Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki przenośny odtwarzacz MP3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki przenośny odtwarzacz MP3

Chciałbym kupić sobie przenośny odtwarzacz MP3 w cenie ok 150zł.
    Będzie wykorzystywany do nocnego posłuchania w łóżku, czasem podłączony w garażu pod wzmacniacz, czasem na spacerze. Nie zależy mi na kolorowych wyświetlaczach i ogromnej ilości pamięci. Priorytetem jest jakość dźwięku, oraz szybkość działania.

Zastanawiam się nad:
    1. Sansa Clip+ http://www.sandisk.com/products/musi...us-mp3-player/ Chwalony wszędzie budżetowy odtwarzacz o dużych możliwościach.
    2. Sansa Clip Zip http://www.sandisk.com/products/musi...yers/clip-zip/ Prawie to samo co Clip+ tylko z kolorowym wyświetlaczem, ale podobno powoli przełącza utwory.
    3. Jakiś używany iPOD - tutaj nie wiem jaki model, ale z tego co się rozeznałem grają podobnie.

Jeżeli ktoś miał styczność z tymi urządzeniami to proszę o opinie i porady.

Sansa Clip+
    Używam go już rok i jest rewelacyjny w swojej cenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Sansa Clip+
      Używam go już rok i jest rewelacyjny w swojej cenie.
      dziewczynie kupilem 3 lata temu i nie widze sensu zmiany. jedynie sluchawki warto dokupic inne (nie kazdemu pasuja pchelki)

ale zaraz zjawia sie zwolennicy ipod'ow

Skomentuj

Używam tej Sansy Clip+ z Superlux HD330, które polecam w tym wątku:
        http://diyaudio.pl/showthread.php/22...191#post362191

Skomentuj

Ja mam dokanałowe Vedia SV-500 i Creative EP-630 oraz nauszne jakieś starsze Technicsy, nie wiem jaki model ale w cenie około 100.

Skomentuj

Mam od 3 lat Sansa Clip+ i hula aż miło. Polecam
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Używam tej Sansy Clip+ z Superlux HD330, które polecam w tym wątku:
              http://diyaudio.pl/showthread.php/22...191#post362191
              bateryjny playerek i 300Ohm muszle ? jak to... :blink:

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                bateryjny playerek i 300Ohm muszle ? jak to...
                Normalnie:) Nie słucham na takich poziomach głośności aby mi to nie wystarczało. Druga sprawa, że częściej na słuchawkach siedzę z E-MU niż z Sansą a mam jeszcze swoje AKG K512 do Sansy (bardzo rzadko je używam, bo nie potrzebuję).

Skomentuj

ja używam http://pentagram.biz.pl/produkty/odt...in_core_p_5117 z Customami od Westone w shelach UM 2xTW 1xMID 1xWF odtwarzacz brzmi świetnie praktycznie bez korekcji

Skomentuj

Używam od roku Clipa+, skoro masz takie wymagania to Sansa będzie idealna. Wziąłem najtańszą wersję 2GB i kartę 16GB - tanio i dużo miejsca. Polecam od razu wgrać Rockboxa, chociażby dlatego, że bateria dłużej trzyma.

Skomentuj

Miej na uwadze to, że dodatkowa karta pamięci = większe zużycie prądu.

Skomentuj

Też mam sanse clip już z 2lata i za taką kasę cacy

Skomentuj

W takim razie się zdecyduje na Sanse Clip+ tak jak radzicie. Pozostaje kwestia czy polować na używaną, czy nową. Jest teraz sporo nowych w wersji OEM za śmieszne pieniądze.

Skomentuj

nowa - bateria dluzej wytrzyma

Skomentuj

No i nie ma wyrobionego mini-jacka, co mi się ostatnio zdarzyło od noszenia w kieszeni z wpiętymi słuchawkami.

Skomentuj

Kupiłem Sanse Clip+ 8GB. Jednak to prawda, że za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie. Jedyna wada jaką wykryłem to dość niska głośność na oryginalnym sofcie, RockBox załatwił sprawę. Dzięki za pomoc.

Skomentuj

A ja robiąc zakupy drobnej elektroniki na allegro u jednego sprzedawcy kupiłem taką podróbkę shufflea http://allegro.pl/odtwarzacz-mp3-max...487954398.html.
                                  Jak za 5 zl to okazja/ kart mikro mam pełno, a tak mam mp3 do biegania/ pamiętam jak kupowałem moj pierwszy odtwarzacz mp3 10 lat temu to zaplacilem koło 400zl

Skomentuj

Taki odtwarzacz to można montować w każdym wzmaku diy na panelu frontowym.. :)

Skomentuj

a jak to brzmi? nie ma wiekszych zastrzezen?

Skomentuj

Szczerze to nawet dobrze. Gdy nie jest włączona muzyka to słychać szum ( choć podobnie mam w telefonie tylko ciszej), ale jakość dźwięku jest w miarę ok/ chociaż nie wiem jak to słychać na zwykłych słuchawkach bo gdzieś przesiałem te co byly w komplecie a sam używam sluchawek dokanalowych SMS. Jak na tak male pudełeczko to gra nawet głośno, choć nie wiem na jak długo starczy bateria, ale jak do np. do zabudowy do wzmaka diy na front, to można dać zasilanie przez mikro usb podlączone na stałe i załączane podczas włączenie wzmaka.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X