Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

To forum jest jakieś "nienormalne" !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
    AS obecnie to marketingowa papka dość niskich lotów. Kiedyś próbowali jakoś lepiej rozgrywać to organizacyjnie z udziałem pism branżowych. Na pierwszym czy drugim AS był na przykład konkurs z nagrodami organizowany przez Audio, gdzie ludzie przed AS kilka miesięcy zbierali kupony z tygodnika i odpowiadali na pytania o tematyce technicznej. A nagrody były autentycznie wartościowe.

AS teraz to tylko spęd dla odpowiednio "urobionych" sprzętofilów nazywających siebie audiofilami, a po drugiej stronie lady stoi grupa cwaniaków nazywających siebie sprzedawcami, opowiadająca im bajki z tysiąca i jednej nocy. I nakręcająca naiwnych swoimi pseudo hobbystycznymi wypowiedziami na forach internetowych. Zrobiła się z tego jakaś impreza dla dziwaków rozprawiających o kablach, wtyczka i stolikach.

Ci ludzie każą sobie płacić za to że sami się reklamują. To jakieś jaja są. Sam poczułem się jak frajej kiedy dowiedziałem się że facet udający hobbystę na jednym z forów internetowych jest organizatorem tej imprezy a w dodatku jakby mu było mało "dorabia" sobie sprzedawaniem sprzętów, które niby to kupuje dla siebie.
    Stadami po korytarzach Hotelu Sobieski snują się "lizacze cukierków przez szybę" zaślepieni cenami na etykietach, a organizator wystawy za to lizanie jeszcze ich kasuje za wejściówki. Sam natomiast za w sumie niewielkie pieniądze jak na skalę przedsięwzięcia "dorabia na boku" spychając w kręgach towarzyskich sprzęt z drugiej ręki który podobno kupuje wyłącznie dla siebie i opisuje niby jako hobbysta. Sam zaś bawi się bardziej pisaniem o Subaru WRC - taki z niego audiofil.

Może Pan otwórzy sobie nowy temat i tam wypisuj swoje żale?

1. to nie temat o AS
    2. w przypadku gdy piszemy o czymś innym niż wskazuje na to tytuł tematu, zaznaczamy go jako offtop
    3. jeśli ktoś chce pisać "co mu ślina na język przyniesie", to jest tutaj taki temat jak "spam post"
    4. nawet niech Pan nie próbuje zaśmiecać tematu o tegorocznym wyjeździe na AS, jak by Pan nie zauważył nie tylko mi się to nie podoba

Skomentuj

Nie na temat...
      Chyba na AS Ci sie nie powiodlo że taką żółcią(najbardziej Polskie słowo ŻÓŁĆ) rzucasz

Skomentuj

Nie na temat...
        AS obecnie to marketingowa papka dość niskich lotów. Kiedyś próbowali jakoś lepiej rozgrywać to organizacyjnie z udziałem pism branżowych. Na pierwszym czy drugim AS był na przykład konkurs z nagrodami organizowany przez Audio, gdzie ludzie przed AS kilka miesięcy zbierali kupony z tygodnika i odpowiadali na pytania o tematyce technicznej. A nagrody były autentycznie wartościowe.

AS teraz to tylko spęd dla odpowiednio "urobionych" sprzętofilów nazywających siebie audiofilami, a po drugiej stronie lady stoi grupa cwaniaków nazywających siebie sprzedawcami, opowiadająca im bajki z tysiąca i jednej nocy. I nakręcająca naiwnych swoimi pseudo hobbystycznymi wypowiedziami na forach internetowych. Zrobiła się z tego jakaś impreza dla dziwaków rozprawiających o kablach, wtyczka i stolikach.
        Uważam że każdy ma prawo chodzić gdzie mu się podoba (pod warunkiem że nie zakłóca spokoju innym) ale coś w tym jest co piszesz bo na AS byłem tylko raz i jakoś nie ciągnie mnie tam z powrotem. Tyle że można pooglądać coś nowego, o normalnym słuchaniu nie ma mowy.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
          Nie na temat...

Uważam że każdy ma prawo chodzić gdzie mu się podoba (pod warunkiem że nie zakłóca spokoju innym) ale coś w tym jest co piszesz bo na AS byłem tylko raz i jakoś nie ciągnie mnie tam z powrotem. Tyle że można pooglądać coś nowego, o normalnym słuchaniu nie ma mowy.
          Zdarzały się w przeszłości dobre brzmienia na AS i spektakularne porażki. Ale rzecz w tym że ta imprezka stała się jak odgrzewany kotlet. W koło to samo podają podgrzewają atmosferę jakimiś pseudo audiofilskimi opisami sprzętów na forach przez ludzi ją organizujących i wynajętych "wzmacniaczy". A dlaczego nie zrobią już takich konkursów jak kiedyś Audio??? Bo to kosztuje, a teraz mamy tam bieda przedsiębiorców, którzy chcą się dorobić mercedesów na sprzedażny jednego kabla od żelazka

Skomentuj

Nie na temat...
            Po części każda ze stron ma rację. Pewnie jest dużo marketingu i reklamy, ale z drugiej strony ludzie zajmujący się DIY i nie ogłupieni przez audio voodoo bajeczki puszczą koło uszu, a gdzie znajdzie się lepszą okazję żeby w jednym dniu posłuchać i skonfrontować tyle konstrukcji.

Skomentuj

Nie na temat...
              własnie chodzi o to że organizatorom pasuje ta sytuacja że tak naprawdę niczego tam nie można posłuchać i skonfrontować. To imprezka do większego ogłupiania potencjalnych klientów i w dodatku organizowana po kosztach, nawet za bilety wyciągają dziady jedne kalwaryjskie

---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post o 22:30 ----------

Nie na temat...
              Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Nie na temat...

4. nawet niech Pan nie próbuje zaśmiecać tematu o tegorocznym wyjeździe na AS,

A który to jest TEMAT O WYJEŹDZIE NA AS ???

Chodzi o ten temat w którym producent stolików antywibracyjnych reklamuje swoje wyroby wystawiane na AS??? No rzeczywiście to jest bardzo duże nawiązanie do TEMATU O WYJEŹDZIE NA AS. Stoliki antywibracyjne w epoce odtwarzaczy strumieniowych to w zasadzie artykuł pierwszej potrzeby audiofilskiej i bardzo związany z wyjazdem na AS.

Skomentuj

Nie na temat...
                Kolejny wątek z żalami na temat imprezy AS...
                Skoro jakiś "forumowicz" coś tam opisuje i się "dorabia na boku"... To zobacz jaki jest obrotny. Nie ma co zazdrościć tylko samemu coś wymyślić by kupić sobie tego Mercedesa a nie tylko wylewać żale jak to ktoś jest "tym złym" i odrzuca od imprezy.

Już ktoś wyżej napisał po co jest ten grupowy wyjazd na AS - wspólne piwko z forumowiczami na wagę złota. After party to dla mnie i tak główny punkt programu :)
                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Nie na temat...
                  Jak wała z ciebie robi i śmieje się za plecami, to znaczy, że jest obrotny??? :)

Powiedz mi kolego dlaczego nikt z wybierający sie na AS mi nie odpisał że ta cała otoczka marketingowa za 25 zeta wjazd na AS ich nie interesuje, tylko piwko idą wypić wspólnie? Toż to właśnie im radziłem sam zanim zaczęli na mnie ujadać :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    Jak wała z ciebie robi i śmieje się za plecami, to znaczy, że jest obrotny???
                    Chyba ktoś z Pana zrobił kiedyś wała i dlatego takie wypowiedzi :)
                    Jakoś nie widziałem nikogo z tego forum kto robi konstrukcje DIY żeby kupił coś z audio voodoo, i nie zanosi się aby ktoś kupił, więc sory ale to tylko Pańska wyobraźnia że ktokolwiek z nas jadących na AS jest podatny na takie rzeczy.

PS. Pańska gadka staje się męcząca.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Nie na temat...

PS. Pańska gadka staje się męcząca.
                      Pańska "gadka" jest męcząca od początku podjęcia tematu AS i w dodatku niekulturalna, bo moderatorowi nie przystoi wtrącać się z uwagami personalnymi do cudzych dialogów!!!

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        Panowie nie umiecie używać tagu OT trudno .
                        Posty bez niego będą kasowane :)

Skomentuj

Nie na temat...
                          No tak to już Moder nie może nic napisać jak jakiś nie dokołysany troll smęci w co 2 wątku jakieś żale.

Skomentuj

Nie na temat...
                            jeśli masz siebie na myśli to faktycznie pogadaj sobie z moderatorem, bo straciłeś niepowtarzalny przywilej poczytania dwóch prawd o rozwoju rynku audio w Polsce których większość udzielających się na takich forach nawet nie miała okazji pamiętać.

Skomentuj

Nie na temat...
                              jeśli masz siebie na myśli to faktycznie pogadaj sobie z moderatorem, bo straciłeś niepowtarzalny przywilej poczytania dwóch prawd o rozwoju rynku audio w Polsce których większość udzielających się na takich forach nawet nie miała okazji pamiętać.
                              ...jak by to w ogóle kogoś interesowało :huh:

Skomentuj

Nie na temat...
                                Ciebie na pewno nie interesuje. Nie musisz przekonywać

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Tak samo jak Ty do swoich racji o tym samym w dwóch różnych tematach.
                                  Skończyłem z Tobą dyskutować, a Ty jak chcesz troluj dalej.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X