Macie jakieś sprawdzone i dobre klasowo konstrukcje DIY kolumn w tym przedziale cenowym?? Co możecie polecić ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Konstrukcja DIY do 3000-3500zł
Collapse
X
-
A wieć tak:
Potrzebuje kolumn do słuchania muzyki typu: rock, pop i muzyki elektronicznej,
Kolumny będą zaadaptowane w pomieszczeniu ok 15-18m2 ale możliwe, że w przyszłości będą w pomieszczenie 25-30m2
Budżet to: 3000-3500zl na przetworniki i zwrotnice wraz z okablowaniem
teraz może będzie trochę jaśniej:)
Skomentuj
-
Czym zasilane?
100W Na kanał przy 8 ohm odda?
---------- Post dodany o 14:40 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------
http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
Do ciezkiej muzyki jak najbardziej sie nada
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaCzym zasilane?
100W Na kanał przy 8 ohm odda?
---------- Post dodany o 14:40 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------
http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
Do ciezkiej muzyki jak najbardziej sie nada
Zasilane będzie klonem Acuphase'a E450
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaMówiąc o rocku nie miałem na myśli metalu:P
Rock i pochodne,Elektronika ala prodigy jestem wrecz pewien ze te kolumienki zagraja ostro i z wykopem a to do tych gatunków pasuje.
Naped genialny pytanie tylko co z akustyka twojego pokoju? Jak z basem?
Skomentuj
-
Właśnie chce iść w 3way aby już w miarę dobry komplet był.
Co mogę powiedzieć o AWX w TL.. Co prawda jeszcze nie grają jeszcze na Accu e450 ale już niedługo:) Bas naprawdę dobry, ale zauważyłem, że dużo zależy od rodzaju muzyki. Pod muzyką rockową bas jest szybki, dynamiczny i można powiedzieć głęboki.. Wysokie i średnie nie męczą, bas również. Natomiast jeżeli posłuchać na nich muzyki elektronicznej ma się wrażenie, że bas nie wyrabia.. tak jakby muzyka szła z opóźnieniem.. Pewnie dużo jeszcze zależy od wzmacniacza.. Mogę powiedzieć,że to naprawdę dobre kolumny za tą cenę..
Skomentuj
-
Za 3500zł za głośniki, zwrotnice i okablowanie da się złożyć zestaw na Morel ET338 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P
Bardzo fajny zestaw :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Ushery są fajne, ale ja zmieniłbym wysokotonówkę na coś innego. Robiłem konstrukcję ze Scan Speakiem D2905/970000. Do tego 8948a i 8955a i to też było naprawdę fajne granie...inne od Seasów, ale też bardzo dobre :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMorel ET338 + Seas Excel W15CY001 + Seas L22 RN4X/P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaZamiast morela lepiej T25CF001 jak ktoś lubi łagodne granieAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaJeszcze jakies propozycje?? Jakieś porównania.. Który zestaw bardziej pasuje i współgra ze sobą??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaPotrzebuje kolumn do słuchania muzyki typu: rock, pop i muzyki elektronicznej,Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaJakieś porównania.. Który zestaw bardziej pasuje i współgra ze sobą??
Do rocka są za "miękkie", do popu za "ciepłe" a do elektroniki za mało "dynamiczne". Co nie zmienia faktu że Ushery i tak zagrają lepiej niż STX-y.
Moim zdaniem lepiej się sprawdzą Seasy w tym przypadku.
Skomentuj
Skomentuj