Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] karta muzyczna z optykiem za ok 100zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[komputery] karta muzyczna z optykiem za ok 100zl

Brat chce podlaczyc kompa do kina domowego poprzez cyfrowke. w kompie ma zintegrowana karte wiec takiej opcji brak.
    tak wiec mozecie doradzic jakas dobra karte z optykiem za ok 100zl?
    nie jestem na biezaco w temacie wiec na szybkiego wyszukalem tylko to http://allegro.pl/karta-muzyczna-asu...377461561.html
    czekam na potwierdzenie czy ma zlacze PCIE

---------- Post dodany o 20:22 ---------- Poprzedni post o 20:15 ----------

niestety tylko PCI

Xonar ale wersja DGX jest w PCI-E

Ja trafiłem ostatnio UCA202 USB (za 65zl) ale nie mam możliwości sprawdzenia tego po wyjściu optycznym.

PS moim zdaniem warto dołożyć do używanego Xonara DX

Skomentuj

nie patrz naszymi kategoriami - brat to taki muzyczny "dresiarz"

Skomentuj

Ale po co dopłacać za lepszą kartę jak to i tak pójdzie cyfrowo?
        Karty creative'a w granicach 100zł (używane) te na usb mają wyjścia optyczne.
        Jeżeli nie musi to być koniecznie optyk to z tego co pamiętam nawet Audigy SE miał wyjście cyfrowe.
        Czyli patrz na specyfikację najtańszych SB.

---------- Post dodany o 09:42 ---------- Poprzedni post o 09:32 ----------

Tu coś jest, ale nie orientuję się za ile ostatecznie to się sprzeda: http://allegro.pl/creative-sound-bla...391331168.html

Skomentuj

PCIE - musialbym sam sprawdzic czy brat ma to zlacze

Skomentuj

Czekaj, źle zrozumiałem. Myślałem, że potrzebujesz na PCI-E a potrzebujesz na zwykłe. To już będzie ciężko, chyba, że kupisz jakieś audigy z panelem, wtedy na panelu powinien być optyk.
            Zobacz czy nie masz możliwości podpięcia nieoptycznie, np HDMI jest wejściem cyfrowym. Może jakoś przez HDMI puścić dźwięk? Wymagało by to trochę kombinacji bo nie jestem pewien czy przejściówki odpowiednie są.

Skomentuj

ale skad ty chcesz HDMI brac?

Skomentuj

a jaką płytę główną ma brat? niektóre mają spdif wyprowadzone na goldpinach.

Skomentuj

musze sam do niego sie pofatygowac bo nawet nie wie jak to sprawdzic :/

Skomentuj

Ampli nie ma HDMI?

Skomentuj

Pawle, optyk to optyk, nie ma co dopłacać jak scythe1123 napisał.

http://allegro.pl/porzadna-karta-muz...399610678.html

Tu masz kartę na CMI8738, jest wejście i wyjście optyczne, jednak przed zakupem sprawdził bym model płyty głównej i zobaczył czy nie ma na płycie pinów jak pisze jaromas.

Skomentuj

dzieki! kupiona

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Ampli nie ma HDMI?
                        ma hdmi, ale co to ma wspolnego?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          ma hdmi, ale co to ma wspolnego?
                          Po HDMI leci dźwięk cyfrowo, większość kart graficznych ma HDMI...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            widze tu 2 problemy
                            1 - nie wiem czy brat ma HDMI w kompie
                            2 - niestety to jest najwieksza wada tego amplitunera - nie obsluguje dzwieku po HDMI :/ tzn nie wypuszcza, nie wiem czy przyjmuje

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                              Pytanie tylko czy graficzna obsłuży audio...? Bo gryzie mi się to ze sobą... :blushing:

Skomentuj

Mi, jak miałem 8800GT to po DVI leciał dźwięk
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Pytanie tylko czy graficzna obsłuży audio...? Bo gryzie mi się to ze sobą...
                                  tez takie watpliwosci mam... ale jak to cyfrowo to mozliwe
                                  w takim razie karta muzyczna jest zbedna obecnie w kompach?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Pytanie tylko czy graficzna obsłuży audio...? Bo gryzie mi się to ze sobą...
                                    Tak, na kartach graficznych są kodeki HD teraz, i w tych kodekach jest także kodek Audio - dzięki czemu z karty graficznej idzie także dźwięk i instaluje się sterowniki zarówno do układu grafiki jak i audio na raz. Wszystko idzie razem, i audio i video.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    tez takie watpliwosci mam... ale jak to cyfrowo to mozliwe
                                    w takim razie karta muzyczna jest zbedna obecnie w kompach?
                                    Dokladnie, bo to cyfrówka więc idzie normalnie. Patrząc od strony nowości i integralności z "nowymi" wynalazkami na rynku - tak. Nie potrzeba już kart muzycznych, choć nadal są 7.1 zintegrowane i jeszcze będą.

Skomentuj

Proszę pierwszy wpis. W ustawieniach wybierasz gdzie ma iść dźwięk i jak ustawisz wyjście HDMI jako "urządzenie domyślne" to wtedy dźwięk pójdzie po HDMI
                                      Załączone pliki

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        Przypominam, że zdjęcia należy dodawać poprzez zintegrowany z forum system dodawania obrazków zgodnie z:
                                        http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192
                                        https://diyaudio.pl/i/
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...