Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audiofil we Wrocławiu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Napęd CD ?
    czyli transport + dac vs komp + dac
    czy
    CD player vs dac + komp
    ?
    CD player vs dac + komp

Skomentuj

Czyli najprawdopodobniej :
      - różne głośności stąd różnica .
      - cd z lampami na wyjściu :)
      - wykorzystanie mp3 żeby była różnica .

lub dowolne kombinacje powyższych

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        - wykorzystanie mp3 żeby była różnica .
        Nie nie, właśnie organizatorom nie spodobało się to, że cd zagrało lepiej. Oni te dac'i właśnie sprzedają więc kiepska to była dla nich reklama:P Po prostu płyty lepiej się kręciły niż pliki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechu Zobacz posta
          Po prostu płyty lepiej się kręciły niż pliki
          O! To jest na pewno to!

Skomentuj

Dla zainteresowanych z Wrocławia i okolic- w ten weekend znów można wpaść na audiofila.
            Byłem dziś i myślę, że warto się udać ze względu na prezentowane kolumny: Magnepan MG 3.7.
            Byłem i nie mogę wyjść z podziwu, kolumny grały wyjątkowo szczegółowo, detalicznie i z konkretną dynamiką. Bas w który na początku wątpiłem, też był na miejscu. Brzmienie jak na żywo!
            Gorąco polecam

Skomentuj

zawsze mnei zastanawiało to czy nie serwują "ustawionych" sygnałów dźwiękowych.

Skomentuj

Mnie również. Ciężko wierzyć w uczciwość handlowców, którym zależy na sprzedaży. Nie zmienia to jednak faktu, że na spotkaniach można posłuchać sporo ciekawego sprzętu, z którym na co dzień niewielu z nas ma styczność.
                El_liero, byłeś dziś lub wczoraj posłuchać czegoś na audiofilu?

Skomentuj

Ciekawy był też wynalazek Gradient Helsinki- wyglądem przykuwają uwagę, ale nie udało mi się ich posłuchać niestety.
                  Mi się udało na AS. Najpierw się zdziwiłem strasznie że odgroda zwarciem do słuchacza. Ale grało bardzo fajnie. Góra i środek bardzo neutralnie, nie było do czego się przyczepić, a bas może nie schodził do piekieł, ale zróżnicowany i szczegółowy bardzo. Całość się ładnie sumowała.

Skomentuj

Nie na temat...
                    El_liero, byłeś dziś lub wczoraj posłuchać czegoś na audiofilu?
                    ja żem w Belgii tyro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                      Nie na temat...

ja żem w Belgii tyro :)
                      A to rozumiem :)
                      Byłem jeszcze w niedziele posłuchać kolumn i zaskoczenie- kompletnie mnie odczarowało. Sprzęt grał co prawda detalicznie, z dynamiką i mega szczegółowo, ale jednocześnie wnosił od siebie tak dużo, że wszystko brzmiało baaardzo podobnie.
                      Pomijając w ogóle fakt, że nikt nie chciał puszczać ciężkiego grania, tylko samo jazzowe cykanie i cmokanie. No
                      Reasumując- kolumny wysokiej klasy, ale mają specyficzne brzmienie, które może po czasie znudzić lub zmęczyć.

Skomentuj

A to rozumiem :)
                        Byłem jeszcze w niedziele posłuchać kolumn i zaskoczenie- kompletnie mnie odczarowało. Sprzęt grał co prawda detalicznie, z dynamiką i mega szczegółowo, ale jednocześnie wnosił od siebie tak dużo, że wszystko brzmiało baaardzo podobnie.
                        Pomijając w ogóle fakt, że nikt nie chciał puszczać ciężkiego grania, tylko samo jazzowe cykanie i cmokanie. No
                        Reasumując- kolumny wysokiej klasy, ale mają specyficzne brzmienie, które może po czasie znudzić lub zmęczyć.
                        Na delikatnym cmokaniu prawie wszystko gra idealnie....

Skomentuj

Czaruję...
                        X