Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

emule pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

emule pomocy

nie moge soie poloczyc przez port 4661 w emule a na tym porcie jest duzo serwerów; ustawilem specjalne reguly w firewall wszystko popsprawdzalem a emule nie moze sie polaczyc przez 4661:/

czy ma ktos jakis pomysł ???

Jakie masz lacze?

Skomentuj

Zapewne próbujesz podlączyć się do Razorback 2 ale jeżeli nie masz zewnętrznego ip to nic nie wyjdzie. Ja mam zew ip za które płace 5 zł miesięcznie i nie mam zadnych problemów. O wiele lepiej ściąga, łączy się w ciągu sekundy do najlepszych serverów, nie stoję długo w kolejce itp. Polecam to wszystkim, którzy często korzystają z mule, pozdrawiam

Skomentuj

Richard ma racje, też ten temat przewałkowałem.

Skomentuj

a jak sprawdzic czy mam zewnetrzbne ip?? to jest ip które przypisal mi admin?
          w osiedlowej sieci 128kb/s
          jakis czas temu łaczylem sie przez 4661 do razorback2 a teraz nie mam serwerów zz portami 4661:/
          uaktualnienie listy nic nie daje:/
          high ID i low ID od czego zalezy ja mam low id i sie laczylem z razorbackiem bez ptroblemu, jak zmienic low id na high id???

Skomentuj

prawda jest taka ze emuł jest daremny coraz bardziej kuleje, ja mam zew ip i jakos nie specialnie korzystam z tego raz na pare miechow jak juz musze, a tak pozatym torren sie spisuje wspaniale zawsze max transfery :)

Skomentuj

Jezeli to jest siec tzw. "osiedlowa" to administrator mogl zablokowac te porty na routerze i dlatego nie mozesz sie polaczyc. Ostatnimi czasy duzo "providerow" blokuje sieci p2p bo to generuje zbyt duzy ruch.

Skomentuj

Zamieszczone przez Richard Small
                Zapewne próbujesz podlączyć się do Razorback 2 ale jeżeli nie masz zewnętrznego ip to nic nie wyjdzie.
                Ja nie mam zew. IP a bez problemu lacze sie z Razorback... :-/

Skomentuj

emul jest do dupy.Ja tez nim wogole nie sciagam.:)

Skomentuj

A co innego polecacie, bo muł faktycznie kuleje ?

Skomentuj

SOULSEEK- jest spoko :)

Skomentuj

A ja uzywam emule i jestem bardzo zadowolony. Srednio sciagam 40 gb danych miesiecznie.
                        aryan, pogadaj z adminem sieci. Napewno porty ktorych uzywasz sa albo zajete albo zablokowane. Jezeli admini nie sa zbyt lotni to pomoze zmiana portow na np: tcp 5682 i udp 5692. Mam tak u siebie i jest super. Bo nawet jesli porty nie sa zablokowane to i tak x userow probuje sie laczyc na wychodzacym porcie 4661 i 4662 Waszego wspolnego lacza, wiec nie moze z tego byc nic dobrego.
                        Jesli zmiana portow nie pomoze, pogadaj z adminem, zeby zrobil Ci przekierowanie portow. Dziala tak samo jak IP zewnetrzne a nie powoduje zadnych skutkow ubocznych. I bedziesz mial HighID stale.
                        Jesli chodzi o transfery i ich szybkosc to jest to wszystko do zrobienia - kwestia odpowiedniego moda i jego ustawienia.
                        Nie skreslajcie Emule tak latwo - to naprawde dobry program, tylko trzeba nim sie umiec poslugiwac.
                        Polecam moda Dragon - szybki, nie skomplikowany i mozna sie juz zabierac za powazne sciaganie za jego pomoca.

Skomentuj

HighID lub LowID zależy od IP, jest taki specjalny wzor, którym program wylicza numer ID z ip usera, jak się ma zew ip to sie zawsze ma highID

Ja nie mam zew. IP a bez problemu lacze sie z Razorback... :-/
                          to albo masz totalnego farta albo masz zew ip o ktorym sam nie wiesz, oczywiscie zdarza się podlaczenie lowid do razorbacka ale to naprawde rzadkosc

Skomentuj

ja sie podlaczalem do razorback2 z low id i to dosyc czesto, komp staŁ cały czas wlaczony i transfer był max, a teraz nawet nie moge sprubowac podlaczyc sie do razorback bo wyskakuje komunikat server appear to be dead :/

admin nie blokuje portów bo pytałem, zew ip nie dostane :/ przekierowywnie portów może dopiero za miesiąc.
                            a gdzie mozne znalezc mody do mula?
                            jakie poleciacie bo ja korzystam bez modu???

>>>>>mystical a jakie masz łacze ze sciagasz 40 gb??????????????????

Skomentuj

aryan, neo+ :> Okolo 1,2 gb dziennie mi sie sciaga. Co do modow to zerknij na www.osiol.com

Skomentuj

Zamieszczone przez Richard Small
                                to albo masz totalnego farta albo masz zew ip o ktorym sam nie wiesz, oczywiscie zdarza się podlaczenie lowid do razorbacka ale to naprawde rzadkosc
                                Mam wiec zatem totalnego farta, bo nie posiadam zew IP.

Skomentuj

ej ja też miałem Low ID bo miałem wewnętrzny IP i łaczyłem się zawsze.... żadkością było że musiałem próbować 10 razy... ale nawet teraz jak mam High ID to i tak mi sie nic nie sciąga i tak... :/

Chrzenić Emula !!!! TORRENT GÓRĄ !!!!

www.marbit.com.pl
                                  Polski klient sieci Torrent jest super

Skomentuj

Czaruję...
                                  X