Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka szczoteczka elektryczna?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka szczoteczka elektryczna?

Panowie, moze macie jakies doswiadczenie w tej kwestii? Interesuje mnie szczoteczka do 400zl i nie wiem czy wybrac oral-b (myslalem nad modelem 5000) albo jakims modelem szczoteczki sonicznej. Co sie sprawdzi lepiej w czyzzczeniu?

Posiadam model 3000 z irygatorem. Jestem bardzo zadowolony, efektu nie ma co porównywać do zwykłej szczoteczki.

Skomentuj

Myslalem raczej o najwyzszym modelu czyli 5000. A jak sie irygator sprawuje? Slyszalem ze ma niezbyt dobre cisnienie a to przeklada sie na jakosc czyszczenia

Skomentuj

Miałem pierwszy model z irygatorem oc18

Słabo to działało.

Skomentuj

Mam philips sonicare i polecam Nie lubie generalnie szczoteczek brauna z okragla glowka, zdecydowanie lepiej mi sie czyscilo ze standardowa koncowka, podobna do szczoteczek tradycyjnych.

Skomentuj

Ja od ponad 10 lat działam na szczoteczkach elektrycznych. Obecnie mam Oral-B Expert PrecisionClean i daje rade.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja od kilku lat używam braun vitality 3d white i chwalę sobie. Bez wodotrysków (w przenośni i dosłownie :) ) ale spełnia swoje zadanie w 100%. Dawniej miałem inne różne szczoteczki (braun, oral b, ładowane, na baterie, jakiegoś no name'a miałem też) i w tej bateria trzyma najlepiej. Ładuję raz na kilka dni (po kilku latach!) Gdy była nowa, wystarczała na dokładnie tydzień (14 myć zębów), teraz co ok. 6 myć muszę ładować. Inne wystarczały na jedno mycie :)

Skomentuj

Tak szczoteczka potrafi tydzień bez ładowania wytrzymać.
                Zobacz co ten model 5000 ma takiego czego 3000 nie ma, bo to i tak już dość wypasiony model. Ta 3000 sygnalizuje czas szczotkowania, są sygnały co 30 sekund i na koniec po 2 minutach. Wskaźnik nacisku i 3 tryby pracy.
                Dentysta mi polecił, żeby kupić irygator i najlepiej w zestawie ze szczoteczką. Byłem sceptyczny co do szczoteczki ale teraz nie żałuję.
                Jeśli chodzi o ciśnienie irygatora to według mnie jest wystarczające ale to też jest kwestia subiektywna.

Skomentuj

W tej chwili jade na jakimś podstawowym modelu brauna (PrecisionClean) za 70zł i jest duża różnica na plus w stosunku do szczoteczki manualnej. Ale jako że żywot jej juz się kończy to chce zainwestować w coś porządniejszego. Gdzieś czytałem że wykonano badania kliniczne i jednak szczoteczki elektryczne (bez ultradźwięków) lepiej się sprawdzały

Skomentuj

Czaruję...
                  X