Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reduktor Szumu - video blog

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

obejrzałem wszystko

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      Audiovoodoo, cz. 1 - Reduktor Szumu - odc. 8
      Fajny odcinek ;D (zaczynają się rozkręcać )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        Audiovoodoo, cz. 1 - Reduktor Szumu - odc. 8
        Ale się uśmiałem

Skomentuj

Ogladalem to z moja dziewczyna. Na poczatku mnie opieprzala... Pozniej sama przyznala racje ze facet dobrze gada!

Skomentuj

Dobrze brzmiące stereo za 1500 zł - Reduktor Szumu - odc. 9

Skomentuj

Fajne i dosyć ciekawe. Każdy raczej sam dopasowałby sobie te zestawy ale jako propozycje mogą niektórych nakierować.

Skomentuj

Jak sprawdzić tranzystor mocy - Reduktor Szumu - odc. 10

Skomentuj

Audiovoodoo, cz. 2 - Reduktor Szumu - odc. 11

Skomentuj

tylko trochę lipnie mierzyć kartą która nie ma rzeczywistej rozdzielczość 16bitów...

Skomentuj

No dobra kable sygnałowe cyfrowe już pomierzone a jak z kablami analogowymi? A kable głośnikowe? OFC a CCA itp?

Skomentuj

ale porownanie jest

---------- Post dodany 29.09.2013 o 00:11 ---------- Poprzedni post 28.09.2013 o 23:54 ----------

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                        a jak z kablami analogowymi? A kable głośnikowe? OFC a CCA itp?
                        a jak chcesz je mierzyc i porownac?

Skomentuj

Chodzi mi o to jaka jest róźnica między droższymi OFC a tańszymi CCA?

Skomentuj

rozumiem, ale jak chcesz wykazac ta roznice?
                            w kilku fizycznych parametrach?
                            w jakich i jak one maja wplywac na brzmienie?

Skomentuj

Nie znam sie na parametrach kabli. Chodzi mi o to w czym OFC jest lepsze od CCA i dlaczego?

Skomentuj

to sa bardziej kwestie fizycznych wlasnosci czy oszczednosci w wykonaniu. elektrycznie tylko kilka roznic bedzie, ktore mozna obejsc np wiekszym przekrojem

Skomentuj

CCA - Copper-clad aluminium wire - żyłki są wykonane z aluminium oraz pomiedziowane - taki przewód, jest bardziej łamliwy oraz ma większą rezystancję w funkcji długości dla analogicznego co do przekroju przewodu OFC.
                                  OFC - Oxygen-free copper - żyłki są w całości wykonane z miedzi.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czyli przy długości 2-3m przewodu OFC w poruwnaniu do CCA musiałbym zastosować większy przekrój dla CCA aby rezystancja była na poziomie OFC w mniejszym przekroju. No dobrze ale czy ta łamliwość jest aż taka straszna? przecież zazwyczaj takie przewody leżą sobie swobodnie na ziemi i nie są narazone na działanie jakichś mechanicznych czynników. Wracając do różnic, czy przy zastosowaniu OFC 2x1,5mm2 i CCA 2x1,5mm2 przy długości 2-3m będzie zauważalna różnica w brzmieniu?

Skomentuj

ta lamliwosc jest zauwazalna np jak czesto przykrecasz kable. u brata w samochodzie czesto CCA sie lamia jak wyciaga skrzynie

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                      czy przy zastosowaniu OFC 2x1,5mm2 i CCA 2x1,5mm2 przy długości 2-3m będzie zauważalna różnica w brzmieniu?
                                      watpie

ja staram sie unikac CCA z innego powodu. te kable maja byc tanie i takie sa. dlatego wole dolozyc pare grosza do lepiej wykonanych OFC

Skomentuj

Nie na temat...
                                        kable - najważniejsze cechy elektryczne > rezystancja oraz pojemność. A to wpływa na brzmienie zestawu, szczególnie dla kabli głośnikowych gdzie ich długość sięga ponad nie wiem, 50 metrów. A że takich długości się nie używa to uważam, że ogólnie nie wpływają na brzmienie :) kwestia lepszego wykonania i świętego spokoju, że ma się coś lepszego niż zwykły bubel

Skomentuj

Gramofony i płyty winylowe - Reduktor Szumu - odc. 12

Skomentuj

Czaruję...
                                          X