Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stare radio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stare radio

Zastanawiam się czy są na tym forum pasjonaci "starych odbiorników lampowych"?Radyjko z 1956 roku,w 100% sprawne,wszystkie podzespoły oryginalne,jedynie wymienione zostały żarówki podświetlające skalę.Pełen opis radia na:
    http://www.radiomuseum.org/r/grundig...raet_4090.html
    Dwa dni pracy, aby móc zasiąść i posłuchać jak pięknie gra:)DSCF0988.jpgDSCF0996.jpgDSCF0998.jpgDSCF0999.jpg

Fajne :). Ja byłbym pasjonatem gdybym miał więcej wolnych pieniędzy Kiedyś chciałem kupić radio Saba z głośnikami greencone ale inne wydatki nie pozwoliły.

Skomentuj

Piękny egzemplarz. Jestem w drodze nabycia 2 Radyjek w tym Symfonii do odbudowy. Widzę że na UKF-ie ustawione, głowica przestrojona ? :-)

230420131097.jpg

Skomentuj

Ostatnio jak bylem w znajomym sklepie z graciarnia, to stal tam piekny Grundig z 5 glosnikami. Stan niemal nowka, wieki kaban, ale nie pamietam modelu. Chcieli za niego 80 ojro, w sumie nie tak duzo, ale nie mialem juz miejsca w aucie :) Ale jakby sie pojawili tutaj jacys fajni starych radyjek to mam sporego Grundiga na opylenie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Widzę że na UKF-ie ustawione, głowica przestrojona ?
          Tak,radio odbiera pełen UKF,było również wyposażone w "pilota":biggrin:Jaki to model radyjka na zdjęciu które załączyłeś?
          konzertgerat_4090_hifi_zauberklang_31311.jpg
          Last edited by roman763; 29.04.2013, 19:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
            Radyjko z 1956 roku,w 100% sprawne,wszystkie podzespoły oryginalne,jedynie wymienione zostały żarówki podświetlające skalę.
            Takie ładne radio a na nim kwiat... :/ Wrzucę jutro zdjęcie swojego nabytku :)

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
              Tak,radio odbiera pełen UKF,było również wyposażone w "pilota":biggrin:Jaki to model radyjka na zdjęciu które załączyłeś?
              Jeden z modeli Schaub Lorenz o ile dobrze pamiętam.

Skomentuj

Dopiero wczoraj miałem okazję osobiście zobaczyć Romana radio Grundig 4090. Fotki nie pokazują jak wielkie jest to radio i w jakim pięknym stanie... Prosty fornir w połysku wygląda rewelacyjnie a stan mechaniki i techniczny stan elektroniki daje powód do zazdrości... Coś pięknego... Jak tylko uporam się ze swoimi wydatkami będę polował na coś podobnego. Rewelka...

Skomentuj

iphon 225.jpg
                  Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Jak tylko uporam się ze swoimi wydatkami będę polował na coś podobnego. Rewelka...
                  To i ja będę szukał coś fajnego dla Ciebie:)
                  Tego radia też u mnie nie widziałeś?oddałem je w dobre ręce....

Skomentuj

A ja nabyłem parę dni temu symfonie :) uruchomiona i czeka na nową głowice i odbudowę obudowy :)
                    Jutro podeśle fotki.

Roman piękne radyjko, widać że trochę pracy w nie włożyłeś.

Skomentuj

A ja nabyłem parę dni temu symfonie
                      Super!Proszę o zdjęcie:)

Skomentuj

A ja nabyłem parę dni temu symfonie
                        Możliwe całkiem, że i ja nabędę.. :) Podobno leżakuje u znajomego w piwnicy, trzeba się tylko wybrać i przeszukać... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Podobno leżakuje u znajomego w piwnicy, trzeba się tylko wybrać i przeszukać...
                          Czym prędzej to zrób:biggrin:

Skomentuj

Zgodnie z obietnicą moja symfonia :-) długie sprawne z ukf'em problem. Postaram się je możliwie fajnie odbudować.

110520131212.jpg

Skomentuj

Ja musze odnowić swoja Arkonę. Chyba potrzebny będzie nowy fornir...
                              http://oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=329

Skomentuj

Ten gramofon w każdym starym radyjkuchyba taki sam. U mnie pod górną pokrywą powinien być podobny, czekam aż gość mi go załatwie.

Dolphin, widzę że gałeczki brakuje ... Oj nie będzie łatwo

Skomentuj

To z linku nie jest moje, tylko podałem informacje o nim :)

Skomentuj

A ja jestem przejazdem w Nowym Targu, mogę jutro nabyć to cudo :) utargowałem prawie o połowę.. Boję się tylko że z kolejnym to już do domu nie mam wstępu

http://tablica.pl/oferta/turandot-st...k-ID2LlsZ.html

Skomentuj

Jutro jade do antykwariatu, czasami maja tam piekne radyjka. Zobacze co beda mieli tym razem i zrobie foty.

Skomentuj

Pozwolę sobie wrzucić zdjęcia Romana radyjka. Może teraz w końcu widać jakich jest rozmiarów i w jakim stanie.. :)

Skomentuj

Czaruję...