Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tablet dla dziewczyny do 800zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No widzisz, a na większym ekranie te małe odnośniczki są większe i łatwiej w nie trafić :)

Oczywiście to takie przekomarzanie się :) Prawda jest taka, że wszystko zależy do czego tego tabletu się używa i czy ma być on mobilny. Do moich zastosowań, gdzie w większości używam go w domu do przeglądania netu leżąc na łóżku, czy też do czytania EP (mam wykupioną prenumeratę online) znacznie lepiej sprawdza się większy model :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ostatnimi czasy poszukiwałem netbooka 10-12". A netbook dlatego, że to jednak jest komputer - można dowolnie żonglować systemami operacyjnymi, można programować, a na uczelnię te możliwości były bardzo pożądane. Skończyło się na tym, że w kwocie 1000zł nic ciekawego dostać nie można. Intel Atom + integra i przewaga komputera nad tabletem znika. Bo sprzęt jest zbyt mało wydajny do takich zastosowań.

Dlatego zdecydowałem się na tablet. Wymagania: około 10", do 1000zł z etui z klawiaturą. Z polecanych urządzeń najlepiej wypada Kiano Elegance.
      I oczywiście pytanie: czy ktoś miał z owym sprzętem do czynienia? I czy podpinając etui z klawiszami można w miarę wygodnie obsługiwać pakiet biurowy?

Skomentuj

Polecam w tej cenie polsko-chińskie 4rdzeniowce z matrycą IPS-2 właśnie to półka 800-1000 złocisza za 9,7 "

Skomentuj

4:3 to są fajne proporcje dla tabletu - przynajmniej dla mnie.

Mając Nexus 7 2nd gen (16:10) jednak wolę iPad Mini z powodu 4:3 proporcji ekranu.

Skomentuj

Tak przypadkiem mam na zbyciu Galaxy TAB 3 7.0.... gdyby ktoś potrzebował.... Praktycznie nie używany w kolorze brązowym.

Skomentuj

Kupiłem Kiano Elegance i mogę krótko podzielić się spostrzeżeniami nt tego tabletu. Krótko mówiąc zakup uznaję za udany. Ekran świetny, wydajność dość dobra (rzadko, ale zdażają się drobne przycięcia), bateria daje radę. Wykonanie oceniłbym na bardzo dobre - byłem zaskoczony, że w tej cenie można dostać urządzenie w takiej obudowie. Do czytania pdf-ów i przeglądania sieci bardzo dobry. Gier nie testowałem.

Skomentuj

Fajny tablet, proporcje 4:3 z 2048 x 1536 ekranem jak w Ipadzie i do tego obudowa sensowna z aluminium co na próżno szukać w konstrukcjach z Androidem.

Z samych danych technicznych bym na pewno polecił, RK3188 to dobry chip i wydajność powinna być w miarę zadowalająca.

Skomentuj

Mały dylemat Panowie...
                  W przyszłym tygodniu otrzymam Ipada mini 32GB 3G z retiną.... (ok 2,6kzł)
                  Nie mniej chciałbym go sprzedać i kupić coś tańszego a resztę wydać oczywiście na głośniki... :)

Potrzebuję czegoś nowego o wymaganiach:
                  - 8-10cali
                  - wbudowany modem 3G
                  - matryca IPS
                  Najlepiej w okolicach 100-1200zł max.

Wpadły mi w oko:
                  LENOVO Yoga Tablet B6000 8'' 4x1.2GHz 16GB IPS 3G
                  http://allegro.pl/lenovo-yoga-tablet...805374845.html

Czy w tej cenie coś ciekawszego dostanę? Chciałem początkowo coś z WIN 8, ale to już wydatek ok 1800zł, więc za dużo..

Skomentuj

http://www.modecom.pl/freetab_1002_i...ablety/portal/

Skomentuj

Ja na urodzin jakiś miesiąc temu kupiłem żonie taki:
                      http://www.prestigio.pl/catalogue/Mu...RA_QUAD_8.0_3G

8cali, format 3:4 bardzo wygodny. 10cali to już kobyła, 7cali to nie wiadomo czy stronę oglądać w pionie czy w poziomie.
                      Wszystkie strony hulają ładnie i się nie tną, załatwiłem jej do tego internet aero2 (for free) i jest rewela.

Skomentuj

Ja bym się zastanowil nad zakupem tabletu firm z drugiej polki , kolega kupił gecolvera i więcej ten tablet spędza czasu w serwisie niż j niego . poza tym ktoś (pracownik serwisu) na jednym forum androida wypowiadał się na temat wykonania tych tabletow , mówił porażka czasami elementy są mocowane na kleju byle jak (chińska robota :) )

Skomentuj

Kuman, ale odradzasz Modecoma czy Prestigio w ten sposób ?
                          Zawsze można kupić coś z Shiru - tylko nie wiem który ma GPS (o ile jakiś ma)

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                            http://www.modecom.pl/freetab_1002_i...ablety/portal/

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            - wbudowany modem 3G
                            Modemu brak i średnio mnie ten madecom przekonuje..

Skomentuj

Kiano Elegance - 799zł
                              Dane techniczne

Typ procesora Czterordzeniowy
                              Procesor Rockchip 3188 1.6GHz (QuadCore Cortex A9)
                              Prędkość CPU 4 x 1,6 GHz
                              Pamięć RAM 1 GB
                              Rodzaj pamięci DDR 3
                              Pojemność dysku 8 GB
                              Przekątna wyświetlacza 9,7"
                              Rozdzielczość max. LCD 1024x768
                              Rodzaj matrycy IPS
                              Złacza zewnętrzne 1 x Micro HDMI, 1 x Micro USB 2.0 OTG, 1 x mini-jack (słuchawki / mikrofon), 1 x slot na karty SIM, DC-in

Czytnik kart pamięci Micro SD, Micro SDHC
                              Karta sieciowa Bluetooth 4.0
                              Modem 3G
                              Wireless 802.11b/g/n LAN
                              System operacyjny Android 4.2.2

Modem 3G Tak
                              Akumulator
                              7800mAh

Jeśli coś z Shiru to :
                              SHIRU Shogun 10 - 779zł
                              Procesor Samsung Exynos 4412 (4 rdzenie, 1.40 GHz)
                              Układ graficzny Mali-400 MP4
                              Pamięć RAM 2048 MB DDR3
                              Pamięć wbudowana 16 GB
                              Typ ekranu Pojemnościowy, 10-punktowy, IPS
                              Przekątna ekranu 10.1"
                              Rozdzielczość 1280 x 800
                              Łączność Wi-Fi 802.11 b/g/n
                              Bluetooth
                              Wbudowany modem 3G
                              Złącza DC-in (wejście zasilania) - 1 szt.
                              Micro USB - 1szt.
                              Wyjście słuchawkowe/głośnikowe - 1 szt.
                              Czytnik kart Micro SD - 1 szt.
                              Gniazdo kart SIM - 1 szt.
                              Bateria Litowo-polimerowa 5400 mAh
                              Zainstalowany system operacyjny Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
                              Dołączone oprogramowanie Google Play (Android Market)
                              Kamera 0.3 Mpix - przód
                              2.0 Mpix - tył
                              Szerokość 263 mm
                              Wysokość 180 mm
                              Grubość 9 mm
                              Waga 565 g
                              Dodatkowe informacje Wbudowany głośnik
                              Przycisk do regulacji głośności
                              Wbudowany mikrofon
                              Akcelerometr
                              Ekran z powłoką Gorilla Glass
                              Dołączone akcesoria Zasilacz
                              Kabel micro USB -> USB
                              Słuchawki

Skomentuj

Napisałem wcześniej kilka słow o Elegance, ale o wersji bez 3g. I uwaga ode mnie: wersja z 3g jest technologicznie gorsza od podstawowej. Przede wszystkim różnice są w ekranie i pamięci RAM. I ja bym się jednak obawiał o wydajność, bo nawet mój Elegance z 2GB RAM potrafi przyciąć. Z drugiej strony, trzeba też popatrzeć na to z innej strony - powyższy ma sporo mniej pikseli do obsłużenia (1024x768 vs 2048x1536). Tylko ta rozdziałka i 10 cali to trochę słabo, może 2048 to przesada, ale chociaż fullHD bym się trzymał.

Skomentuj

a Samsung galaxy tab 3? http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxytab3/
                                  osobiście używam tab 2 7" i jestem z niego zadowolony.

Skomentuj

Jeszcze mniej RAM-u niż te , które ja podałem. W tej cenie ciężko będzie coś znaleźć z większa ilością RAM.
                                    Znalazłem jeszcze Kiano Core 9,7 Quad
                                    Procesor: ARM Cortex A7
                                    Zegar procesora: 1,00 Ghz Quad-Core
                                    System operacyjny: Android 4.1.1
                                    Pamięć wewnętrzna: 16 GB
                                    Pamięć operacyjna: DDR3 2GB
                                    Obsługa kart pamięci: microSD, microSDHC (do 32 GB)
                                    WiFi: TAK v802.11 b/g/n
                                    Aparat foto: Tak
                                    Wyświetlacz: IPS2 pojemnościowy, 4:3, 2048 x 1536
                                    Przekątna: 9,7'
                                    za 899zł

Skomentuj

grzechupk, te Kiano Elegance z wysoką rozdzielczoscia maja problemy po mimo sporego proca i pamieci 2gb. Podobno w nowszej wersji jest/ ma byc to bardziej dopracowane.

wrotekpoz jak możesz to podrzuć linki do swoich opisów:)

Skomentuj

Euro.com.pl - http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablet...9-7-quad.bhtml
                                        recenzja - http://www.tabletowo.pl/2013/05/02/k...wsze-wrazenia/

http://allegro.pl/wyprzedaz-tablet-s...812899316.html
                                        Last edited by wrotekpoz; 21.12.2013, 12:47.

Skomentuj

Jestem na podobnym etapie poszukiwań, według mnie IPady nie mają sobie równych pod względem płynności i Retiny(na co dzień pracuje na Ipadzie3).

Szukam Również tabletu dla mamy i z firmowych do 1000zł mamy Lenovo S6000 i Asus MeMo Pad ME301T. Zastanawiam się który jej wybrać, dla mnie wszystkie chińczyki są wycięte na starcie. Ciekawym pomysłem Jest Asus Transformer Pad t100...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X