Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie na wakacje z rodziną?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie na wakacje z rodziną?

Zaczyna się sezon wakacyjny i zastanawiam sie gdzie zrobić wypad z żoną i dzieciarnią na kilka dni. Najlepiej żeby było to w Polsce i zeby byly jakieś atrakcje dla najmłodszych. Fajnie też żeby było w miarę tanio i niedaleko od domu (Wielkopolska) aby nie spędzić całego dnia w samochodzie. Znacie jakieś fajne miejsca? Jak na razie to myśle o wyjeździe do Tropical Island pod Berlin ( minus to tylko 1 dzień bo nocka będzie dużo kosztować) albo do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego czy czegoś w tym stylu. Znacie jakieś ciekawe miejsca?

podaj:
    -fundusz na 1os.
    -ilosc dni
    -czy tylko auto czy i samolot wchodzi w gre?
    -hotele czy i hostele moga byc?
    -zwiedzanie czy wypoczynek?
    samolot przewaznie wychodzi taniej niz auto. da sie wyczaic promo od 1pln. wakacje ciezko ale np budapeszt piekny czesto ma dobre ceny ok 100-120pln/2str za samolot na miejscu tez tanio i pieknie :)

Skomentuj

Mała podpowiedź :)
      Samochodem na lotnisko do Berlina a tam można naprawdę dostać mega last minut za kilka set ojro.
      Majorka jest wręcz w śmiesznych cenach.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Raczej tylko autem bo dzieciaki nie mają paszportów (2,5 i 0,5 roku). Najbardziej chodzi o to aby córka miała satysfakcję zamiast siedzeć w domu a drugi i tak ciągle śpi w wózku. Za rok pomyślimy o wakacjach we dwoje jak dziadkowie przejmą krzykaczy więc majorki i ibize odpadają

ps. bardziej odpowiadała by jakaś wiocha, żeby kura, krowa obok przebiegała, wycieczki po lesie itp, a nie ciśniecie się w hotelu

Skomentuj

bo majorka jest bardzo tania. Bilet skladak przez mediolan lub bruksele mozna dorwac za 200-250pln i noclegi sa juz od 7e za noclego po 15e za all inc

jak nie chcesz na wlasna reke tylko z biura to lastminuter.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
            bo majorka jest bardzo tania. Bilet skladak przez mediolan lub bruksele mozna dorwac za 200-250pln i noclegi sa juz od 7e za noclego po 15e za all inc
            nocleg w mielnie 50-500zl :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Raczej tylko autem bo dzieciaki nie mają paszportów
              Po Europie raczej nie trzeba paszportu (na pewno tanie linie nie wymagają, nie wiem jak te zwykłe), i to prawda z tymi tanimi biletami. Mnie i znajomym udało się kupić 4 bilety po 8zł w dwie strony Warszawa - Budapeszt Więc pociąg Wrocław - Warszawa kosztował kilka razy więcej niż lot :) Oczywiście trzeba trafić na okazję.

Skomentuj

Dla dzieci przy wyjeździe za granice polski potrzebny jest paszport
                Kosztuje 30zl, wyrobienie trwa 2 tyg i jest to paszport tymczasowy na 1 rok
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

moi drodzy tylko Polska wchodzi w gre. mieszkamy za granica i chcemy, zeby dzieciaki poznaly troche ojczystego kraju to ma byc wyjazd kilkudniowy (3, 4 dni). wypoczynek, ale czynny. jakies rowery wodne, kucyki, wycieczki po lesie, itp. generalnie wyjazd nastawiony na atrakcje dla 2,5 rocznej dziewczynki.

Skomentuj

bardzo proszę
                    bedzie pan zadowolony
                    byłem we wrześniu z rodzinką i gorąco polecam

spanie, jedzienie, atrakcje
                    wszystko na miejscu

http://www.juraparkbaltow.pl/
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wpisz agroturystyka i miejscowosc gdzie mieszkasz na google i cos znajdziesz ciekqwego u mnie niedalego jest cos tego typu

http://www.mamuciadolina.pl/

Skomentuj

No ciekawe, tylko tyle kilometrow po polskich drogach

Skomentuj

Też myślałem o tym Bałtowie dla Ciebie :-) ale wielkopolska mi nie pasował, druga trochę nieciekawa.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Coś podobnego masz w Łebie(to tak na marginesie tylko) Bylem z dziewczyną i sam spacer zajął ponad 3h, jadąc z dziećmi cały dzień masz z głowy

Skomentuj

Do bałtowa mam bliżej

Ale kto wie co mi do głowy strzeli
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                Coś podobnego masz w Łebie(to tak na marginesie tylko) Bylem z dziewczyną i sam spacer zajął ponad 3h, jadąc z dziećmi cały dzień masz z głowy
                                Byliśmy z dziecmi w jednym i drugim, Bałtów wygrywa, ale ten w Łebie też jest fajny.

Ogólnie po raz kolejny jedziemy do Rowów.

Kolega z pracy poleca mi to http://www.ugazdy.wisla.pl/ (agroturystyka), był w tym roku.

Skomentuj

Ja jak zwykle polecam Mazury

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                    Ja jak zwykle polecam Mazury
                                    22lip. zaczyna mi się urlop 3tyg. i coraz intensywniej myślę o nich :)
                                    Ktoś może coś polecić, doinformować ?
                                    Nigdy jeszcze nie byłem na Mazurach, ciągle tylko słyszę "jeziora, Mazury" a że reflektuję (szeroko rozumiany) wypoczynek nad jeziorami; od śmigania na wake`u/nartach, poprzez wędkowanie, kończąc na spływach kajakowych to wyobraźnia mi się uruchamia na hasło "Mazury". :)

Skomentuj

ile chcesz wydac? :P ja mieszkam 65km od jez sniardwy :P wiec tak czy tak po drodze przez lomze bedziesz jechal polecam gizycko, mikolajki(ladne maisteczko lecz b drogie), ruciane nida

Skomentuj

W Giżycku jest fajniej jak w mikolajkach .

Na Mazurach to albo wypoczynek na "otro" lub wyciszenie

Skomentuj

Czaruję...