Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

woodstock 2013 nagłosnienie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

woodstock 2013 nagłosnienie?

Witam.
    Wiadomo już może jaka firma będzie nagłaśniać woodstock 2013 i jakiej firmy sprzęt zostanie tak uzyty?

Dopiero co program podali do publiczności a ty już o sprzęt sie pytasz?
    P.S. A kto się wybiera w tym roku na woodstock?

Skomentuj

Ja się wybieram, już mam urlop przyklepany.

A nagłośnienie 99% fotis, czyli na przodzie L-Acoustic K1 a na strefach V-Dosc i Mayersound Milo.

Skomentuj

Spytaj na Estradowcu, tam o takich rzeczach rozmawiają.

Ja chcę się wybrać, jak będzie to się zobaczy.

Skomentuj

Ogolnie tez chce jechac w tym roku ale nic nie planuje bo jak planuje to nigdy sie nie udaje ;D

Skomentuj

Moim zdaniem gra to bardzo fajnie - szczególnie na wysokości budki reżyserskiej. Zastawiałem się zawsze gdzie oni chowają suby - nie są widoczne, a przecież trochę tych paczek na pewno gra i chyba nie przez deski na froncie sceny...

Skomentuj

Doły bodajże są pod sceną zrobione w kardioidę żeby bas nie zabijał na estradzie :)

Skomentuj

2 lata temu stalem okolo 100metrów na prawo od sceny (podczas prodigy)to flaki w brzuchu mieszało. Ale podobno któras strona im padła wtedy.

Skomentuj

W zeszłym roku było jeszcze lepiej :) Zobaczymy czy w tym roku fotis pójdzie jeszcze krok do przodu.

Skomentuj

W tym roku chyba to samo co w zeszłym, ale mogę się mylić, bo wpadłem tylko na jeden koncert (byłem w Lubuskiem) Anthraxu. Z ciekawości podszedłem pod samą scenę - nagłośnienie jest naprawdę potężne - subbasy uderzają dosłownie po całym ciele, od brzucha po krtań i robią przy tym niezły wiatr, no nie idzie tam długo wysiedzieć :P Co do jakości - jak dla mnie brakowało nieco środka pasma, wiadomo że lekki kontur jest wskazany, ale mi brakowało trochę wypełnienia gitar. Jednak skoro byłem tylko na jednym zespole - może akurat tak ustawił nagłośnieniowiec, poza tym wiadomo że nie ma co porównywać PA do homeaudio. Swoją drogą uważam, że ciężko lepiej nagłośnić tak olbrzymią imprezę. Odsłuch jest przyjemny na bardzo dużym obszarze, nawet za tymi 4 liniami dogłaśniającymi, a z przodu imho ciśnienie nie do wytrzymania na więcej niż jeden utwór.
                    Nie na temat...
                    Tyle o nagłośnieniu, co do festiwalu - to może się starzeję, ale coraz mniej mi się on niestety podoba...

Skomentuj

Nagłośnienie moim zdaniem było bardzo dobre i bardzo głośne, może czasami było nawet za głośno co skutkowało obniżeniem jakości.
                      No a sam festiwal- pierwsza klasa

Skomentuj

Dla mnie wszystkie te metalowe kapele generują coś co zlewa się w jednolitą ścianę dźwięku i dziwię się tym co usiłują tego słuchać. Natomiast do pogo jest idealne, zwłaszcza tuż przy subwooferach, gdzie naprawdę bas przeszywa całe ciało.
                        Nie na temat...
                        grzechupk, a który raz już tam byłeś? :)

Skomentuj

Nie na temat...
                          Mam krótkie doświadczenia z Woodstockiem, byłem teraz trzeci raz i w zasadzie nigdy 3 dni, jednak im dłużej siedziałem tym było lepiej - szło się przyzwyczaić i zaczynało się podobać Na tegorocznym byłem dosłownie chwilę, 3-4 godziny, do tego trafiłem na nieznane mi zespoły, jak się uda to za rok mam zamiast wpaść na całość i wtedy zobaczę.

Skomentuj

Co do tych kapel metalowych, to na woodstocku możny było posłuchać nie tylko metalu. Na dużej scenie największe wrażenie na mnie zrobił gooral+ mazowsze. Świetnie to zabrzmiało! Świetny koncert! Wszystkie wokale było wyraźnie słychać, bas był konkretny i nie zamulony, całość energicznie i z wykopem- jak dla mnie było wszystko czego trzeba na koncercie :)

Skomentuj

Mimo, że wszystko sprzysięgło się przeciwko udało mi się pojechać na sobotę :) Co do nagłośnienia - zdecydowanie za głośno, wszystkie dźwięki zlewały się w jedno. Rok temu było zdecydowanie ciszej. Teraz nie dało się porozmawiać nawet krzycząc sobie prosto do ucha. Ale z drugiej strony nikt tam nie jedzie na rozmowy

Skomentuj

Osobiście niestety nie mogłem być tego roku, ale oglądałem transmisje na kanale YT... jeśli chodzi o same zespoły to Leningrad pozamiatał cały woodstock :)

Skomentuj

fakt, Leningrad był i dał rade na scenie :)
                                  damiani- całe szczęście nie wszystkie koncerty był tak głośno podkręcone i fakt wtedy było od razu lepiej- np. na Hunterze:P

Skomentuj

Czaruję...
                                  X