Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

APEL do admina !! czyli J.S. zwanego Igodem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

APEL do admina !! czyli J.S. zwanego Igodem

.. głownie chodzi mi o to ze strona stoi, wiele osó to zauważyło, wchodząc tu tylko można poczytać forum i to też spadło na psy chociaż niejest aż tak źle, ponoć panie Adminie niechces pomocy od innych i BŁĄD !! Sątutaj osoby które tak samo swoim doswiadczeniem (wiedzą o kim mówie) i wiedzą zarówno teoretyczną a co najwazniejsze praktyczną mogą sami od sibie cośdodac, chociaż jestes Adminem nieznaczy to ze robisz wszystko najlepiej podam przykłąd o co mi chodzi. Na postronce o budowaniu skrzyni do suba piszesz to jak TY to robisz itp , chociaż to prosta czynnośc ale tez wymaga wkłądu fizycznego i umysłowego to jest wiele wiecej patentów na zrobienie czegoś bardziej oryginalnego i własnie CI którzy sa tutaj tzw. masterami forum i napewno są chętni do współpracy.
    Według mnie i innych forumowiczów powinieneś przyjac pomoc od tych którzy sie do tego nadają ( o sobie nie mówie ale przynajmniej takimi postami moge coś na stronie wprowadzic dla innych) , powstało by wtedy o wile wiecej postronek z radami opisami tej samej czynności ale na kilka sposób a nie wszystko jedna droga, jeden cos pisze inny dodaje cośod siebie i trzeci tak samo aż powstaje świetny tekst dotyczący konkretnego tematu . W ten sposób powstanie ich o wiele wiecej a nie tylko o rodzajach obudów czy budowaniu suba. NIKT oprócz początkujacego już nie krozysta z tych tesktów ponieważ jak raz przeczytał to napewno wie o co chodzi , chyba ze jest pseudo audiofilem. prosze i Błagam nie tylko od siebie zeby Szanowny Pan J.S. kimkolwiek ejst (nigdy sie nie ujawniał) nie był samolubem lecz pzowolił pomóc sobie w zagospodarowaniu tą stronazeby powstałwortal o diyaudio a nie tylko zwykła stronka której jest już wiecej na necie, jakieś działy o nooścach rynkowych, dział o sprzecie, o firmach produkujących głośniki, i ine działy zwiazane z firmami produkujacymi sprzet aksutyczny, wzmacniacze itp itd żeby ktoś kto tu wejdzie wiedziałco kupićżeby wiedział co lepsze i dlaczego zeby niemusiał ciagl szukac po necie opisu konkretnego wzmacniacza, napewno samemu nieda się tego zrobić ale wydaje mi sie że siłą kilku osób które napewno włoża w to dużo pracy z własnej chęci powstanie naprawdę wspaniały wortal z dziedziny Diyaudio, jeśli powiecie że diyaudio to niejest kupiwanie gotowego wzmaka to podstrona informująca o wzmacniaczach które samemu należy złocyć opsiac jego cechy wady, opisać dorbe koncówki mocy , tak zeby poczatkujący od samego wnętrza tej dziedziny mógł sie zapoznac co i jak ma robic a nietylko spytać o to jaki ma kupic glosnik i do jakiej skrzynki go wsadzić .

Myśle ze w pewien sposób zostałem zrozumiany i niech nikt niemówi ze to jakieś moje zachcianki ale wnioski z rozmów z paroma stalymi starymi forumowiczami !!

powodzenia życze w dalszej drodze i zeby sie tu trzymać jako ekipa nie wystarczy powiedziec pare słow na gg ale mądrze współpracowac i przyjmowac nowych na stronie, forum i w diyaudio. Diyaudio powinno byc rodziną a tu każdy każdemu winien pomagać i razem dążyc do jakiegoś konkretu ----------> PEACE !!

ja chcial bym jeszcze dodac ze stronka od jakiegos czasu nie chciala mi sie wogule zaladowac ,jak widze macie nawet problemy ze stronka moze niech ktos sie ty zajmie dodatkowo poniewaz ta strona ma slozyc pommoca a nie tym ze nie moze sie zaladowac w przegladarce .panie igod'zie jak nie mozesz pan sobie poradzic to mozna zawsze kogos poprosic o pomoc ktorej napewno ktos udzieli nawet z tej stronki i nie watpi w to ze na 100%znajdzie sie ktos kto zechce pomoc (nie licze siebie bo wiem jeszcze malo na temat akustyki czy tworzeniu stron internetowych)

pozdro

ps.:nie mam zamiaru tutaj obrazac dmina ze nic nie umie i wogule .widze ze jest to czlowiek z bardzo opszerna wiedza na temat akustyki i elektroniki wiec niesmiem nawet go w taki sposob obrazac (to nie jest zalizywanie s**y)

Skomentuj

oj panowie oj panowie !!
      taka strona to duzo roboty ja wiem cos o tym bo pracuje a raczej jestem jednym z wspoltworzacych stronke audiomania prace nad nia trwaja juz troche i narazie stoimy bo kazdy ma cos do zrobienie ktos kto nie ma pojecia o czym mowie niech sie nie wypowiada
      co do artykułow to bardzo prosze igod chyab nie bedzie mial mi tego za zle ze sie wypowiem
      jest dział artykuliki to jak narazie napisalem tam tylko cos ja i yoshi wiec o czym tu mowa npiszcie i dajcie szefowi przeczyta i umiesci

wiem ze sa obszerne plany stworzenia na stronie dzialu newsy i czestych aktualizcji

a na koniec igod stworzył cos pieknego cos co zyje niewielu pamieta tu pierwsze wersje z subami na 888 i tesli tylko z ksiega gosci, byly to czarne i rozowe strony
      skoro bedzie uwazal ze potrzebuje pomocy poprosi o nia jest tu pre osob ktore mu pomoga

narazie powinnismy go pocalowac ze sam wykupil server i domene co jest tez obciazeniem finansowym wiec nie nazekajmy a co bedzie za troche czasu zobaczymy

igod ja tam i tak to co wiem i to co robie zawdzieczm tobie bo moge smialo powiedziec ze ty mnie zarazlies tym

Skomentuj

Niedługo pewnie na dobre nastąpi koniec strony. Igod założy rodzine, podejmie prace aby utrzymać trójke dzieci, nastąpi kryzys wieku średniego i skończy z netem :o)

Skomentuj

Moim zdaniem Budzik ma racje ale jego wypowiedz jakby dokonczyl LUKASZ z ktorym zgodze sie ze nie wszystko naraz. Takie projekty trzeba przemyslec i dopiero ladowac na strone. Do wszystkiego trzeba dojrzec. Dopiero zostala wykupiona domena wiec nie wymagajmy za duzo i dziekujmy bardzo igodowi za jego poswiecenie i jakakolwiek chec "wspolpracy" z nami.

Takie moje zdanie :]
          Pozdro

Skomentuj

Łukasz ty sie nie bron, bo na gg kopa dostaniesz :P

też jestem na tej stronie d kiedy hm byłą w dziwnych kolroach i DZIEKI tej stronie mnie wciągneło to coś własnie i ciesze sięze mam jakieś zaineresowane zarówno pasywne i aktywne które przynosi dużo korzyści i oszczędzności pieniężnej ale nierozczulajmy sie nad tym ze Igod jest jakimć cudotwórcom, gdybym miał mozliwości i wiedze to chętnie był wykupił miejsce dla siebie zrobił strone i niebrał grosza od ludzi którzy na niej siedza itp itd bo dla mnie satysfakcjąby było ze zrobiłem coś sam czyli stworzyłęm strone moze wortal i dzieki temu inni mają jakieśzajęcie, zainteresowanie oraz lepszy start w tej dziedzinie , nie mówie że ktośtu korzysta na czyimś portfelu ale bez przesady ciagle tylko " dzięki ze ta strona wogule istnieje " itp itd gdybysmy tam mieli ciagle gadac to cięgi wogule że żyje a reszta w piz... poco mi wiecej skoro moge zyc ... nie można stać w miejscu i mówienie że jest wspaniale nic nie zmieni, wiem ze tego o czym pisalem nieda sie zroibc w miesiac ale czy ja mówiłem ze odrazu , ja podalem przykład na przyszłośc !! narazie to moge patrząc swoimi oczami że strona jest mało konkretna i stoi w miejscu o ile ma tu co stać, to jest APEL a nie jakis rozkaz zeby Igod sie zgodziłna pomoc bo sam napewno wortalu nie stworzy, chyba ze ... jak ktoś pisal bedzie bez rodzinki tzn żony i dzieci ... chciaż kto to wie czy tak niebedzie ... niewiem niezmam pana PAnie Adminie ale poszanowanie z mojej strony

ciao

Skomentuj

Witam po długiej nieobecności.

Chciałbym zauważyć, że problemy z serwerem nie był spowodowane moim "widzi mi się".

Poprzedni serwer był OK, ale codziennie padała baza danych, miałem już dość naprawiania.

Przeniosłem stronę na etak.pl dzięki uprzejmości jednego z administratorów.
              Po kilku dniach administrator został zwolniony (nie z powodu strony!), a mi kazali się wynieść. Tak też zrobiłem cudem zgrywając wszystkie dane i bazę, bo jeden z adminów miał chyba zły dzień (strasznie upierdliwy gość).

Kolejny problem to domena... etak.pl nie chciał mi jej zwrócić, musiałem dzwonić i pisać do firmy, która ją założyła, udało się odzyskać po 2 dniach.

SZCZERZE NIE POLECAM ETAK.PL!!!

Kolejne kilka dni to poszukiwanie serwera, po radzie jednego z forumowiczów wykupiłem prawie najlepsze konto na netlook.pl.

Kilka dni to zgrywanie danych i przekierowanie domeny... 2 dni to odswierzanie dns'ów.

Wczoraj siedziałem cały dzień i wgrywałem bazę danych, bo netlook.pl ustawił sobie limit 300 sekund na jej wrzucenie. Totalna bzdura, bo mój upload to 8-16kB/s, a cała baza danych ma 30MB jako plik tekstowy.

Ktoś próbował na 4 letnim komputerze pracować na pliku tekstowym o objętości 30MB?

Polecam, naprawdę, jak Cię szlag nie trafi, to masz mocne nerwy.

Tak więc nie jest to takie hop śup.

Po za tym codzienne odbieranie 50 maili i 100 wiadomości na GG "co ze stroną" też potrafi dobić. Skoro jej nie widzisz, to nie działa, proste.

Co 10 wiadomość to: "haha, admin Ci założyłem konto i już nie pracuje, co?".

Od roku jest dział "Wasze artykuły" i na palcach można policzyć zawartość.

Chcesz pomóc?
              Napisz artykuł, jak będzie w miarę dobry (dostałem kilka poniżej krytyki) umieszczę go.

Przecież nie podam każdemu hasła do strony żeby mi pomógł coś wrzucać, to bez sensu.

To musiałem zrobić sam.

Skomentuj

To ja tez coś dodam od siebie. Od kąd wiem że jest tak stronka(kiedys akustyka.tk :)) to jedynymi dobrymi działami jest forum i dawne "wasze konstrukcje". O ile forum nadaj jest super, to "wasze konstrukcje " zniknęły. Niewiem dlaczego, mogę tylko podejżewać że już tyle tam było projektów że poprostu się kaszana zaczynała robić, a jeśli tak to dobrze że już ich niema. A Łukasz ma świętą rację !!!!!!!!!! Nieraz mi mówił że jak bym cośchciał to mam coś napisać, jakiś aktykulik i go mu przesłać. I uwierzcie mi ...chodź akustyka to moja wielka pasja to niewiedziałem o czym pisać. Bo albo to już zostało napisane, albo poprostu za mało wiem by pisac o czymś mądżejszym jak może SW albo o technologiach innych firm. Pozdrawiam

Skomentuj

Nie rozumiem skąd tyle pretensji pod adresem administratora. Być może to, że facet chce coś sensownego zrobić, wkurza malkontentów. Proponuje im - zamiast narzekać, pokażcie co potraficie i zróbcie coś lepszego. I oby zapału starczyło Wam na więcej niż pisanie narzekań i ględzenie.

Skomentuj

I dokłądnie Junan. Przecież jest tyle darmowych kont pod www.... tlyko pomyśłeć ... no dalej ...

Skomentuj

A ja mysle,że to jest spowodowane tym,że co jakiś czas są przenosiny i zanim wszystko się rozwinie i zacznie działać poprawnie to już pada i znowu wszystko od podstaw.Pierwszą wersje strony pamiętam,ale słabo,czarna i sub na 888,później chyba było itt-i ta strona działała najdłużej i była najlepsza,może dlatego,że było na niej wszystko i później się tylko uzupełniało na bierząco.Żadna strana później niemiała tylu linków do stron producentów co na itt i właśnie do tej strony najbardziej tęsknię.

Skomentuj

Teraz będzie równie stabilnie co na ITT, a wszystko będzie aktualizowane.

Skomentuj

Witam

Jeżeli można, ja tylko wyrażę swoją opinię na ten temat....
                          Fakt, zauważyłem, że strona przez jakiś czas była niedostępna. Nie ukrywam także, że troszkę nie byłem z tego powodu zadowolony, nie ma co się dziwić.
                          Ale każdy kij ma dwa końce.
                          Nie ma co mieć do Igod'a pretensji, gość robi to bezpłatnie, praktycznie sam prowadzi ten serwis, sam pewnie ma kupę innych zajęć, niż tylko siedzieć nad stroną.

Co gorsze, okazuje się że ze swojej kieszeni jeszcze musi dokładać.
                          Widać są jeszcze ludzie, którzy robią coś dla dobra ogółu...

Więc panowie ... przemyślcie najpierw wszelkie za i przeciw ... zanim wysuniecie wnioski jakieś.

Z mojej strony ukłon w strone Igod'a

Pozdrawiam

Skomentuj

Może przydało by sie "zatrudnić" kilka osób do robienia czegoś sensownego na stronke. Chętnie bym sie za coś wzioł, w razie czego moge pomóc albo odwalać troche czarnej roboty. Nie wiem może dział download. Byle co jestem do dyspozycji.

[ Dodano: 2004-08-24, 00:54 ]
                            Przypomniało mi się kiedyś nie tak dawno na stronie a raczej na forum był dział z głosnikami. Wpisywali się tam z reguły posiadacze konkretnego modelu wpisując zwykle opinie o nim. Może warto było by by ten dział wrócił. Zawsze to troche wiadomości zgromadzonych w jednym miejscu i moża nawet oszczędzi niepotrzebnych postów.Wiem wtedy troche byłtam bałagan co rusz to ktoś wyskakiwał co sądzicie o ..... albo dyskusje zbaczały z tematu. Chętnie pilnował bym tego działu by trzymał fason jak dział z konstrukcjami.

Skomentuj

Czaruję...
                            X