Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki telefon komórkowy tak do 800 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki telefon komórkowy tak do 800 zł

szukam telefonu tak do 800 zł z bardzo dobrym gps.To jest warunek konieczny, reszta ma znaczenie drugorzędne. możecie coś doradzić.

Nokia z serii E, lub podobna z serii symbianowych (np 5530)

Skomentuj

Nokia n97 mini
      Sam używam właśnie takiej jako nawigacji
      Oryginalna sprawuje sie swietnie
      Jeżdżę z nie po Europie i nigdy nie było najmniejszego problemu

Gps w działa po sieci
      Za granica używam zewnętrznego gps, żeby nie płacić za roaming

Chyba najlepsza nawigacja z jakiej korzystalem

http://allegro.pl/telefony-komorkowe...ope=category-4
      Last edited by lklukasz; 01.01.2014, 12:36.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeżeli na androidzie to szukaj z Glonasem :) Sam mam Xperie T i super działa :) ja osobiscie korzystam z nawi od googla

Skomentuj

Ja polecam samsunga galaxy s3 mini.
          Mialem S1, mam S3 żonie i tesciowej kupiłem S3 mini.
          Fajny nieduży telefon z dobrym androidem i spoko procesorem i 8gb. pamięci.

Skomentuj

Galaxy mini nie ma "dobrego" gps , pozatym Nokie zjadają ten telefon pod względem map

Skomentuj

Ja problemów z GPS w samsungu nie mam a uzywam tych tel. kilka lat.
              Ale widocznie jest sens polecać ntelefon z systemem nie rozwojowym.

Skomentuj

Nie na temat...
                sylvek, skoro ktoś pisze , że reszta ma znaczenie drugorzędne to widocznie ma :)

Skomentuj

nie potrzebuję miliarda kolorów wyświetlania czy miliarda giga ramu (np. apple'a) dlatego napisałem, że reszta ma znaczenie drugorzędne.
                  Tak po prawdzie nie znam się na smartfonach. Aktualnie używam jakieś prostej nokii chyba 2330, która kupiłem 4 lata temu gdyż do tej pory smartfon nie był mi do niczego potrzebny. Nie chcę tez kupowac w promocji za 1 zł:), bo nie mam ochoty być niewolnikiem sieci

Skomentuj

Sadzę że te nokie do Ciebie trafią,
                    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/n97mini/
                    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/c6/
                    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/5530xm/

krótkie porównanie
                    http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/3889/4353/3983/0/

generalnie - mapy od noki, gps, wifi i trzymająca bateria

Skomentuj

Od miesiaca uzywam Nokii Lumia 520. Myslalem, ze bedzie gorsza, a tu takie zaskoczenie. Ladny wyswietlacz, bardzo szybko dziala, bardzo dobra nawigacja i sprawie dzialajacy GPS. Ogolnie chcialem telefon z Windowsem i jestem zadowolony. Przesiadlem sie z Androida, brakuje mi pare drobiazgow, ale mozna sie przyzwyczaic. Bateria trzyma dosc dlugo jak na smartfona.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Nokia n97 mini

Gps w działa po sieci

http://allegro.pl/telefony-komorkowe...ope=category-4
                        Chyba nie ogarnales tego telefonu do konca gps nie tylko dziala po sieci ale i takze "offline" wystarczy wylaczyc wspomaganie gps i usunac punk dostepowy w ustawieniach wspomagania standardowo masz pewnie nokiowy, druga sprawa nawigacje "wbudowane" typu ovi czy google maps to szajs (miedzy innymi dlatego ze pobieraja mapy z neta), garmin,sygic,iGo czy mapamap zjadaja te navi na sniadanie a majac smartfona nie problem je zainstalowac,troszke jezdze po swiecie i moge polecic np zamiast urzadzenia do navi jakis tani tablet z gps i samemu wrzucic mapki i wtedy mamy kilka navi do testowania ,ja uzywam iGo na wschod ma bardzo dobre pokrycie, co do telefonu to patrz ktory ma najlepsze radio gps i lapie szybko fixa

Skomentuj

C6 i n97 mini w sumie nie wiele różnią sie od siebie
                          C6 jest bardziej awaryjny
                          Psuja sie dotykowe wyświetlacze i mikrofony
                          Na korzyść n97 przemawia metalowa obudowa i ze jak sie rozłoży to przypomina laptopa i łatwiej cos posac
                          Info z autopsji bo ja miałem n97 a zona c6

Kolego rumunn95, przecwiczylen kilka najpopularniejszych nawigacji i ta sprostala moim wymaganiom
                          Miała nawet nazwy najmniejszych małych slepych uliczek w chorwacji
                          Odnajdowala szpitale i inne miejsca użyteczności publicznej bezbłędnie i bez najmniejszego problemu.
                          I to ty chyba nie ogarnales tej nawigacji bo wystarczy je zaaktualizowac/pobrać i mozna z nich korzystać offline bez dostępu do sieci
                          W bezpośrednim porównaniu nawet auto mapa na dedykowanym urzadzeniu odpadła i to z wielkim hukiem "gubiac" sie na autostradowych rozjazdach miedzy bratyslawa a wiedniem na 10min

Dla mnie to nawigacja nr1 spełniająca moje wszystkie oczekiwania mapowe (pokrycie) jak i w obsłudze
                          Last edited by lklukasz; 01.01.2014, 18:54.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja polecam sony xperia S sam go miałem i byłem bardzo zadowolony :)

Skomentuj

Jeszcze jednym plusem ovi maps, jest to że baardzo szybko się przegląda mapy

Skomentuj

lklukasz I to ty chyba nie ogarnales tej nawigacji bo wystarczy je zaaktualizowac/pobrać i mozna z nich korzystać offline bez dostępu do sieci
                                odnioslem sie do tego co napisales czyli

lklukasz W bezpośrednim porównaniu nawet auto mapa na dedykowanym urzadzeniu odpadła i to z wielkim hukiem "gubiac" sie na autostradowych rozjazdach miedzy bratyslawa a wiedniem na 10min
                                widziales w moim poscie cos o automapie?,zreszta nie uzywam dedykowanych urzadzen ze wzgledu na ograniczenia i/lub ewentualne zabawy z odblokowaniem co w nie kazdym przypadku jest mozliwe. Ja uzywam navi na codzien w pracy (kierowca "TIR") a ovi i google maps nie sprostaly moim oczekiwaniom szczegolnie na wschodzie.
                                Pozdro
                                Last edited by rumunn95; 01.01.2014, 20:42.

Skomentuj

Nie jeżdżę na wschód wiec sie nie wypowiem
                                  Widocznie czego innego oczekujemy od navi
                                  Peace
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

spoko kazdy ma swoje wymagania niewiem jak w n97 ale bawilem sie troche c6 i kurcze ten dotyk jakby wogole go nie bylo w porownaniu z moja wiekowa motorola milestone,kiedys mialem n95-1 i uzywalem na niej garmina zlego slowa nie powiem solidny telefon.

Skomentuj

No właśnie niby c6 i n97mini to bliźniaki lecz wyświetlacz 97 pracował duzo lepiej
                                      Miałem oba jednocześnie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja nie miałem n97, za to miałem 5530 i C5-03 , na gps - a to jest tematem - nigdy nie narzekałem. A dodatkowo - na symbiana mamy Igo - świetne mapy.
                                        Android ma jeden minus - bateria która krótko trzyma, i najczęściej GPS-a trzeba wspomagać.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X