli to gra gorzej niż i tak badziewne dźwiękówki z laptopów to rozwodzenie się między mp3 320kpbs a flac'iem staje się zupełnie śmieszne...
                                Zupełnie zbędna ironia. Skąd to się w ludziach bierze? Pytanie było o tableta, odpowiedziałem na podstawie WŁASNYCH wrażeń i testów. Masz coś do powiedzenia w temacie to pisz konkrety, zamiast zarzucać komuś śmieszność, ok? Dziękuję.

Skomentuj

czy ktoś ma tu może externala na pcm27XX ? czy mógł by spróbować podłączyć do tabka przez usb host ? ja będę gadał z kumplami na forum androida c/d strony softowej jak to wygląda bo to może być remedium na bolączki dzwiękowe tabletów . prawdopdobnie jest to tylko kwestia skompilowania jakiegoś sterownika . stawiam że w customach pokroju CyanogenMod albo AOKP jest to do ogarnięcia

update: prawdopodobnie Andek 4.1.x obsługuje zewnętrzne DAC

http://www.computeraudiophile.com/f6...y-s-iii-12338/

na przykładzie SGS3
                                  Last edited by Natalleos; 01.04.2013, 08:15.

Skomentuj

Tu jest w miarę dokładnie zebrane w jednym miejscu: http://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=3403

Skomentuj

cześć
                                      odświeżę i zapytam
                                      jest jakieś urządzenie Dac czy coś podobnego co pozwoli mi słuchać muzyki z ipada i cd na wzmacniaczu ( wzmacniacz ma tylko jedno wejście ) tak żebym mógł wybierać źródło dźwięku ?

Skomentuj

Takie urządzenie nazywa się przedwzmacniaczem (preamp).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X