Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawdziwi producenci przetworników.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie widziałem nigdy peknietego kosza u ushera
    Co wiecej nigdy nawet nie słyszałem o takim przypadku
    Wyczytałes gdzieś to i powtarzasz
    Pękł tobie taki kosz kiedys?
    Ale ty i tak pewnie wolisz jak pognie sie blacha w tonsilu ktory zamawiasz
    Bo chociaz mozna wyprostować

I boli cie to, ze firmy sie rozwiajaja, robią nowe dobre produkty a ty nadal kwitniesz w jednym miejscu

I następna sprawa kto słucha cena glosnika?
    Bo jeśli tak uważasz to chyba na zle forum trafiłes
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        Czyli mogę wybierać między HiVi a Daytonem.
        Ja bym tego nie tknął kijem :P Nie wiadomo co to jest a takie wynalazki są że hoho.

B&G Neo 3 wygląda za to bardzo fajnie i jest chyba w polinku za jeszcze sensowną kasę.
        Z Neo 10 na średnie może to zagrać fajnie .

Skomentuj

Echo, spod babskiej reki nie moze wyjsc nic dobrego. Seasa nie kupie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Nie widziałem nigdy peknietego kosza u ushera
            Co wiecej nigdy nawet nie słyszałem o takim przypadku
            Wyczytałes gdzieś to i powtarzasz
            Pękł tobie taki kosz kiedys?
            Ale ty i tak pewnie wolisz jak pognie sie blacha w tonsilu ktory zamawiasz
            Bo chociaz mozna wyprostować

I boli cie to, ze firmy sie rozwiajaja, robią nowe dobre produkty a ty nadal kwitniesz w jednym miejscu

I następna sprawa kto słucha cena glosnika?
            Bo jeśli tak uważasz to chyba na zle forum trafiłes
            o to mało jeszcze widziałeś - jak widać. Odłamany kosz był pokazywany na Audiostereo, w firmowych monitorkach Ushera kupionych za niemałe pieniądze. Klient dostał go jako "grzechotkę". Był to mini monitor na tej podróbie starego Seasta 14 TPX (przezroczysta membrana). Ramona kosza po prostu się złamały pod ciężarem magnesu i odpadły od głośnika. Obudowa była nienaruszona więc nie brał udziału w katastrofie lotniczej :-) Ogólnie to po prostu tajwańska podróba zrobiona za najtańsze koszty i tyle. Dystrybutor stwierdził, że to nie pierwszy taki przypadek i przynajmniej zrealizował gwarancję...
            Ale teraz kup sobie taką używkę i miej nadzieję że nie będziesz z niej miał marakasów :-)

Nic mnie nie boli, Nawet to że ktoś poddał się efektowi snoba, nie kupując bo za tanie albo efektu Veblena - kupuje to samo gówno dopiero kiedy jego cena wzrośnie. To znana zasada zachowań konsumentów wykorzystywana w marketingu. Więc jak najbardziej w głośniku gra również jego cena, zwłaszcza kiedy ma on być zastosowany w hi-endowym wyrobie dla snobów - wtedy cena gra zwłaszcza :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
              A SB-Acoustistics? Podobno włoskie.
              Są tak włoskie, że technologia została opracowana w Skandynawii, dokładniej w Danii, produkowane są w Indonezjii przez Sinar Baja Electric
              http://www.sinarbajaelectric.com/new/profile.php Transducers Division

Przypomina się historia polskiej firmy produkującej soczki "Kubuś" i ich amerykanskich inwestorów, którzy po wejściu ze swoim know-how pazerności zaczęli od spieprzenia procedury wyrobu żeby z litra soku robić dziesięć.
              Ten "amerykański inwestor" to polska firma z Wadowic - Maspex.
              A soczki rozrzedzono ponieważ znacznie lepiej sprzedawał się rzadki Pysio - ludzie najzwyczajniej woleli rzadsze.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Ten "amerykański inwestor" to polska firma z Wadowic - Maspex.
                A soczki rozrzedzono ponieważ znacznie lepiej sprzedawał się rzadki Pysio - ludzie najzwyczajniej woleli rzadsze.
                Slusznie. Moj dobry kolega pracuje w Maspexie na dosc wysokim stanowisku. Firma jest absolutnie krajowa.

Skomentuj

Skandal! W jednym i w drugim przypadku oczywiście.

Chociaż... lepsza skandynawska technologia za włoskie pieniądze produkowana w Bangladeszu niż polscy szwindlekapitaliści sprzedający wodę zamiast soku.

(rzadsze sprzedwały sie lepiej - tjaaa - ciekawe kiedy Gerber wpadnie na to żeby w przecierach dla dzieci dawać mniej jabłek a więcej krochmalu - bo tez się "lepiej sprzedaje")
                  Last edited by arwas; 17.08.2013, 13:55.

Skomentuj

(rzadsze sprzedwały sie lepiej - tjaaa - ciekawe kiedy Gerper wpadnie na to żeby w przecierach dla dzieci dawać jeszcze mniej jabłek a więcej krochmalu - bo tez sie "lepiej sprzedaje")
                    Bzdury gadasz. Dzieciaki po prostu nie lubia gestych, przecieranych sokow. Wola wlasnie bardziej rzadsze. A Gerbery dla niemowlakow, to bardziej posilek niz napoj.

Skomentuj

Nie no jasne, jak chodzi o oszczędzenie na kosztach to każdy marketingowiec i księgowy wie co dzieciaki lubią bardziej. Szkoda tylko że zmieniając procedurę jakoś zapominają zmienić ceny (w dół) i nazwy nowego wyrobu.

Jakoś nie przypominam sobie takiego wydarzenia. Za to trampków za 230 złotych czy super hi-endowych kolumn zrobionych na beleczym jest po gwizdek i trochę na rynku. Bardzo ciekawe - to zapewne też konsumenci bardziej lubią? jak rzadszy sok z mniejszej ilości soku.

Kiedy się ten bajaj zorientuje że tak tanio sprzedaje albo kiedy ktoś stwierdzi że maska SB jest już perspektywiczna do dojenia - a to nie zajmie wiele lat - ceny podskocza odpowiednio "rynkowo". Znawu będa wpisy na forach jakie to te głośniki sa wspaniałe, hi-endowe i żale że sie przegapiło okazje kiedy były tanie... :-)

Pamiętajcie że normalna metoda marketingu to - mniej soku, więcej krochmalu :-) To działa zawsze :-)

Skomentuj

Moze Tobie sie myli sok przecierany Kubus, z napojem Kubus. Nazywaja sie tak samo, ale jest to zupelnie co innego.

Skomentuj

W marketingu chodzi o to żeby się myliło takie rzeczy. On z tego żyje.

---------- Post dodany o 13:11 ---------- Poprzedni post o 12:49 ----------

ps. co to jest "Danesian audio" z oznaczeniem TM ? Słyszeliście o takiej firmie - organizacji? Czy to znowu jakaś marketingowa nowomowa dla dorobienia sobie odpowiednio audiofilskich "korzeni"?

Skomentuj

Nie widziałem ale generalnie nie dziwi mnie to
                            Jeśli nie zadba sie o dobre zapakowanie towaru i dobra firmę spedycyjna to chocbys scany wysyłał to sie uszkodza
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Nie widziałem ale generalnie nie dziwi mnie to
                              Jeśli nie zadba sie o dobre zapakowanie towaru i dobra firmę spedycyjna to chocbys scany wysyłał to sie uszkodza
                              Dobre zapakowanie czyli jakie? Użytkownik pokazywał że obudowa była cała. Wiec towar był dobrze zapakowany. Raczej trudno jest zapakować kolumnę od środka żeby się jej głośnik nie urwał w transporcie. To po prostu zwykły bubel był i na to nie ma usprawiedliwienia.

Skomentuj

Poprostu musiała uderzyć cała powierzchnia boku np o podłogę
                                Miała prawo sie wtedy nie uszkodzić a ciężki kosz/magnes zrobił swoje
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                  MAMOOOO!! skleisz mi glosnik?!
                                  o to mało jeszcze widziałeś - jak widać. Odłamany kosz był pokazywany na Audiostereo, w firmowych monitorkach Ushera kupionych za niemałe pieniądze. Klient dostał go jako "grzechotkę". Był to mini monitor na tej podróbie starego Seasta 14 TPX (przezroczysta membrana). Ramona kosza po prostu się złamały pod ciężarem magnesu i odpadły od głośnika. Obudowa była nienaruszona więc nie brał udziału w katastrofie lotniczej :-) Ogólnie to po prostu tajwańska podróba zrobiona za najtańsze koszty i tyle. Dystrybutor stwierdził, że to nie pierwszy taki przypadek i przynajmniej zrealizował gwarancję...
                                  Ale teraz kup sobie taką używkę i miej nadzieję że nie będziesz z niej miał marakasów :-)
                                  naprawialem dziesiatki takich glosnikow roznych producentow. to wina rzucenia paczki i blednego zapakowania kolumny. trzeba pakowac glosnikami do dolu

OFFTOPIC!!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    MAMOOOO!! skleisz mi glosnik?!
                                    Szkoda, że Linkwitz nie czyta tego forum, bo wtedy by wiedział które głośniki są najlepsze na świecie i na takiego Seasa nawet by nie spojrzał.

---------- Post dodany o 17:43 ---------- Poprzedni post o 17:37 ----------

http://www.lautsprecherbau.de/Magazi...de,900586,1929

Skomentuj

przeciez wszedzie przy produkcji glosnikow pracuja kobiety...
                                      w STXie facet by tez nie wytrzymal nerwowo gdyby nie ta zmiennosc produkcji

a o co chodzilo z ta mama?
                                      niech kazdy z was wyobrazi sobie swoja matke sklejajaca glosniki... moja nawet nie wie jak to dziala, a te panie na produkcji sa przeciez lepsze niz wszyscy tu na forum!

Skomentuj

Do dołu czego - ziemi, ściany, sufitu ciężarówki kurierskiej? Jak jeszcze lepiej można zapakować kolumnę, która dociera cała bez jednego zadrapania, a z urwanym koszem? TO nie wina pakowania tylko gównianego odlewu kosza. Zrobionego tak oszczędnie jak to tylko możliwe. Wspomniany Usher nie ma jakoś specjalnie dużego obwodu magnetycznego. W zasadzie to ma lżejszy niż GDN 13/50/9. Po prostu zrobili bubel.

inna sprawą jak się okazuje jest w takich wypadkach podpieranie obwodu magnetycznego na wewnętrznych wzmocnieniach obudowy. Teraz wiadomo przynajmniej po co się to robi :)

---------- Post dodany o 18:44 ---------- Poprzedni post o 18:42 ----------

PS. a mama nie może sklejać głośników? To jak myślicie za co wasze matki wam papu dawały? Kradły uprawiały dostawały w prezencie??? Czy może jednak chodziły do pracy i zarabiały? Możliwe, że przy klejeniu głośników.

---------- Post dodany o 18:52 ---------- Poprzedni post o 18:44 ----------

Ten link do fotek z Seasa jest bezcenny :)
                                        Kobiety siedzą na produkcji skulone przy automatach, klejąc, nawijając i lutując. A na ostatnim zdjęciu widać trzech pajaców (jeden osiwiały chrystusik w wieku przedemerytalnym słyszący pewnie już tylko pięć najniższych oktaw) mądrzy się, który jest większym audiofilem i megakonstruktorem kolumn głośnikowych :)

Skomentuj

co do meritun to nie jestem pewien czy wciaz ale phylips robil sobie chyba swoje przetworniki i np. sony chyba tez

Skomentuj

Czaruję...
                                          X