Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś dla palaczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
    Emm - jak by Ci to powiedzieć... Używałem załączania "forumowego" i używałem go już wcześniej w moim temacie o Philips AD12100, więc jakby wiem jak to działa - sęk w tym, że do tej pory działaŁO, obecnie jakoś nie chce przyjąć pliku jpg o rozmiarz uwaga... 65 kilobajtów - trochę mało, prawda?

Spróbuję dziś - może coś chwilowo się skaszaniło...

[edit]

Nie da rady. Tym razem celowo zdjęcie o normalnym rozmiarze - rezultat: "Wystąpiły następujące błędy:cigger.jpg: Twój plik przekracza o 624.0 KB bajtów limit forum; 1 Bajtów dla tego typu plików."

Plik ma rozmiar około 630kb
    A przeczytałeś co tam jest napisane i użyłeś metody z drugiego podanego przeze mnie linka?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      A przeczytałeś co tam jest napisane i użyłeś metody z drugiego podanego przeze mnie linka?
      Mnie się wydawa, że przeczytałem. Ale może mnie się tylko wydawa. Ale i tak sęk w tym, że do tej pory działało, a nie w tym, czy da się inaczej - były jakieś zmiany? (linka drugiego wykorzystam, ale to w drugiej kolejności, bo to co działało do tej pory wygodne cholera było ).

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
      A czegoś kurde się spodziewał?Na to nie ma gotowego przepisu ,albo wiesz co robisz albo rządzi Tobą małe dymiące gówno,które Cię zabija i za które płacisz.Twój wybór;trzeba trochę jeszcze chcieć aby rzucić.Dobrym bodżcem do tego są pieniądze.Policz ile wydajesz na fajki czy eko fajki i co byś mógł za te pieniążki sobie (żonie,dzieciom) sprawić No życzę udanego porzucenia wstrętnego nałogu.
      ps.mi sie udało,wierzę ,że Ty również przestaniesz palić (zwykłe/eko) tylko miej w tym cel;bez tego będzie trudno lub to co masz obecnie(no taką nicość).Z całego serca powodzenia
      No i widzisz Pan. Temat założyłem "ku nadziei" tych, którzy próbowali Twoimi metodami i im nie wyjszło. Mnie nie wyjszło, więc zapytałem siebie - a co mi szkodzi? I kupiłem e-faję. I nie żałuję, bo cel nadal ten sam - rzucić całkowicie. Jak na razie wszystko ku temu zmierza, palę coraz słabsze, rzadziej, skutki uboczne mniejsze itp. I nie mam ochoty wracać do "analogów" jak niektórzy z wcześniejszych wypowiedzi - wcześniej to była tylko nadzieja, że nie wrócę, teraz jest to już pewność. E-faja o wiele lepiej sobie poradziła z analogami niż straszenie mnie gównem, wydatkami czy nawet śmiercią. Fakt, że to dopiero drugi krok (pierwszym było rzucenie analogów, drugim osłabienie mocy do prawie zera) i czeka mnie jeszcze trzeci, ale to i tak już bardzo dużo.

Dla pozostałych chętnych mam niestety niezbyt optymistyczne wieści - zarówno nasza UE jak i inne rządzące bandy szykują się jak nie do potężnych podaków/akcyz to do delegalizacji e-faj lub kontroli farmaceutycznej (gigantyczne opłaty licencyjne, a w związku z tym wzrost cen). Ja byc może zdążę rzucić do tego czasu... Ale będą tacy, którzy nie zdążą...

Ludzie są naprawdę żałośni czasem.

Załączam linka pomocnego dla tych, co tak jak ja nie wiedzą (nie wiedzieli):

Najlepsze faq jakie widziałem o e fajach
      Link tzw. zapasowy

W ogóle cały blog można poczytać, dużo tam wiedzy która nie jest wyssana z palca jak większość spotykanej szeroko w internecie.
      Last edited by krzych.s; 15.08.2013, 21:42.

Skomentuj

Mnie się wydawa, że przeczytałem. Ale może mnie się tylko wydawa. Ale i tak sęk w tym, że do tej pory działało, a nie w tym, czy da się inaczej - były jakieś zmiany? (linka drugiego wykorzystam, ale to w drugiej kolejności, bo to co działało do tej pory wygodne cholera było ).
        http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post361621
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Aha. Dzięki za info. Próbowałem tam odpowiedzieć, ale nie mam uprawnień, więc przekaż Tomkowi, że pomysł uznaję za beznadziejny. Wytłumaczenie tym bardziej "mamy dwa mechanizmy co może być mylące" - to tak jakby posiadanie dwóch samochodów miało być mylące, bo oboma można dojechać do celu...

Nie wiem skąd taka ideja.

---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post o 22:44 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          https://diyaudio.pl/i/
          Ten też mówi, że obrazek za duży. :/

Skomentuj

Nie na temat...
            Emm - jak by Ci to powiedzieć... Używałem załączania "forumowego" i używałem go już wcześniej w moim temacie o Philips AD12100, więc jakby wiem jak to działa - sęk w tym, że do tej pory działaŁO, obecnie jakoś nie chce przyjąć pliku jpg o rozmiarz uwaga... 65 kilobajtów - trochę mało, prawda?

Spróbuję dziś - może coś chwilowo się skaszaniło...

[edit]

Nie da rady. Tym razem celowo zdjęcie o normalnym rozmiarze - rezultat: "Wystąpiły następujące błędy:cigger.jpg: Twój plik przekracza o 624.0 KB bajtów limit forum; 1 Bajtów dla tego typu plików."

Plik ma rozmiar około 630kb
            Wystarczy byc na biezaco z informacjami z forum, wtedy bys nie musial tutaj narzekac - masz dzial na topie strony.
            Mechanizm vB dla obrazkow zostal wylaczony i zastapiony czyms w stylu nazwijmy to a'la elektroda: https://diyaudio.pl/i/
            Wynika to z tego ze mielismy multum tematow z fotami z zew. serwisow gdyz ludziom bylo latwiej je wrzucac przez podobnie dzialajace mechanizmy i w efekcie po czasie tematy byly wybrakowane, poniewaz fotki wygasaly.

Próbowałem tam odpowiedzieć, ale nie mam uprawnień, więc przekaż Tomkowi, że pomysł uznaję za beznadziejny.
            Okej.

Skomentuj

21.07.2013 - Kupiłem niedowierzając
              03.08.2013 - Pi razy oko wtedy przestałem palić, zacząłem "parować"
              17.08.2013 - Mija ponad dwa tygodnie bez papierosa - pierwszy raz w życiu zwyczajnie nie chce mi się palić (uzależnienie nadal jest, ale nie od spalania).

Jeśli mi kto powie, że e-faja nie działa, odpowiem zwyczajnie: kupiłeś szajs (sprzęt) lub nieodpowiednie płyny. Patrząc po sobie, a byłem bardzo źle nastawiony i bardzo zależny od palenia, nie widzę opcji aby komukolwiek brakowało palącego się peta gdy ma dobry sprzęt i płyn. A mój sprzęt i tak nie jest najlepszy (http://cigger.pl/pl/140).

Z czystym sercem mogę polecić konwersję "analog->digital". Ale OSTRZEGAM przed konwersją "niepalący->digital" (żeby się ktoś nie podjarał), bo to zło. E-faja dobra jako mniejsze zło, ale nic więcej. Na 100% szkodzi tyle, że setki razy mniej. Może pomóc w rzuceniu, a jeśli nie to przynajmniej w mniejszym szkodzeniu samemu sobie i otoczeniu.

---------- Post dodany 18.08.2013 o 18:42 ---------- Poprzedni post 17.08.2013 o 01:16 ----------

Poprawka, kupiłem 13.07.2013. 21.07.2013 to było dopiero gdy się podpytywałem na forum. Tak czy siak, miesiąc max.

Skomentuj

Czaruję...
              X