Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyjscie Sluchawkowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wyjscie Sluchawkowe

Witajcie. Mam maly/duzy problem, mianowicie;

Komputer Sony Vaio VPCM
    Karta muzyczna Realtek High Definition audio
    Sterowniki aktualne
    Wind 7

Kilka mcy temu wyciszylem sobie jakos wyjscie sluchawkowe. Teraz chce podglosnic i za cholere nie moge. Niepamietam jak i gdzie. W ustawieniach karty muzycznej po stronie glosnikowej jest wyswietlone gniazdo sluchawkowe ale ikonka podswietlona jest na czarno i nic nie . Natomiast po stronie mikrofonowej wejscie maly jack oznaczone ikonka jest podswietlone otoczka na czerwonawo i mikrofon dziala. W mikserze powinienem miec chyba osobny suwak na sluchawki (jak sa podlaczone) ale go nie ma... :huh:

Jakies pomysly?

Odinstaluj najpierw sterowniki od karty dźwiękowej , zresetuj kompa , sprawdź czy pomoże.

Skomentuj

Wlasnie zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony realkek'a ale nic nie pomoglo.

Jest tak, ze jak mam glosnosc na maxa, to slysze dzwiek bardzo cicho w prawej sluchawce i slychac, ze gra bardzo glosno (jak by lekki przester) ale slyszalnosc tych glosnych dzwiekow jest jak by przez mgle. Dzwiek tak jak by chce sie przebic ale nie moze. Gniazdo chyba odpada? Bo jak podlaczam sluchawki, to dzwiek w glosniczkach niknie. Poza tym zajrzalem do gniazda i wszystkie styki jak nowe. I zeby tak od razu dwa kanaly poszly sie je...? Przeczyscilem te gniazdo ale dalej lipa... :???:
      Last edited by Spurek; 22.12.2013, 18:16.

Skomentuj

Ale zainstalowałeś na te co były, czy odinstalowałeś i dopiero instalowałeś nowe ?
        Ja polecam odinstalować stery , wyłączyć kompa i włączyć, jak nie pomoże to dalej znaleźć aplikacje od karty dźwiękowej i zrobić to samo
        Ew pomoc zdalna Teamviewer - posprawdzam co i jak

Skomentuj

Wrzuć jakiś screen z "Zarządzaj urządzeniami audio"

Skomentuj

Wyjscie sluchawkowe na czarno :bored:

Wejscie mikrofonowe wyraznie podswietlone na czerwono

---------- Post dodany o 19:57 ---------- Poprzedni post o 19:55 ----------

Gdzies to sie wlacza ale gdzie... ?

Skomentuj

Te kolory oznaczają raczej kolory gniazd, nie maja nic wspólnego z tym czy któreś gniazdo jest włączone bądź wyłączone. Zerknij jeszcze na zakładkę "poziomy" przy wetkniętych słuchawkach.

Skomentuj

Aha. Juz to sprawdzalem po 100kroc i poziomy sa na maksa..

Skomentuj

Dawaj teamviewer , jak coś nagrzebałeś to da się to sprawdzić on-line :)
                  jak nie chcesz - zrób tak jak prosiłem wyżej

Skomentuj

Przy podpiętych słuchawkach, właściwości głośników/zaawansowane/testuj dźwięku w słuchawkach nie ma, tak? Oczywiście na kablu nie masz skręconej głośności na min?
                    Spróbuj z odinstalowaniem sterowników do zera a jak to nie pomoże to tak jak pisze wrotekpoz, pomoc zdalna.

Skomentuj

Odinstalowalem stare i zainstalowalem najnowsze sterowniki i dalej to samo. Teamviewer nie uzywam ale dzieki za checi. Sprawdzilem wszystkie opcje w tym m.inn. menedzera urzadzen itp i niestety dalej to samo... :(

Skomentuj

No to zacznij używać, bardzo przydatne narzędzie w takich sytuacjach - ja niestety niezdalnie nie mam pomysłu, może coś w aplikacji od karty dźwiękowej jest nagrzebane.

Skomentuj

wrotekpoz
                          Wiem co to jest i nie uzywam

Wchodzilem w karte dzwiekowa ale nic tam nie znalazlem o wyjsciu sluchawkowym. Z tego co widze, to glosniczki komputerowe sa zintegrowane ze sluchawkami jesli chodzi o nastawy glosnosci. Moglem tez pomylic laptopy, bo mam ich troche i wcale nie wylaczylem sam tego wyjscia sluchawkowego, tylko sie cos zepsulo. Komp nie jest zajechany, tym bardziej nie jego gniazdko sluchawkowe... :bored:

Skomentuj

Twój wybór, kombinujemy dalej - pytanie o aplikacje do karty dźwękowej nam zostało, lub zdalnie pozwalasz sobie pomóc.

Skomentuj

A czy głośniki laptopowe działają czy one też milczą?

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                                A czy głośniki laptopowe działają czy one też milczą?
                                Dzialaja. Przeczytaj moj drugi post...

Skomentuj

prawym klawiszem na ikonę głośności w trayu od zegarka - opcje regulacji głośności . coś masz zaznaczone ?
                                  masz możliwość podpięcia innych słuchawek ?

Skomentuj

Na innych sluchawkach to samo. W opcjach regulacji glosnosci wszystko zaznaczone. A moze zimny lut przy gniazdku? Ruszam wtyczka ale efektu zadnego wiec nie wiem. Chociaz nie podejrzewal bym zimnego lutu, bo komp ma niecaly rok i wiekszosc czasu przelezal w pokrowcu w domowych warunkach aczkolwiek niekoniecznie mogl powstac od tego... Jak robie test glosnikow, glosnosc na maksa, to w lewej sluchawce ledwo ledwo cos tam cichutenko zatrzeszczy, praktycznie na poziomie slyszalnosci a jak jest test prawego kanalu, to rowniez slychac dzwiek ale juz wyraznie chodciaz tez mega cicho. :(

Skomentuj

Czaruję...
                                    X