Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobre ceny w Akustyku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale o co wam chodzi?
    Za tanio?
    Wysyłka w cenie tez zle?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
      rozwiń proszę
      Nie wiem czy mogę na forum publicznym ujawniać wszelkie szczegóły. Nie chce wdawać się w jakieś oskarżenia mnie przez forumowiczów o pisanie źle o firmie którą tutaj niektórzy wspierają. Choćby prawda była nieciekawa.

W każdym bądź razie niskie ceny w AT nie były wynikiem uczciwej działalności tego sklepu. Z mojej strony to wszystko co mam tu do powiedzenia na ten temat.

Skomentuj

Nie na temat...
        Ulubione zajęcie Polaków?
        Zaglądanie innym do kieszeni.

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
          Nie wiem czy mogę na forum publicznym ujawniać wszelkie szczegóły. Nie chce wdawać się w jakieś oskarżenia mnie przez forumowiczów o pisanie źle o firmie którą tutaj niektórzy wspierają. Choćby prawda była nieciekawa.

W każdym bądź razie niskie ceny w AT nie były wynikiem uczciwej działalności tego sklepu. Z mojej strony to wszystko co mam tu do powiedzenia na ten temat.
          co niektórzy pisali że AT sprzedaje bez VATu. sam długo się zastanawiałem czy u nich kupić, ale mieli rozsądne ceny na morela supreme 1048 i akurat pojawił się na stanie, więc zaryzykowałem. towar miałem za 2 dni. natomiast fakturka z bułgarii , VAT20% . jednak bardzo dziwnie i nieco podejrzane dla mnie że data wystawienia faktury była napisana ołówkiem.

Skomentuj

Ale z gwarancja i kontaktem nie ma problemow

Moi znajomi pracują w Polsce a firmy maja zarejestrowane w Czechach np
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tutaj niektórzy wspierają.
              Nikt ich nie wspiera .
              Mają dobre ceny , i ciekawą ofertę którą rozbudowują .
              Sam miałem wątpliwości jakiś czas temu .
              Czy uczciwie czy nie tego nie wiem.
              Jak nie działają uczciwie i masz na ten temat wiedzę są odpowiednie służby od tego .

Skomentuj

Każdy kupuje tam gdzie uważa. Osobiście nic do nich nie mam.
                Last edited by charLeS; 24.02.2014, 14:01.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Odpowiednie służby już działają, wystarczy skojarzyć fakty
                  Antoni M? :lol:

Skomentuj

prawda jest taka że co niektórym naszym lokalnym handlowcom obroty mocno spadły i monopol się skończył na znane marki głośników po pojawieniu się AT.....

jest masa firm, które zarejestrowane są na Słowacji, czy w Czechach ...i usługi świadczą na terenie naszego kraju.... a czy jest to oszustwo ? ilu głównych wykonawców autosrad jest z PL ? ile firm budowlanych jest zarejestrowanych w innych krajach i u nas świadczą usługi ? Idąc dalej tym tropem .... należy wszystkie firmy które robią u nas interesy a są zarejestrowane poza granicami PL wyciąć w pień ... bo działają na nie korzyść naszych !

nie czarujmy się marże nasi dotychczasowi dystrybutorzy mieli i mają kosmiczne, zresztą po jakimś czasie widać było te spadki cen u wszystkich i co ktoś mi wmówi że zaczeli sprzedawac ponizej cen zakupu i juz nic z tego nie mają tak ? ...
                    pieprzenie i tyle, ta branża audio, jest bardzo specyficzna wystarczy popatrzec na audiostereo jak się naciągacze/handlowcy błotem obrzucają, dorabianie ideoologi i wartosci niestworzonych.
                    Na zachodzie koszty produkcji, marketingu, dzialalnosci sa wieksze... a ceny produktów audio niższe ciekaw jestem co to za cuda każdy rozsadny to wywnioskuje sam ot i wszystko w temacie
                    Last edited by bawolek; 25.02.2014, 11:18.

Skomentuj

W sumie co nas to obchodzi, jest taniej i to się liczy .

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        W sumie co nas to obchodzi, jest taniej i to się liczy
                        To racja, ale to boli, że polakowi łatwiej założyć firmę w niemczech niż u siebie pod nosem. Jak czasem sie słucha i czyta co urzędy potrafią wymyślić to dochodzę do wniosku, że oni chyba chcą żebyśmy wszyscy stąd wyjechali.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                          Nie na temat...

To racja, ale to boli, że polakowi łatwiej założyć firmę w niemczech niż u siebie pod nosem. Jak czasem sie słucha i czyta co urzędy potrafią wymyślić to dochodzę do wniosku, że oni chyba chcą żebyśmy wszyscy stąd wyjechali.
                          1. nie urzedy potrafia wymyslec, tylko nasi ustawodawcy tak nam serwują przepisy, by urzednicy mieli pole do roznej interpretacji.... (ten temat juz kiedys był poruszany)
                          2. gdybyscie niektorzy wiedzieli ile sie w ostatnich doslownie kilku latach pozmienialo wiele przepisow w taki sposób pod przykrywke "ułatwien", ktore w konsekwencji dla malych i srednich sa olbrzymim ciezarem i utrudnieniem ... długo by pisać ....
                          3. a trzeci punkt ... mamy tą czastke swoja słownianską która nie pozowili choc troszke nie oszukac... i wiekszosc mniej lub wiecej ...oszukuje i tak sie to wszystko kreci

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                            3. a trzeci punkt ... mamy tą czastke swoja słownianską która nie pozowili choc troszke nie oszukac... i wiekszosc mniej lub wiecej ...oszukuje i tak sie to wszystko kreci
                            Ja myślę, że dzięki temu właśnie jeszcze jakoś funkcjonujemy. Przecież jak się spojrzy na nasze kochane rządy które jęczą że nie maja kasy a jednocześnie marnują miliardy lekką ręką w idiotyczny sposób, to gdyby wszyscy byli uczciwi i płacili podatki to tej kasy by dalej im brakowało a my byśmy byli zwyczajnie biedniejsi!

Gdyby hipotetycznie się okazało że mamy cudowny rok w gospodarce i po praz pierwszy dochód jest tak duży że mamy budżetową górkę to myślicie, że co by zrobił rząd? Zmniejszyłby deficyt? Obniżył podatki ? Nie od razu by przepierdzielili te pieniadze na jakis debilny społeczny cel albo zbudowali sobie kolejny pomnik narodowy w warszawie lub inną durnotę a na koniec w przyszłorocznym budżecie założyli by taki sam jak nie większy wzrost i i zdążyliby te planowane dochody od razu wydać. Zapewne w więszosci na podwyżkę płac w strefie budżetowej, czyli poza oczywistymi nagrodami dla siebie to kupiliby wyborców. Przynajmniej tych których można kupić.

Skomentuj

W AT zamawiałem 2 razy, żadnych problemów. Gdybym zajmował się produkcją kolumn zawodowo to pewnie nie współpracowałbym z nimi (przynajmniej na razie), natomiast tak jak dla nas hobbystycznie to wypada się cieszyć że jest kolejny sklep. To, że zarejestrowani w Bułgarii to już na samym 'vacie' jesteśmy 3% do przodu. Do tego niższe marże i cena robi się konkurencyjna. Jak czytam o tym, że nieuczciwie weszli na rynek to węszę tu wpis ich konkurencji. W loudspeakershop jakoś mogli obniżyć ceny, choć i tak mają wyższe niż AT. Takie życie, rynek się zmienia trzeba się dostosowywać. Z jednego nie da się w nieskończoność kokosów zarabiać w handlu. Mieli okres niskiej konkurencji to zarabiali lepiej, teraz jest wybór to muszą się z tym pogodzić.

Skomentuj

Dokładnie, z własnego doświadczenie zawodowego wiem, że "nie ma to jak monopol na wolnym rynku". Coraz trudniej jest taki monopol typu "exclusive distributor" wywalczyć, a jeszcze trudniej wyegzekwować. Zwłaszcza w UE, gdzie zaraz dopadną takiego producenta/dystrybutora różne UOKiKi i inne takie. W branżach bardziej hermetycznych jest łatwiej. Np. sprzęt medyczny, aparatura diagnostyczna, zaawansowana automatyka, czy sprzęt z dziedziny ppoż. Czyli (w pewnym uproszczeniu) tam, gdzie wymaga się specjalnych certyfikatów, zaplecza handlowego, technicznego, serwisowego - co kosztuje często krocie i wymaga dużych nakładów po stronie dystrybutora , a zarazem sam "towar" jest drogi. Tam producenci z reguły albo mają własną sieć dystrybucji albo solidnie "okopanych" od lat dystrybutorów.
                                W przypadku prostego sprzętu po prostu się nie da utrzymać monopolu, bo zawsze znajdzie się jakaś furtka. A to z Bułgarii, a to z Rumunii, a to z Węgier. I żaden producent nie da po łapkach dużemu dystrybutorowi za to, że sprzedaje dużo poza obszarem oficjalnej dystrybucji, bo co? Bo sprzedaje jego towar. Jeśli do tego sprzedaje dużo, to bać może się nie on, ale ci "autoryzowani".
                                Jedyna kwestia nad którą się można zastanawiać to problemy. dotyczące podmiotów gospodarczych kupujących na FV i odliczających VAT. Pierwsza "krzyżówka" z AT która wykaże brak faktury w rejestrach tejże i problemy gotowe. Natomiast zakupy na potrzeby naszej dłubaniny - jak najbardziej :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X