Mam w dupie głęboko alkohol narkotyki i papierosy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
dragi
Collapse
X
-
nie
nie
Nawet żucie gumy uzależnia , picie kawy. A są mądrzy co twierdzą ,że palenie trawy czy branie amfy nie.
To ,że co raz młodsze dzieci biorą dragi jest wynikiem po części złego wychowania ale w głównej mierze wywołane napływem kultury z zachodu. Jak się 10 latek naogląda jak to jest zajebiście sie upalić to kto go powstrzyma przed tym żeby spróbował ?.
Skomentuj
-
Yoshi_80, zioło nie uzależnie fizycznie, tak jak nikotyna czy alkohol. Psychicznie można uzależnić się od ciastek, czekolady, właściwie od wszystkiego.
Pozatym nie ma wiarygodnych badań potwierdzających szkodliwość zioła :) Ale chodzi o czysty towar, a nie sqny i tp.
Co do 10 latka. Jeśli go rodzice nie powstrzymają, to nikt go nie powstrzyma. To nie jest moda z zachodu, to jest wynik braku zainteresowania ze strony rodziców. W czeczenii (gdzie sierot jest bardzo dużo) dzieci nagminnie wąchają kleje i rozpuszczalniki :( Nie jest to wina kultury zachodu, tylko to że niepilnowanym szczeniakom odp***ala, nudzą się i tyle :( BTW wiecie że rozpuszczalniki są najbardziej uzależniającymi fizycznie środkami odurzającymi? Wystarczy 15 - 20 sesji i już można się uzależnić :(
Skomentuj
-
No panowie macie racje teraz jest tego od zajebu ja mieszkam w malej miejscowosc i co 4 osoba diluje podchodzi na ulicy i pyta czy chcesz kupic dragi dla mnie jest to smieszne
Kiedys bylo normalnie wszyscy tak nie wpiepszali tych pigow i speeda
mlodedrwale, nie zgodze sie z toba ze to nie wina dzieci tylko rodzicow ja probowalem troche i powiedzialem ze mam to w dupie i huj a jak ktos ma nasrane pod czepkiem to bedzie cpal dalej
Skomentuj
-
hardzio, nie wiem czy byś powiedział "ze masz to w dupie i huj" gdybyś nigdy nie usłyszał, że masz nie ćpać, a całe Twoje otoczenie ćpało, i byłaby to jedyna rozrywka jaką możesz sobie zafundować :(
Poza tym moim zdaniem trudno powiedzieć, że 10 latek jest czemukolwiek winien, ludzie w tym wieku raczej naśladują innych niż sami podejmują świadome decyzje, ale to IMO.
Skomentuj
-
Hah PAnowie.
Zupelnie nieswiadomie trafiliscie w moja dziedzine.
Pisalam mgr na temat narkotykow w gimnazuj (motywow i czestosci ich zazywania).
Wyniki badan mnie nie zaskoczyly,aczkolwiek co dla niektorych moglyby byc zadziwiajace albo zatrwazajace.
Zgodze sie z powyzszym twierdzeniem ktoregos z kolegow forumowiczow, ze duza wina w braniu przez dzieciaki jest w rodzicach, a konkretnie w wychowaniu.
Taka niestety prawda.
Sama mialam okazje sprobowac "lisci". Ale raz nie spodobalo mi sie, dwa zostalam tak wychowana i ukierunkowana p[rzez rodzicow, ze wiedzialam ze narkotyki nie maja racji bytu w moim zyciu.
Skomentuj
Skomentuj