w ramach koss-a to ja męczę UR40 i też jakoś nie udało mi się ich podmienić..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
słuchawki do 200 zł
Collapse
X
-
Nie wiem o co chodzi z tymi porta pro, tańsze są KSC75 i moim zdaniem grają lepiej.
Zobacz sobie superluxy HD330 kosztują 130zł i grają lepiej jak słuchawki za 300-400zł, taka alternatywa dla CAL!
Mam jedne i drugie i szczerze mówiąc CAL ma lepszy środek ale te HD330 grają trochę lżej na moje ucho i lepiej jest z generowaniem przestrzeni. Ogólnie to graja na zbliżonym poziomie
Skomentuj
-
Teraz na topie jest raczej takstar ze swoimi konstrukcjami. Nie tak dawno pojawiła się też firma Somic z bardzo udanymi słuchawkami. Z dousznych to np. kz jest dosyć znaną firmą. To tyle jeśli chodzi o chińczyki.
Z takich ciekawostek to bardzo pozytywnie można się zaskoczyć na creativach fatality. Trzeba im tylko wytłumić muszlę i zostawić ~2 otwory stratne z tyłu przetwornika. Jeśli ktoś nie chce wymieniać kabelka (ten fabryczny bardzo szybko się psuje) to za ~20-30zł (tyle kosztują używane). można mieć dobrze brzmiące słuchawki. Zresztą ich modyfikacje są na necie.Last edited by Oskar29; 07.09.2017, 16:33.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez roman763 Zobacz postaDT 880 ProLast edited by raven1985; 08.09.2017, 20:24.
Skomentuj
-
Dzięki Roman, jeżeli nic sensownego nie znajdę to pozostanie kupić używane. At polecił mi znajomy który pracuje w mp3store w kategorii cena jakość - 300zł. On znów odradzał akg k240 jako skrajne słabe... . Co człowiek to opinia postanie iść i posłuchać.
Czy te DT dadzą radę pod samym EMU 202? Czy od razu trzeba wzmacniacz?
Skomentuj
-
Witaj,32ohm dadza radę nawet z telefonem i takie najlepiej kupić(są uniwersalne).Wyzsza rezystancja to wecej przekazu,ale i potrzebują wydajnego wzmacniacza....Co do AKG to omijam te słuchawki,grają efekciarsko z podbitym dołem.....Beyerdynamic grają lekko zwiewnie ale tam gdzie trzeba potrafią"przyłozyć"Mam dwa rodzaje padów te oryginalne welurowe i dokupiłem takie ala skórzane".Podmiana padów daje swietne efekty dla tych którym brakuje trochę dołu....Ja jednak słucham na welurach.Zanm je nabyłem testowałem wiele róznych słuchawek i wybrałem własnie beyery o konstrukcji otwartej.
Ps:Jeśli potrzebowałbyś odsłuchac beyerynamicow zanim zdecydujesz sie na zakup,to nie ma problemu moge Ci podesłać moje do testów
Skomentuj
Skomentuj