Kurczę siedzę na tym forum kilka lat, sporo się tu nauczyłem czytając posty ludzi dużo bardziej doświadczonych i dużo bardziej zaangażowanych w to hobby. Na forum znajdują się liczne tutoriale, które napisane są tak przejrzyście i czytelnie, że wiele kwestii udaje się zrozumieć nie zakładając nowych wątków i powielając postów które już kiedyś zostały napisane. Efektem tego jest to, że budując co jakiś czas mniej lub bardziej udane komponenty audio, czerpiąc 90% informacji z tego forum udało mi się napisać tylko 10 postów... I teraz po kilku latach siedzenia na forum (siedziałem tu znacznie wcześniej niż założyłem konto), znając kilku forumowiczów osobiście, jeżdżąc po Polsce na odsłuchy ludzi podobnie zakręconych, również prezentujących swoje wyroby, nie czuje się jak całkowity żółtodziób w świecie diyaudio. Mimo tego nie mogę na forum załatwić takiej prostej sprawy, jak założenie ogłoszenia kupna głupich tweeterów SS w dziale ogłoszenia, ponieważ nie przekroczyłem limitu 30 postów... No kurde, po co takie ograniczenia? Nie dość, że dzięki takiej polityce adminów, w dziale ogłoszenia pięć ofert na krzyż, to jeszcze pośrednio zmusza forumowiczów do głupiego naklepywania postów... Czy są jakieś racjonalne powody wprowadzania takich ograniczeń, np. natury technicznej? Jeżeli w regulaminie i tak znajduje się paragraf, który mówi iż każde ogłoszenie i tak musi być zatwierdzone przez admina to po co dodatkowo jeszcze ograniczenia typu min. limit postów? Pozdrawiam, Rafał.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulamin działu ogłoszenia. OCB?
Collapse
X
-
Bo nie uczestniczysz w życiu codziennym forum
To "zabezpieczenie" jest aby chronić użytkowników przez oszutwami ze strony nieuczciwych ludzi
Którzy przychodzą tu tylko aby handlować
Poza tym forum to nie tylko dział ogłoszeń
To jest tylko dodanego ktory nie musi istnieć
Rejestrując sie na forum zaakceptowałes regulamin
To teraz go przestrzegajJuz mi sie nie chce...
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
Rejestrując sie na forum zaakceptowałes regulamin
To teraz go przestrzegaj
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaLukasz jasno wszystko opisal. Co z tego ze siedzisz kilka lat, skoro ja sam osobiscie pierwszy raz Twoj nick widze...?
Watek trafi do kosza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNie zarzadzam audiostereo, wiec nie do mnie te manewry. Co ma piernik do wiatraka? Jak cos kupuje to tylko na wlasne ryzyko. Tu jest diyaudio a nie audiostereo, nie bez powodu taki punkt zostal wpisany w regulamin i tyle w temacie.
Pozdrowienia Rafał. Temat do zamknięcia.
P.S. Jak w najbliższym czasie zmienisz koncepcję swoich kolumn i będziesz sprzedawał D2905-97000 to daj znać, bo to właśnie ten głośnik chciałem kupić.
Skomentuj
-
Niepotrzebnie się spinacie, jaki problem jest zrobić odstępstwo od reguły na jednorazowe ogłoszenie kolegi plastik, fakt że zapis regulaminowy zabezpiecza przed szybką rejestracją i sprzedażą świeżaków ale z racji tego iż plastik jest na forum już dłuższy czas powinniście zamieścić jego ogłoszenie, robicie z igły widły
Skomentuj
-
Tym punktem w regulaminie również właściciel i administracja forum w pewien sposób się chroni od problemów użytkownika i jego transakcji z oszustem - nie ma co się dziwić. I tak dobrze że jest jakikolwiek dział ogłoszeń i chwała za to. Nie podobają się warunki to zostaje zawsze serwis tablica albo potrale aukcyjne gdzie znajdziesz więcej potencjalnych kupców.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaTym punktem w regulaminie również właściciel i administracja forum w pewien sposób się chroni od problemów użytkownika i jego transakcji z oszustem - nie ma co się dziwić. I tak dobrze że jest jakikolwiek dział ogłoszeń i chwała za to. Nie podobają się warunki to zostaje zawsze serwis tablica albo potrale aukcyjne gdzie znajdziesz więcej potencjalnych kupców.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaPlastik sensownych postów możesz wklepać tyle ile Ci trzeba i to w krótkim czasie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaNiepotrzebnie się spinacie, jaki problem jest zrobić odstępstwo od reguły na jednorazowe ogłoszenie kolegi plastik, fakt że zapis regulaminowy zabezpiecza przed szybką rejestracją i sprzedażą świeżaków ale z racji tego iż plastik jest na forum już dłuższy czas powinniście zamieścić jego ogłoszenie, robicie z igły widły
Skomentuj
-
Plastik siedzisz tyle lat na forum, korzystasz,gromadzisz wiedzę i nic od siebie nie dodajesz. Może zamiast biadolić że masz mało postów to opisałbyś swoje konstrukcje albo pomógł mniej doświadczonym kolegom. Po to jest forum aby wymieniać doświadczenia, nie miałbyś wtedy problemów z postami.Last edited by mobias; 07.03.2014, 22:50.
Skomentuj
Skomentuj