Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gramofony

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gramofony

Tematu takiego ogólnie gramofonowego nam brak więc postanowiłem założyć takowy by wszyscy właściciele tych cudów techniki którzy u nas są mogli by się nimi tutaj pochwalić i porozmawiać :)

To może ja zacznę - jako mój pierwszy gramofon kupiłem niedawno Denon DP-300F wraz z wkładką AUDIO TECHNICA AT 120E/T do niego i jestem po prostu wniebowzięty

I przy okazji jedna z moich ulubionych piosenek:

W porównywaniu do flaca którego mam na komputerze i który był zripowany z CD to niebo a ziemia (niebo - gramofon).

Panowie nie wstydźcie się i piszcie / chwalcie się swoimi sprzętami bo na pewno znajdą się tutaj starzy wyjadacze tych cudów :)
    Last edited by .3lite; 23.05.2013, 21:49.

Przydało by się jakbyś zrobił miniaturki do tych zdjęć, zawsze czytelniejsze by to było.
    Osobiście dla mnie gramofony nie są jakimiś cudami, ot sprzęt dla bogatych audiofili, różnica między CD a vinylem jest na prawdę niska.
    Dodatowo negatywnym aspektem płyt jest ich szybkie zużycie. W przypadku CD zużywa się dużo wolniej, oczywiście zależy od sprzętu.

Skomentuj

Dzisiaj wlasnie sprzedalem jednego z moich dwoch Duali 1219 :| A tak ladnie sie razem krecioly...
      Załączone pliki

Skomentuj

Pięknie sie prezentują!
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez womperm Zobacz posta
          różnica między CD a vinylem jest na prawdę niska.
          Jak to mówią po angielsku - I beg to differ :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Dzisiaj wlasnie sprzedalem jednego z moich dwoch Duali 1219 :| A tak ladnie sie razem krecioly...
          Piękny ten sprzęt jest.

Ja sobie myjkę do płyt zakupiłem:
          http://www.conrad.pl/Myjka-do-płyt-w...nrad&pi=345296

Fajna sprawa bo dosyć dobrze czyści.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta

Ja sobie myjkę do płyt zakupiłem:
            http://www.conrad.pl/Myjka-do-płyt-w...nrad&pi=345296

Fajna sprawa bo dosyć dobrze czyści.
            Jak już zamknąłeś mój wcześniejszy temacik z Gramofonem to teraz musisz mi coś o tej myjce opowiedzieć i z czym masz podpięty ten gramiak z jakim pre jaki wzmak głośniki?? jak już o sprzęcie piszemy to dawaj całość:)
            Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez gr_ekus Zobacz posta
              Jak już zamknąłeś mój wcześniejszy temacik z Gramofonem to teraz musisz mi coś o tej myjce opowiedzieć i z czym masz podpięty ten gramiak z jakim pre jaki wzmak głośniki?? jak już o sprzęcie piszemy to dawaj całość:)
              Pozdro
              Nie ma problemu :)

Myjka jest naprawdę dobra, efekt czyszczenia płyt jest niesamowity i do tego płyn jest antystatyczny - używana i stara płyta po takim zabiegu zyskuje piękne dźwięki, trzaski i stuki znikają no i nowe melodie w takiej oczyszczonej płycie można usłyszeć :)

Przedwzmacniacz wzmacniający sygnał z wkładki to Pro-Ject Phono Box który idzie do mojego DAC'a AUDIOTRAK DR.DAC2 DX TE ( http://diyaudio.pl/album.php?albumid...achmentid=6879 ) jako liniowe wejście i z niego wychodzi na wzmacniacz Symasym v2 Flodinsa lub UniAMP Irka ale jak dla mnie każdy z nich gra tak samo dlatego w danej chwili jest podpięty najlepiej wykonany Symasym v2.

Głośniki to ostra mieszanka wszystkiego co zbuduję i testuje w danej chwili (projektuję zwrotnicę i jak na daną chwilę jadę na dwóch projektach) ale teraz mam podłączony Usher 8948A + Morel ET 338 z następną testową zwrotnicą po symulacji do odsłuchów - po skończeniu tego czeka Seas W18E001 + Morel Supreme 728.

Pozdrawiam

Skomentuj

Myjka to absolutna koniecznosc, jak chce sie dbac o plyty i cieszyc sie dobrym dzwiekiem wirujacego placka :)

Skomentuj

Vintydzownia :)

Dual CV1400, Dual 604 i WHD Accuracy 35.
                  Załączone pliki

Skomentuj

nie no ładny kącik masz Pogromco :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X