Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja DIY do 3000-3500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Moim zdaniem jeśli chodzi o rodzaj muzyki to w tym przypadku Ushery odpadają. Mi Ushery bardzo fajnie grają, łagodnie i ciepło, ale to je właśnie dyskwalifikuje.
    Do rocka są za "miękkie", do popu za "ciepłe" a do elektroniki za mało "dynamiczne". Co nie zmienia faktu że Ushery i tak zagrają lepiej niż STX-y.
    Moim zdaniem lepiej się sprawdzą Seasy w tym przypadku.
    Ciekawa opinia, z deka nietrafiona jak dla mnie.. Sam slucham i rocka i troche elektroniki czasem popu i ushery sprawdzaja sie rewelacyjnie, jak widac wszystko jest kwestia gustu. Na zwrotnicy na ktorej posiadalem 8948A i 9950 wcale nie byly takie cieple, bardziej odnioslem wrazenie, ze sa neutralne. Zywe granie, dynamiczne, a moze nie tej klasy wzmak? U mnie na accu 4100 to powiedzialbym ze nawet bywalo ostro, zalezalo od utworu.. I jak trzeba bylo szybko glosnik sie nie gubil, kazde uderzenie sie fajnie odznaczalo.

Tak poza tym stawianie stxa przy usherze, myslalem ze przewroce sie ze smiechu;-)

Skomentuj

Moim zdaniem jeśli chodzi o rodzaj muzyki to w tym przypadku Ushery odpadają. Mi Ushery bardzo fajnie grają, łagodnie i ciepło, ale to je właśnie dyskwalifikuje.
      Do rocka są za "miękkie", do popu za "ciepłe" a do elektroniki za mało "dynamiczne". Co nie zmienia faktu że Ushery i tak zagrają lepiej niż STX-y.
      Zmień wysokotonówkę i pogadamy. Stroiłem taką konstrukcję dla Zibiego na 8955a, 8948a i Scanie D2905/970000. Oczywiście inne granie niż Seasy, ale także bardzo dobre :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tak jak pisałem, mi Ushery fajnie grają, najfajniej Jazz... ale jak włączyłem mocną rockową muzę to wymiękły, po prostu to nie to.

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
        jak widac wszystko jest kwestia gustu
        Ale też i porównania, dla mnie seasy lepiej grają rocka.

Skomentuj

Tak jak pisałem, mi Ushery fajnie grają, najfajniej Jazz... ale jak włączyłem mocną rockową muzę to wymiękły, po prostu to nie to.

Ale też i porównania, dla mnie seasy lepiej grają rocka.
          Mi natomiast niczego w rocku nie brakuje, powiedzialbym nawet, ze jest zajebiscie, ale o gustach sie nie dyskutuje.. Mam inny pokoj, pewnie inne zrodlo, inny wzmacniacz i inny sluch:-)

No i inna zwrota;-)

Skomentuj

Chodzi o to żeby prz takiej kwocie nie wpakować się w przetworniki kltóre podczas słuchania rocka (Metallica, Led Zeppelin, Scorpions, AC/DC, Sting, U2, Placebo Red Hot itp) grają zarąbiście a przy przejściu na muzykę elektroniczną (tzn. z dużo większą ilością basu) nie wyrabiają się tak jak to bywa w przypadku STX'a

Skomentuj

Zagadaj z dj_zibi, on ma zestaw na D2905/970000, 8948a i 8955a. Mieszka obok Wrocławia. Może uda się jakiś termin ustalić na odsłuch.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Następnie wproś się na odsłuch do Łodzi,tak aby mieć porównanie:biggrin:

Skomentuj

popieram
                  wydajac tyle kasy na glosniki warto zainwestowac 200zl na odsluchy

ja obstawiam wersje z morelem. chociaz wysokotonowych exceli nie slyszalem

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                    Jeszcze jakies propozycje??
                    szpilka (Illuminator R3004-662000 ) by pewnie skasowała wszytko powyżej ale i budżet też :P
                    Braknie na zwrotki
                    (Metallica, Led Zeppelin, Scorpions, AC/DC, Sting, U2, Placebo Red Hot it
                    Seas T25CF001 do takiego repertuaru nie mogę polecić tej kopułki jednak może się nie sprawdzić... chociaż jak widać powyżej gusta są różne :)

---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post o 18:47 ----------

Co do niskotonowca jak trochę poczekasz 1-2miechy to powiem Ci jak wypada to:
                    http://www.loudspeakershop.eu/pdf/26w-8534g00.pdf
                    lub to
                    http://www.daytonaudio.com/media/res...ions-47081.pdf
                    Ceny podobne do 8 cali sesa . (daytona jak masz jak spr. z USA to oszczędzasz kilka stów i jest taniej )

ten SS wygląda fajnie ale wymaga sporej budy żeby w miarę nisko zejść (55-80l)
                    Odpowiedź impulsowa świetna.
                    Minus taki że Xmax małe niemniej jednak Vd zbliżone do seasa .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      Minus taki że Xmax małe niemniej jednak Vd zbliżone do seasa .
                      dziwne, ja bym to uznal za plus

Skomentuj

Spoko... trochę to potrwa zanim to się zbuduje... jest kilka rzeczy do zrobienia i wybrania:) tak jak już mówiłem.. nie chce się wpakować w coś co mi nie podejdzie..

Skomentuj

nie chce się wpakować w coś co mi nie podejdzie..
                          Zacznij jeździć i słuchać sprzętu a nie internetowych rad :)

Skomentuj

No to dużo lepsze rozwiązanie niż temat na forum :)

Skomentuj

audioshow sie zbliza

rezerwuj czas na jesien.
                              jak bedzie wiadomo kto co wystawia to zrobisz rozeznanie. wybierzesz konstrukcje na glosnikach jakie mozemy kupic i zaczniesz ich uwaznie sluchac. najlepiej umowic sie z kims z forumowiczow
                              wtedy powiedza ci czy dany glosnik jest dobrze zaaplikowany czy to bubel (nie raz to sie zdazalo)

w taki sposob skreslilem kilka glosnikow, ale tez odbudowalem moja opinie o XT25

Skomentuj

Czaruję...
                              X