Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja DIY do 3000-3500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konstrukcja DIY do 3000-3500zł

Macie jakieś sprawdzone i dobre klasowo konstrukcje DIY kolumn w tym przedziale cenowym?? Co możecie polecić ??

3000-3500zł to na całe kolumny czy tylko głośniki lub głośniki i zwrotnice?

Skomentuj

Uzupełnij dane czytając najpierw regulamin.

Skomentuj

A wieć tak:
        Potrzebuje kolumn do słuchania muzyki typu: rock, pop i muzyki elektronicznej,
        Kolumny będą zaadaptowane w pomieszczeniu ok 15-18m2 ale możliwe, że w przyszłości będą w pomieszczenie 25-30m2
        Budżet to: 3000-3500zl na przetworniki i zwrotnice wraz z okablowaniem

teraz może będzie trochę jaśniej:)

Skomentuj

co masz obecnie lub co sluchales?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            co masz obecnie lub co sluchales?
            TL na AWX

Skomentuj

Czym zasilane?
              100W Na kanał przy 8 ohm odda?

---------- Post dodany o 14:40 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------

http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
              Do ciezkiej muzyki jak najbardziej sie nada

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                Czym zasilane?
                100W Na kanał przy 8 ohm odda?

---------- Post dodany o 14:40 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------

http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
                Do ciezkiej muzyki jak najbardziej sie nada
                Mówiąc o rocku nie miałem na myśli metalu:P

Zasilane będzie klonem Acuphase'a E450

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                  Mówiąc o rocku nie miałem na myśli metalu:P
                  A ja nie mialem na mysli metalu.
                  Rock i pochodne,Elektronika ala prodigy jestem wrecz pewien ze te kolumienki zagraja ostro i z wykopem a to do tych gatunków pasuje.
                  Naped genialny pytanie tylko co z akustyka twojego pokoju? Jak z basem?

Skomentuj

I co powiesz o awx?
                    W tej cenie to bym juz sie staral isc w 3 drogi

Skomentuj

Właśnie chce iść w 3way aby już w miarę dobry komplet był.

Co mogę powiedzieć o AWX w TL.. Co prawda jeszcze nie grają jeszcze na Accu e450 ale już niedługo:) Bas naprawdę dobry, ale zauważyłem, że dużo zależy od rodzaju muzyki. Pod muzyką rockową bas jest szybki, dynamiczny i można powiedzieć głęboki.. Wysokie i średnie nie męczą, bas również. Natomiast jeżeli posłuchać na nich muzyki elektronicznej ma się wrażenie, że bas nie wyrabia.. tak jakby muzyka szła z opóźnieniem.. Pewnie dużo jeszcze zależy od wzmacniacza.. Mogę powiedzieć,że to naprawdę dobre kolumny za tą cenę..

Skomentuj

Za 3500zł za głośniki, zwrotnice i okablowanie da się złożyć zestaw na Morel ET338 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P
                        Bardzo fajny zestaw :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Padała jeszcze propozycja Usherów.. co wy na to?

Skomentuj

Ushery są fajne, ale ja zmieniłbym wysokotonówkę na coś innego. Robiłem konstrukcję ze Scan Speakiem D2905/970000. Do tego 8948a i 8955a i to też było naprawdę fajne granie...inne od Seasów, ale też bardzo dobre :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Morel ET338 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P
                              Zamiast morela lepiej T25CF001 jak ktoś lubi łagodne granie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                Zamiast morela lepiej T25CF001 jak ktoś lubi łagodne granie
                                Też może być fajny zestaw :)

Skomentuj

Tak w cenie Morela -> SB Satori ?

Skomentuj

Jest propozycja na 3way takie przetworniki:

1) Usher 8948A + 9950 + 8955
                                    2) Morel ET338 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P
                                    3) Seas T25CF001 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P

Jeszcze jakies propozycje?? Jakieś porównania.. Który zestaw bardziej pasuje i współgra ze sobą??

Skomentuj

Jeszcze jakies propozycje?? Jakieś porównania.. Który zestaw bardziej pasuje i współgra ze sobą??
                                      Hm,najlepiej było by posłuchać które brzmienie Ci lepiej pasuje.W tej konfrontacji usher wypada blado na tle morela i seasa!to inna liga.Miałem okazję słuchać tego zestawu będąc w Łodzi i śmiało mogę polecić!!!A może wproś się z buteleczką na odsłuch jeśli bywasz w Łodzi?kto wiem może wrócisz z nowymi kolumnami?:)

Skomentuj

Potrzebuje kolumn do słuchania muzyki typu: rock, pop i muzyki elektronicznej,
                                        Jakieś porównania.. Który zestaw bardziej pasuje i współgra ze sobą??
                                        Moim zdaniem jeśli chodzi o rodzaj muzyki to w tym przypadku Ushery odpadają. Mi Ushery bardzo fajnie grają, łagodnie i ciepło, ale to je właśnie dyskwalifikuje.
                                        Do rocka są za "miękkie", do popu za "ciepłe" a do elektroniki za mało "dynamiczne". Co nie zmienia faktu że Ushery i tak zagrają lepiej niż STX-y.
                                        Moim zdaniem lepiej się sprawdzą Seasy w tym przypadku.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X