Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przyszłość Dj'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przyszłość Dj'a

Technologia przyszłości dziś :)

Chyba komentaż tu jest zbędny, zainteresowanych odsyłam na stronę producenta
    www.numark.pl www.numark.com
    Załączone pliki

heh... tylko żeby jeszcze na to kasa była... ja sie na kompie musze męczyć
    Wygląda to super!

Skomentuj

Jaka technologia jutra normalny sprzet ale dla tych lepszych Dj :] oblukaj sprzet z parady miłosci :)

Skomentuj

mniam... yyyyyyyyyy zaraz a gdzie vinyle:(

Skomentuj

masakra wow.Ale watpi zeby kogos bylo na to stac :(

Skomentuj

eeeeettaaam co to ma być?? zabaweczki jakieś :p równie dobrze można kompa podpiąć.. ja i tak bym wolał dwa stare dobre Technicsy 1200 MK2 i z resztą myśle że każdy szanujący sie koleś woli zagrać krążkami z duszą a nie jakimiśtam cyferkami :p /pozdro

Skomentuj

dokladnie... jak to wyglada na takich tam pstrykadelkach co same bit wyrownuja troche trzeba sie pomeczyc...i wieksza satysfakcja z tego ze sie cos umi a ni tylko na maszynie polegac i jej procesorku :P

Skomentuj

Ceny nie są wygórowane, każdy z tych paneli kosztuje coś koło 5tys pln w sumie za 15tys można sie bawić w mixowanie dvd.

fakt troche przesadziułem, ale gdy pioneer wprowadził swój odtrwarzacz(pojedyńczy za 17tys szt) to niebardzo wiedziałem jak na tym mixować, teraz już wiem :)

Mi się wydaje że w tym fachu ważny jest efekt końcowy. Panowie nie można przecież wiecznie stać w miejscu. Wiadomo że na czarnych kążkach to sztuka grać, znam nawet opinie że z czarnych łatwiej niż z cd :)

vinyle do pewnego momentu oferowały znacznie większe możliwości od cd, dziś gdy nic już nie jest granicą(jedynie zasobność portwela) nie widzę przyczyn by działać antypatią do cd. Różnice np w scrachu na cd i vinylu nadal moga być wyczute przez ucho znawcy, alke to słucha tego na dyskotece.
                a może to raczej podświadomy strach?? Jednego jestem pewien, vinyle zostaną jeszcze długo a ich miłośnicy napewno będą mogli wykożystać nowinki techniczne takie jak ww. napewno wzbogacą ich sety.
                Ta antypatia przypomina mi zachowanie w stylu - Ja nie będę jeździł mercedesem bo nim jeżdżą dresiarze :P

Skomentuj

Masz racje bo do tej pory siedziało by się z węglem w reku i liczydłami pod pacha
                  ja tez nie lubie samochodów z żółtymi rejestracjami :P

Skomentuj

no fajne to :) tyle ze ja jednak wolal bym pierw na tradycyjnym decu mikserze z ladnymi pokretelkami sobie pocudowac,

no ale co tu gadac idziemy do przodu za 200 lat nikt juz nie bedzie wiedzial nawet ze takie cos jak dzis uzywaja dj wogole istnialo, albo bedzie sie to w muzeum ogladalo

Skomentuj

..no.. za 200 lat jeżeli wszyscy zaczną używać takiego sprzętu to autorytet Deejaya spadnie do wodzireja puszczajacego muzyke.. z resztą jak dla mnie to to żadna przyjemność klikać w klawisze :P no i klimat imprezy kręconej z CDka jest zupełnie inny niż z decków.. nie mówiąc już o muzyce..

Skomentuj

wszystko zalezy od tego jak bardzo chesz uprościć sobie pracę :) Pozatym człowiek dąży do maksymalnego uproszczenia sobie i wzbogacenia życia. Jak ktoś woli vinyle jego sprawa, pozatym wcale nie jest powiedziane że na cd się łatwo pracuje. Napewno cd oferuje większą kreatywność, i możliwości. Dla mnie osobiscie czynnikiem przekonujących do zakupu viynyli jest jedynie fakt że na imprezie podpija człowiek z zestawem płyt i mówi że by chciał przesłuchac parę kawałków i puścic <killer>.

Skomentuj

Juz od kilku lat mam licencje DJ'a, i bawie sie w to z roznym zaangarzowaniem.
                          Fajne sa takie sprzety, chociaz naprawde trzeba spedzic sporo czasu zeby czlowiek zaczol wykorzystywac chociaz czesc mozliwosci, ale wtedy mzona robic fajne rzeczy. Chociaz dalej to inwencja czlowieka i dobor repertuaru bedzie glownym czynnikiem dobrej zabawy. Zauwazylem w wielu duzych dyskotekach, tymbardziej podczas tematycznych wieczorkow, ze DJ ma przyszykowane miksy i ma godzine spokoju.
                          Mysle ze nie latwiejsza (a nawet mysle ze o wiele trudniejsza) sztuka jest prowadzenie imprezy tanecznej, gdzie trzeba kierowac grupa 100 lub wiecej osob, gdzie zadne bajery techniczne nie pomoga.
                          Ale kazdy powienien robic to w czym sie dobrze czuje.:)

Pozdrawiam

Skomentuj

niedługo z vinyli tą drogą dodjzie się do tego ze dj bedzie puszczał mp3 zmiksowane w winampie :| jak DJ to DJ , a nie jakię amator z dvd w ręku

bez urazy sqter ale jesli twój nick od scootera tego co tworzy muzyke to marny z ciebei Dj bedzie :P

Skomentuj

A powiedzcie mi... od czego zaczšć jak się chce robić w tym fachu ??? i skšd tę licencję wzišć ?

PozdroO

Skomentuj

Historia nicku jest nieco dłuższa ale faktycznie początek ma w tym miejscu... Jeżeli chodzi o resztę to zobaczymy w przyszłości, obecnie mogę się przyznać że wiem niewiele. Wychodzę jednak z założenia że nie wymyśla się takich bajerów po to by po nich jeździć lecz żeby ich używać z lepszym bądź gorszym efektem. Inna sprawa jeżeli chodzi o puszczanie muzy. Sam zaczynałem od winampa i discmana, i tak historia idzie dalej. Może jeszcze nie dorosłem do vinyli, a może poprostu bardziej mnie rajcują nowinki techniczne oraz maksymalne urozmaicenie i ułatwienie swojej pracy.

Zastanawia mnie tylko jedna żecz... dlaczego duża część djów z prawdziwego zdażenia pała taką antypatią do CD. wg mnie nie należy się ograniczać do jednego nośnika...

Pozdro budzik..może kiedyś cię mile zaskoczę :)

Overclocker, Najlepiej od podstaw :lol: Poczytaj troche w necie, zapoznaj się conieco ze sprzętem co oferują sklepy, ściągnij sobie pare programów do zabawy na komputerze, jak już załapiesz i stwierdzisz że cię to kręci, zbieraj na sprzęt z prawdziwego zdażenia, Cd/vinyl Ja jestem zwolennikiem cd na początek(może dlatego że sam tak zacząłem) a potem jak już będziesz miał mixer i dwa odtwarzacze To ćwicz ćwicz ćwicz. a potem trzeba dać się zauważyć albo mieć znajomości. Wytrwałość jest tu bardzo ważna bo początki nie są łatwe.

Skomentuj

za 200 lat nie będzie takich zabawek dla Didżejów bo muzyka będzie tworzona bezpośrednio przez mózg twórcy podłączonego do neuronowego syntezatora. będzie słychać wszystkie dźwięki na jakie pozwoli wyobraźnia DJ i nic nie będzie w stanie fizycznie temu przeszkodzić... żadne tam "amputowali ci lewą rękę to nie zrobisz dobrego mixa". To będzie ogromny krok w muzyce. Pozbycie się wszelkich przeszkód związanych z motoryką i trudnościami w przekazaniu tego co siedzi w głowie. Muzyk nie będzie musiał ćwiczyć trzydzieści lat po osiem godzin dziennie aby opanować technikę w stopniu umożliwiajacym swobodne tworzenie muzyki.
                                  Taką mam wizję... ma ktoś pomysł jak to zrealizować?

Skomentuj

DeeJay_Sqter, a czy kiedyś mnie zaskoczyłeś w niegatywny sposób, nie, poprostu mam własne zdanie i tyle :0 a pozatym wszystko good ale jak sie WOGÓLE niezna na miksowaniu muzy to przynajmniej trzeba brac strone większościco i ja robie :) dobra taktyka co

Skomentuj

sobie pare programów do zabawy na komputerze
                                      Tymi się bawiłem jak byłem mały
                                      jak już załapiesz i stwierdzisz że cię to kręci[...]
                                      Lubię sobie mixować i czasem puszczam nawet to w eter, to jest eXtra zajęcie
                                      ak już będziesz miał mixer i dwa odtwarzacze To ćwicz ćwicz ćwicz
                                      mam mixer 3 kanałowy i mam 2 cdki (ale takie zwykłe bez rzadnych bajerów)
                                      a potem trzeba dać się zauważyć albo mieć znajomości
                                      No znajomości nie mam ... :/

I co dalej ?

Skomentuj

a jest wogóle takie coś jak licencja DJ?? że niby bez niej nie można grać na imprezach??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X