Mam małe pytanie, jako że od dobrych dwóch lat przeglądam forum, oglądam zdjęcia i relacje z budowy, w końcu zdecydowałem się na budowę. Niestety nie mam na razie możliwości pomiaru parametrów przetworników, ze względu na brak potrzebnego sprzętu. Zdecydowałem się sklonować jakąś konstrukcję z forum, z tanich przetworników STXa. I tu pojawił się mały problem, STX wprowadził nowe oznaczenia głośników i trudno teraz cokolwiek dobrać do istniejących projektów. I moje pytanie jest takie, jak jest z rozrzutem parametrów przedstawionych przez producenta. Czy wierzyć im i wprowadzić do obliczeń, lub sugerować się nominalnym litrażem skrzynki? Ktoś kiedyś to sprawdzał?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Parametry głośników.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez shape Zobacz postaI tu pojawił się mały problem, STX wprowadził nowe oznaczenia głośników i trudno teraz cokolwiek dobrać do istniejących projektów.
-
Chodzi mi o model WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (http://stx.pl/wm-stx-5-1-140-8-f-s-m...4-140-scx.html), który miałby zostać zastosowany jako przetwornik średnio-niskotonowy.
Skomentuj
Skomentuj