Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Internet mobilny jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Internet mobilny jaki?

Witam. Szukam internetu mobilnego do lapka i czy jest ktoś kto taki posiada?
    W tygodniu pomieszkuje w Katowicach w weekendy w domku koło cze-wy. Zastanawiam się nad LTE, mile widziane opinie jak to się sprawdza.
    Pzdr.

Ja jadę na orange 25gb za 60zl na rok a teraz z telefonu na nju
    Last edited by ejanek; 08.07.2013, 23:25.

Skomentuj

te całe LTE to taka radiówka znana od lat tylko, że operator jest dostępny w większych miastach :)

Skomentuj

Ja ledwo 3G napis widzę na telefonie, o LTE nawet nie wspomnę...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Ja ledwo 3G napis widzę na telefonie, o LTE nawet nie wspomnę...
          To się ciesz, u mnie o GPRS czasem można pomarzyć hehe A 1km ode mnie idzie HSDPA...

Skomentuj

Ja mam w ipadzie orange free na karte.
            Za 50zl 3GB transferu, styka mi na jakies 2,5 miecha.

Dodatkowo po wyslaniu kodu, srodki sa wazne przez rok przez co nie nie musze ladowac co miesiac jak i nie trace ich co miesiac.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
              Ja mam w ipadzie orange free na karte.
              Za 50zl 3GB transferu, styka mi na jakies 2,5 miecha.

Dodatkowo po wyslaniu kodu, srodki sa wazne przez rok przez co nie nie musze ladowac co miesiac jak i nie trace ich co miesiac.
              Powiedz jak Ci orange śmiga bo posiadam fona w pomarańczy na firme i wczoraj użyłem jako routera i dawało rade a może bezpośrednio będzie lepiej. Chyba mam w Katowicach blisko nadajnik.
              LTE w plusie wychodzi mi na 24 m-ce 49pln brutto za 10GB i wieczorem 50GB. Modem za 49pln i aktywacja za 10pln.

Skomentuj

15 gb w play za 49pln + 3gb za zakup przez neta do tego darmowe noce od 00:00 do 9:00 smiga na huawei e3131+ tplink MR3420 + antena cybertech 15dBi predkosc 4mega ,innej mozliwosci u mnie nie ma tepsa daje zenujace 1mega za czterdziesci pare zlotych ,w pakiecie sie spokojnie mieszcze

Skomentuj

Orange daje dla firm na 12m-cy 8gb nocki bez limitu modem z 4gb pamieci i 30pln netto i chyba sie zdecyduje:-)

Skomentuj

Weź sobie Aero2.

Skomentuj

Jak nie masz na działce 3G to zapomnij o internecie
                      Np internet w play wogole now działa jak nie ma 3G

Zainteresuj sie, ktory z operatorów zapewnia dostęp do neta gdy nie ma 3G

Wiem, ze Orange, plus i era tak
                      W te "tanie" bym nie wchodził
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Potwierdzam to, co wyżej napisał Łukasz. Dodatkowo polecam umówić się z dostawcą na wypróbowanie sprzętu i sprawdzenie jego działania w docelowym miejscu (no chyba, że mobilność ma tutaj kluczowe znaczenie). Miałem to coś w Playu - sprawdzali na jakichś mapach zasięgu, miało furgać w moim mieszkaniu z pełną prędkością, a nawet jeszcze szybciej - po trzech miesiącach dałem za wygraną i skończyło się na wymianie kilkunastu pism, wielu telefonach, zgłoszeniach problemu - w końcu udało mi się zerwać tę umowę. Nie wiem jak to działa w innych miastach i u innych operatorów, ale Wadowice i Play to straszne szambo. Przed podpisaniem lepiej to wszystko posprawdzać i przetestować, bo można się nieźle przejechać.

Skomentuj

Aero teraz jakieś kody z obrazka wprowadza co godzinę to kupa się robi

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                            Przed podpisaniem lepiej to wszystko posprawdzać i przetestować, bo można się nieźle przejechać.
                            I właśnie dla tego jest możliwość zerwania umowy przed upływem (chyba) 14 dni. Sam sobie testujesz i jak nie działa tak jak powinno wystarczy zanieść do salonu wszystko co dostałeś.

Skomentuj

jak nie wiecie czy jestescie w zasiegu neta lub macie problem z ustawieniem anteny kierunkowej polecam ta stronke http://mapa.btsearch.pl/ ja u siebie bralem w playu modem z mozliwoscia przetestowania przez 7dni ,dabyl sprawdzales na samym modemie? u mnie w domu nie ma wogole zasiegu ale po zalozeniu anteny na komin mam 50% UMTS2100 i net dziala z pelna predkoscia 4mega nie jest to szal ale jak patrze na orange u mojego znajomego to smiga fajnie u niego czasem ciezko wczytac stronke siec przeciazona

Skomentuj

Ostrożnie z tymi stronami obrazującymi zasięg sieci. Ja właśnie na tej podstawie, choć razem z zapewnieniami handlowca, z którym załatwiałem umowę, zdecydowałem się na internet w Playu. I w moim przypadku była to błędna decyzja. Może i dodatkowa antena by pomogła - nie wiem, nie sprawdzałem, korzystałem tylko ze zwykłego modemu. Nie zmienia to jednak faktu, że lepiej najpierw, zanim podpisze się umowę na rok, czy dwa lata, wypróbować działanie tego ustrojstwa, bo później można się tylko nakląć i nabawić wrzodów żołądka.

Skomentuj

Na btsearch.pl sprawdzasz gdzie są stacje bazowe a nie zasięg.

Skomentuj

ja jak bralem na prube to Pani mowila ze u mnie nie ma opcji zeby dzialalo ale jakos dziala

Skomentuj

Od 3 lat mam mobilny z t-mobile, poprzednio 15gb, obecnie mam 20gb za 49zł, umowa na rok. Predkosc do 7mbit - zalezy od zasiegu itp, ogolnie w wiekszych miastach bez problemu, na wioskach tez lapie

Skomentuj

Ja miałem parę lat w Plusie, głównie robił za stacjonarny ale czasem zabierałem go w trasę. Z zasięgiem nie było większych problemów, ale prawda jest taka że jak chcesz szybko to musisz być blisko nadajnika albo mieć dobrą antenę.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X