probowal ktos podlaczyc tablet pod wzmacniacz, da sie sluchac?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zrodlo dzwieku tablet
Collapse
X
-
Zamieszczone przez leto87 Zobacz postaprobowal ktos podlaczyc tablet pod wzmacniacz, da sie sluchac?
-
Da się, zależy pewnie jaki tablet. Mój tablet* nawet całkiem całkiem. MP3 trochę drażnią górą, jak to mp3, ale flac-e brzmią całkiem nieźle, chociaż brakuje im dynamiki CD.
Nie mam porównania z innymi tabletami, natomiast na pewno jest dużo lepiej niż z telefonów, a na pewno E52 Nokii i SE Xperia ARC, lepiej niż z nawigacji NAVROAD-a, ale gorzej niż z laptopa DELL VOSTRO 3550 i 3700.
Wkurzające jest ograniczenie poziomu głośności, co przy słuchaniu przez wzmacniacz nie przeszkadza w zasadzie tak bardzo, ale przez słuchawki jest dramat. Btw. kolejna bzdura wymyślona przez UE :/
Także reasumując, do słuchania jako tło czy zamiast radia nadaje się moim zdaniem znakomicie, a i od biedy może robić nawet za sieciowy serwer multimediów - po instalacji paru programików :cool:
* (Samsung Galaxy Tab LTE 8,9 /P7320/ - uff... mam nadzieję, że się w nazwie nie pomyliłem - ostatnio wszystko Samsunga jest galaxy coś tam :biggrin:)
Skomentuj
-
I jaki masz ten tablet infinity? podobno ipady sobie jako tako radza.. moj odtwarzacz mp3 microsoft zune sobie nie radzi. Kiedys mialem odtwarzacz sony 20gb hd, mial preset line out, to gralo calkiem slusznie.
nokia n97 brzmi dobrze, tylko wzmocnienie slabe..
Liczylem na to ze tablet bylby zblizony jakoscia dzwieku do komputera albo laptopa..Last edited by leto87; 31.03.2013, 09:37.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaale gorzej niż z laptopa DELL VOSTRO 3550 i 3700.Zamieszczone przez infinity Zobacz postaMP3 trochę drażnią górą, jak to mp3, ale flac-e brzmią całkiem nieźle,
Skomentuj
-
Ciekawy temat sie zaczyna i bardzo mnie zainteresowały wasze opinie.
Ja teraz w niedalekiej przyszłości jak skończe zabudowe bagaznika do końca bede przerabiał deskę rozdzielcza u siebie w aucie żeby wmontować tam stacje dokującą do ipada. Z tym ze iPad będzie podłączony nie przez gniazdo sluchawkowe ale bezpośrednio przez złacze Usb do Pioneera DEH 80prs więc tu troszeczkę inaczej będzie sie sprawa miała jeśli chodzi o jakość dźwięku.
Nie mniej jednak bede temat obserwować :cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez leto87 Zobacz postapodobno ipady sobie jako tako radza..
Takiego Ipoda toucha mam na myśli, bo jak przeglądam teraz allegro, to włos mi się jeży ile apple stoją :PLast edited by LightSound; 31.03.2013, 12:35.
Skomentuj
-
Ja akurat nie jailbreakowałem swojego i narazie nie narzekam.
Co do itunesa to kwestia przyzwyczajenia. Ja u siebie na MacBooku dużo muzyki mam skatalogowane w itunesie i już sie przyzwyczaiłem do niego. Na początku mnie strasznie denerwował ale po bliższym zapoznaniu jest to naprawdę fajny program.
---------- Post dodany o 13:41 ---------- Poprzedni post o 13:39 ----------
Ale jeśli chcesz używać flac-ów to zapomnij o itunesie :d
Skomentuj
-
Testowalem tablet asus nexus. Niby dobrze gra ale jak skonfrontowalem z komputerem to jednak jest roznica na korzysc peceta. Gdybym nie testowal tego samego nagrania na komputerze i tablecie pewnie nie zauwazylbym tej roznicy bo jest niewielka.
Nie znam sie na elektronice, ale przypuszczam ze ogolna gorsza jakosc tego typu sprzetow, poniekad wynika z tego ze nie sa podlaczone bezposrednio do pradu z sieci..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez leto87 Zobacz postaNie znam sie na elektronice, ale przypuszczam ze ogolna gorsza jakosc tego typu sprzetow, poniekad wynika z tego ze nie sa podlaczone bezposrednio do pradu z sieci..
Skomentuj
-
@Leto87: napisałem po gwiazdce jaki mam tablet :) Samsung Galaxy Tab 8,9 LTE (model P7320)
@Natalleos: no właśnie na 90% w moim tablecie siedzi jeden z "audiofilskich" DAC-ów Wolfsona, a mimo to (i mimo opinii kol. Shivera) twierdzę, że moje laptopy na zupełnie nieaudiofilskich IDT HD Audio brzmią lepiej. A próbowałem na różnych softach. Może to kwestia niedopracowanych sterowników, może samych androidowych playerów, nie wiem - nie używam tableta do poważnego słuchania muzyki, ale czasem się coś na szybko "puści" Czy w domu, czy w aucie.
Dla porównania zapuściłem na koniec te same pliki zgrane burrnem z flac'a na płytę z kompaktu (DCD-3300) i usłyszałem to co musiałem usłyszeć.
Płyty użyte w teście: Chris Rea "Road To Hell", Andreas Vollenweider "Behind The Gardens", Metallica "Reload"
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaJeżeli to gra gorzej niż i tak badziewne dźwiękówki z laptopów to rozwodzenie się między mp3 320kpbs a flac'iem staje się zupełnie śmieszne...
Skomentuj
-
czy ktoś ma tu może externala na pcm27XX ? czy mógł by spróbować podłączyć do tabka przez usb host ? ja będę gadał z kumplami na forum androida c/d strony softowej jak to wygląda bo to może być remedium na bolączki dzwiękowe tabletów . prawdopdobnie jest to tylko kwestia skompilowania jakiegoś sterownika . stawiam że w customach pokroju CyanogenMod albo AOKP jest to do ogarnięcia
update: prawdopodobnie Andek 4.1.x obsługuje zewnętrzne DAC
http://www.computeraudiophile.com/f6...y-s-iii-12338/
na przykładzie SGS3Last edited by Natalleos; 01.04.2013, 08:15.
Skomentuj
-
Tu jest w miarę dokładnie zebrane w jednym miejscu: http://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=3403
Skomentuj
Skomentuj