Panowie, moze macie jakies doswiadczenie w tej kwestii? Interesuje mnie szczoteczka do 400zl i nie wiem czy wybrac oral-b (myslalem nad modelem 5000) albo jakims modelem szczoteczki sonicznej. Co sie sprawdzi lepiej w czyzzczeniu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaka szczoteczka elektryczna?
Collapse
X
-
Ja od kilku lat używam braun vitality 3d white i chwalę sobie. Bez wodotrysków (w przenośni i dosłownie :) ) ale spełnia swoje zadanie w 100%. Dawniej miałem inne różne szczoteczki (braun, oral b, ładowane, na baterie, jakiegoś no name'a miałem też) i w tej bateria trzyma najlepiej. Ładuję raz na kilka dni (po kilku latach!) Gdy była nowa, wystarczała na dokładnie tydzień (14 myć zębów), teraz co ok. 6 myć muszę ładować. Inne wystarczały na jedno mycie :)
Skomentuj
-
Tak szczoteczka potrafi tydzień bez ładowania wytrzymać.
Zobacz co ten model 5000 ma takiego czego 3000 nie ma, bo to i tak już dość wypasiony model. Ta 3000 sygnalizuje czas szczotkowania, są sygnały co 30 sekund i na koniec po 2 minutach. Wskaźnik nacisku i 3 tryby pracy.
Dentysta mi polecił, żeby kupić irygator i najlepiej w zestawie ze szczoteczką. Byłem sceptyczny co do szczoteczki ale teraz nie żałuję.
Jeśli chodzi o ciśnienie irygatora to według mnie jest wystarczające ale to też jest kwestia subiektywna.
Skomentuj
-
W tej chwili jade na jakimś podstawowym modelu brauna (PrecisionClean) za 70zł i jest duża różnica na plus w stosunku do szczoteczki manualnej. Ale jako że żywot jej juz się kończy to chce zainwestować w coś porządniejszego. Gdzieś czytałem że wykonano badania kliniczne i jednak szczoteczki elektryczne (bez ultradźwięków) lepiej się sprawdzały
Skomentuj
Skomentuj