Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór specjalności na studiach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór specjalności na studiach

Cześć!
    Idę na Automatykę i robotykę, mam do wyboru 3 specjalności: Automatyka Elektrotechniczna i Systemy Informatyczno-Pomiarowe, Mechatronika i Robotyka, Automatyka i Sterowanie w Pojazdach. Gdybym w przyszłości chciał pracować przy projektowaniu i konstruowaniu głośników jaka specjalność może mi dać najwięcej podstaw teoretycznych, ew zaplecza do badań już w trakcie studiów? Uczelnia to ATH w Bielsku.

Ja jestem po elektrotechnice o specjalności automatyka przemysłowa wiec polecę Ci Automatykę elektrotechniczną Obawiam sie że mało to wspolnego ma z aukustyką i elektroakustyką.

Skomentuj

Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz posta
      Gdybym w przyszłości chciał pracować przy projektowaniu i konstruowaniu głośników jaka specjalność może mi dać najwięcej podstaw teoretycznych, ew zaplecza do badań już w trakcie studiów?
      od tego sa inne kierunki

szukaj firm z tej branzy w twojej okolicy. zobacz czym sie zajmuja i wtedy wybierz specjalnosc.

Skomentuj

Wydaje mi się, że na elektroakustyce uczyłbym się realizacji dźwięku itp a nie działania przetworników i materiałów w nich. Robotyka to dużo uniwersalniejszy kierunek, bo i w Polsce nie ma szans na pracę przy produkcji przetworników, a nie chcę wyjeżdżać za pracą.

Paweł, a jaki kierunek jest najbliżej takich specjalności?

Skomentuj

nie mam pojecia - nie interesowalem sie tym.

ale ktos tu na forum jest inzynierem dzwieku. chyba el-liero studiowal na takim kierunku

Skomentuj

Czaruję...
          X