Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prezent świateczny- pomysły

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prezent świateczny- pomysły

Jak w tytule. Pewnie nie tylko ja mam problem z wymyśleniem jakichś sensownych (i nie rujnujących domowego budżetu) prezentów dla bliskich.
    Idea jest prosta- wymieniamy się pomysłami i ułatwiamy sobie w ten sposób życie
    Ja zacznę. Potrzebuję dwóch pomysłów- prezenty dla rodziców mojej partnerki (dwa osobne prezenty, do ok 50zł każdy)

Sam mogę podrzucić takie pomysły:
    - dla brata (itp. :) )- autko sterowane, helikopter i inne tego typu zabawki dla dużych chłopców
    - dla Pań- zestawy kosmetyków (np balsamy, olejki do kąpieli), biżuteria, pisadła typu eleganckie pióro na atrament, elegancki szlafrok nocny i jeszcze raz biżuteria
    - uniwersalne: zestaw do wina (lampki, korki, napowietrzacze) albo samo wino, herbaciane zestawy (kubki, zaparzacze, komplety orientalnych herbat etc.)

Z drobnych prezencików to może np kubki, koszulki i inne z nadrukowanymi dowolnymi motywami (sami sobie wybieramy motyw pod konkretną osobę), pluszaki, książki, cd, dvd itd.

Coś więcej??

Zamieszczone przez grzechu Zobacz posta
    - uniwersalne: zestaw do wina (lampki, korki, napowietrzacze) albo samo wino, herbaciane zestawy (kubki, zaparzacze, komplety orientalnych herbat etc.)
    Ja bym celował w takie rzeczy, uniwersalne zawsze są OK. (sam chciał bym dostać takie rzeczy jakie wymieniłeś )

Skomentuj

Portfel/portmonentka , zapalniczka z grawerem np. Zippo.

Skomentuj

Tylko nie kubki Chciałby ktoś dostać pod choinkę kubek? To już troszkę przestarzały pomysł :)

Skomentuj

Chyba że ładne kubki z kwasówki na transformator;D

Skomentuj

Jak ktoś nie ma pomysłu to zawsze można dać mp3/mp4 , aparat foto :)

Skomentuj

hehe, no może przesadziłem z tym kubkiem
              No ale aparat foto to już spory wydatek (no chyba że taki jednorazowy jakie pamiętam z dzieciństwa )

Skomentuj

Drogo nie drogo, ale ciekawym pomysłem jest kamera video na karty SD (http://allegro.pl/kamera-toshiba-cam...763793367.html)

Skomentuj

Jak dla dziewczyny to może jakaś lokówka, prostownica suszarka etc(sam mojej dziewczynie kupiłem prostownicę bo wiem że jej obecna jest na wykończeniu), dla faceta jakaś golarka itp

Skomentuj

Z golarek dla facetów polecam maszynki Edwin Jagger, np. taką: http://facetaria.pl/edwin-jagger-mas...ia-p-1336.html :)

Innym pomysłem dla kogoś korzystającego z komputera: pendrive - zawsze się przyda :)

Skomentuj

Dla młodszego rodzeństwa/dzieci można kupić walkie-talkie :)
                      Dla kogoś romantycznego fajnym pomysłem może być świeczka zapachowa z świecznikiem

Skomentuj

Moja wspomniała o ebook-u

No i dostała

Skomentuj

Lubicie vintage ? proponuje młynek ręczny do kawy (porcelanowy lub drewniany)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                            Z golarek dla facetów polecam maszynki Edwin Jagger, np. taką: http://facetaria.pl/edwin-jagger-mas...ia-p-1336.html :)
                            Nic nie zastapi golarki elektrycznej Jak trzeba, to nawet w aucie na czerwonych swiatlach czlowiek sie zdazy ogolic

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                              Lubicie vintage ? proponuje młynek ręczny do kawy (porcelanowy lub drewniany)
                              O i to jest całkiem fajny pomysł!
                              Na e booka się nie szarpnę w tym roku, ale elegancki młynek brzmi dobrze :)

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                              Innym pomysłem dla kogoś korzystającego z komputera: pendrive - zawsze się przyda :)
                              Proste i fajne:)

Skomentuj

pharoh, a ja mówię "Nic nie zastąpi maszynki na żyletki".

Poza tym "golarka elektryczna" wcale nie jest golarką, bo nie goli. Jest co najwyżej strugiem elektrycznym, bo strzyże.
                                Tak tak, w 30 sekund się ostrzyżesz, cały będziesz we włosach, a ogolony nie będziesz.

Skomentuj

Ja wiem, że moja panna jak i jej koleżanki cieszą się z jakiegoś fajnego sportowego ciucha. Samej cieżko jej dać kase na bluzkę w której biega czy tam jeździ na rowerze a wyglądać lubi, więc prezent może być trafiony. Sezon zimowy idzie, jak ktoś na nartach szusuje to porządne rękawice, skarpety, albo bielizna termoaktywna też może być dobrym wyborem.

Płyty CD też uważam, za całkiem niezły prezent. O ile otrzymujący ma na czym posłuchać :)
                                  Tak mi się jeszcze skojarzyło, dla kogoś kto dużo podróżuje komunikacją miejską jakieś fajne słuchawki.
                                  Wcześniej ktoś coś mówił o herbatach czy kawach. Można się zainteresować zestawem Yerba Mate, jak nie zasmakuje (co raczej jest pewne) to przynajmniej otrzymujący niebędzie mówić, że sam wtopił na to kasę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                    Nic nie zastapi golarki elektrycznej Jak trzeba, to nawet w aucie na czerwonych swiatlach czlowiek sie zdazy ogolic
                                    Problem w tym, że mojego zarostu to cholerstwo w ogóle nie goli (sprawdzałem na topowej maszynce Philipsa (coś takiego chyba http://www.philips.pl/c/pielegnacja-...rq1195_21/prd/), brat za to używa i sobie chwali ...

Osobiście po bataliach z nowościami (Gillette Fusion Proglide Styler z najnowszych) wróciłem do klasyka (Gillette Slimboy oraz Gillette Super Adjustable) i gorąco polecam. Golenie na "pupe niemowlaka", żyletki tanie jak barszcz więc można używać zawsze nowe (osobiście używam Perma-Sharp (0.70gr za sztukę) polecam), zero podrażnień (a zawsze miałem gębę czerwoną po goleniu przez kolejny dzień). Z nowych maszynek pewnie bym wziął Merkur Futur:
                                    http://allegro.pl/merkur-solingen-fu...749879957.html

A co do prezentów dla diy-owcow to ktoś polecał fajny sprzęt ostatnio:
                                    http://www.dluta.pl/product/linial-p...ica-incra.html

Skomentuj

gi, miło widzieć na forum miłośnika MNŻ :)

Skomentuj

proponuję wywalić z tematu wszystkie "nic nie wnoszące" posty i skupić się na konkretach. Temat jest poważny

Najwięcej radości dają rzeczy mało praktyczne, zabawne. Sprawdzone 100 razy. Ludziom się nie chce wysilać na oryginalność, dlatego zawsze starają się kupować coś praktycznego. Warto o tym pamiętać!!!

np:
                                        - Czekolada zawinięta w 20 pudełek i papierków - ktoś dostaje wielką paczkę i odpakowuje kolejne warstwy a na samym końcu czekolada :P Właściwy prezent można wręczyć po chwili jak osoba się już nie będzie spodziewała
                                        - "licznik zaliczeń" pamiętacie tą reklamę chyba axe co facet gdy zaliczył babkę to naciskał przycisk w takim liczniku?
                                        - można samemu zrobić - są takie pudełka z jakimś pajacem na sprężynie, gdy się otwiera pudło to wyskakuje i może nieźle wystraszyć obdarowanego :)
                                        - drzewko szczęścia można zrobić samemu z drutu i koralików
                                        - dla młodszego brata - paczka skarpetek, a w którejś z nich $$$ i to zafoliować żeby wyglądało jak nowe - będzie zawiedziony pod choinką, ale jaka niespodzianka jak założy je na nogi!!!
                                        w tym świetle to nawet rózga dobrze przystrojona i w odpowiedni sposób da znacznie więcej radości, niż kolejny klasyczny praktyczny prezent. No i są specjalne sklepy z ciekawymi pomysłami na prezenty - raczej drogie, ale ja tam szukam inspiracji.
                                        Jest jeszcze taka jedna sprawa - takie prezenty dają duuuużo więcej radości z dawania, niż tablety i inne konsole

Moje "normalne" propozycje:
                                        - Świnka skarbonka
                                        - Stolik śniadaniowy/pod laptopa do łóżka
                                        - flaszka jakiegoś dobrego likieru np czekoladowego - przydaje się do deserów
                                        - dla starszych osób jakaś ładna zdobiona laska
                                        - kamerka rejestrująca sytuację na drodze? chyba każdy kierowca chciałby mieć

a dla audio maniaka vinyle na zachętę do kupna gramofonu

wrotekpoz dzięki za pomysł z młynkiem do kawy - na pewno wykorzystam :)
                                        Last edited by kremien; 10.12.2013, 15:58.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X