Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klony - jak to jest naprawdę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Klony - jak to jest naprawdę

Mam pytanie teoretyczne - co rozumiemy pod pojęciem KLON ?
    Czy robimy klon całego wzmacniacza na przykład, tzn. rozmieszczenie elementów na płytkach, rozmieszczenie płytek w obudowie, ekranowanie itd.?
    Czy bierzemy schemat i robimy wszystko po swojemu?

zapraszam do dyskusji :)

Zły dział...

Skomentuj

Nie na temat...

klon (gr. klón 'gałązka; latorośl'):
      1. biol. identyczne pod względem genetycznym potomstwo osobnika zwierzęcego lub roślinnego, powstałe przez wegetatywne rozmnażanie jednego z osobników.
      2. inf. kopia mikrokomputera typu IBM PC wyprodukowana najczęściej na Dalekim Wschodzie.

Hasło opracowano na podstawie "Słownika Wyrazów Obcych" Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.

Utożsamiając stwierdzenie z pierwszą i druga definicją, możemy twierdzić, iż klon to wierna kopia
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zazwyczaj to co nazywamy klonami to po prostu konstrukcje zbliżające się w jakimś stopniu do oryginału. W wielu przypadkach nie da się zrobić wiernej kopi z powodu choćby elementów robionych na zamówienie danej firmy ...

Skomentuj

Nie na temat...
          Tutaj chyba znajdziemy definicję pojęcia klon:

Last edited by Racjonalny; 21.12.2013, 11:42.

Skomentuj

no właśnie o to mi chodzi czy wierna czy nie

a pytanie pojawiło się po przeczytaniu o "klonach" accuphase... poszukałem w google coś więcej na ten temat, ochów i achów, i cóż się ukazało moim oczom :) zdjęcia wzmacniacza w środku, zdjęcia płytek itp...
            "trochę" się to mimo wszystko różni, wzmacniacz ma w środku kilka przegród ekranujących, zupełnie inaczej zaprojektowane płytki wzmacniaczy itp itd.

Skomentuj

Czaruję...
            X