Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jake auto w okolicach 8-10tys. Przyjazne do CA.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Myślałem też o accord VI

W sumie auta przeze mnie wymienione (tj toledo, bora, octavia) są robione na płycie swetra.

Z propozycji które padły interesujące
    Xantia MK2 - interesująca raczej tylko technicznie, bo wygląda jak typowa stara cytryna.
    Ogólnie pugów i cytryn to się trochę boję.
    406 na pewno ładniejszy, do tego wiadomo mi o tym, że to komfortowe auto mimo wieku.
    Astra jednak bagażnik ma nieco mały. Musi mi wejść coś poza kołem, skrzynką i piecami :E

Ja ogólnie jeśli chodzi o swetra 4 to jestem mocno na nie. Zupełnie mnie te auta nie przekonują, wieje nudą, zalatuje śledziem, bagażnika brak.

Ktoś też wspomniał żebym od budżetu odjął z 2k na ewentualne naprawy.
    Obecne auto kupiłem za 4k... i mniej więcej drugie tyle włożyłem. Niech się ta osoba nie martwi Ja już się nauczyłem.
    Teraz pierwsze co, to będę szukał auta na forach marki, najlepiej z rozległym tematem o jego historii.

Skomentuj

Mam asterixa właśnie 2 rok, z napraw :łożysko,rurka od chłodnicy oleju do bloku silnika i właśnie jutro wymiana sworznia.

Może super dużo nie jeździłem ale te kilkanaście tysi pękło.

Samochód po przejściach ale jak widać działa.

Skomentuj

Ja tam nie mówię, ze astra jest usterkowa czy coś, absolutnie nie.
        Chociaż czasem łatwiej i taniej kupić viki b w dobrym stanie z dobrym wyposażeniem, a to auto z tego co się dowiadywałem to przyjazne jest do CA... tylko rozmiar...
        Nawet kupiłbym za połowę założonej ceny mondeo mk2 w dobrym stanie w wersji ghia... tylko rdza i rozmiar :P No nie chce tak dużego auta raczej.
        Jeszcze może mi się zmienić wszystko, tak samo jak i budżet.

A jak tam w astrze głośno w serii jest?
        Chodzi mi o podróż z taką normalną prędkością 120-130km/h

Skomentuj

Mam nietypowo dyszla więc nie pomogę.

Skomentuj

Toledo ma 4439, 406 sedan 4598, 406 coupe 4615 długości. Co do miejsca w samochodzie to jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał że ma go za dużo. Tak jak Mamusa pisał decyzja została już podjęta. Ale to normalne każdy ma jakieś tam ulubione marki.

Vectra B tez jest ciekawa.
            Last edited by Rhainkraft; 12.03.2014, 18:04.

Skomentuj

ojeje... ale mi nie chodzi o miejsce w środku
              Jeśli u mnie w kropie da się jechać w 4osoby i jakoś nie narzekają na brak miejsca na nogi... to chyba w każdym innym się da :)

Może mam trochę stracha przed dużymi autami, nigdy takimi nie jeździłem gdzieś dalej, a co dopiero po miastach. O ile w trasie spoko, to z parkowaniem i poruszaniem się po mieście pewnie będę miał problem.
              Niby mam dostępne mondeo mk2 albo mk3 w kombi do sprawdzenia, oba w posiadaniu brata... ale po prostu nie ciągnie mnie.

Volvo mnie kiedyś bardzo interesowało, konkretnie to s40, takie jak to http://allegro.pl/piekne-s40-sport-b...018576818.html albo chociaż to http://allegro.pl/volvo-s-40-1-8-16v...020301057.html tylko z tego co kojarzę, to coś w drzwiach trzeba było kombinować pod CA.

Skomentuj

A co mieli narzekać, jak się jedzie to się nie narzeka :P Po mieście i na trasie jeździ się wygodniej, co do parkowania fakt może być gorzej. Chociaż ja w tym samym czasie jeździłem A3 i 406, wygodniej parkowało mi się Peugeotem, może dlatego że się szukał "latwiejszego" miejsca? No nie wiem, generalnie przyjemniej wspominam 406. Volviaka takiego też kiedyś chciałem kupić ale naczytałem się że się psują i odpuściłem, Wybierałem 406, Vectra, Volvo, Passat.
                Last edited by Rhainkraft; 12.03.2014, 18:28.

Skomentuj

Mam v40. 2,0t automat. prowadzi sie przyjemnie a z awaryjnością nie mogę nic jeszcze sensownego powiedzieć bo niedawno kupiłem. Ja ma z tyłu głośniki w słupkach. Oryginalny subwoofer szału nie robi. wysokie na pulpicie, w drzwiach 13.

Skomentuj

Boisz się parkować dużym samochodem?

w124 i zero stresów ,zaden tak nie skręca/parkuje.

No może poza beczką.

Skomentuj

Większym autem ze wspomaganiem i tak będzie się pewnie lepiej parkować niż moim bez :P
                      Kwestia wprawy pewnie też...

Chociaż viki dość oklepana jest, to ta po lifcie mi się podoba nawet.
                      Volvo coś w sobie ma, jednak trzeba pogrzebać przy nim.
                      I ten pug, będę się musiał zapoznać bardziej, poczytać też jak znoszą gaz.

Skomentuj

Pogrzebać przy volvo?

Skomentuj

Zamieszczone przez staH300 Zobacz posta
                          I ten pug, będę się musiał zapoznać bardziej, poczytać też jak znoszą gaz.
                          kumpel ma polifta 406 z zagazowanym 3.0 v6 i chodzi to cacy a i jeździ jeszcze fajniej:)

Skomentuj

Przy drzwiach, żeby montować 16stki. Chociaż nie wiem, czy to nie była kwestia wycięcia mocowań maskownicy. Kiedyś czytałem o tym.

Nie no, raczej nie myślę o tak mocnym silniku... nie mogę, bo będzie mnie kusił...

Skomentuj

Nie będzie cie kusił jak zajedziesz na stacje :)

Skomentuj

Te które polecałem nic takiego nie mają zresztą http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ight=volvo+v70

Skomentuj

Osobiście uważam że w v70 jest paskudnie usadowione radio :P

Skomentuj

Ikeła dizajn

Skomentuj

Ewentualnie można by dopasować jakiegoś tableta albo inne urzadzonko o kilku calach żeby wypełnić te luke.

Skomentuj

To po co w ogóle kupować samochód z takim silnikiem?

Skomentuj

To ja jeszcze ponudzę o francji, a 307? trochę bardziej vanowaty ale calkiem przyjemne auto. Jeździłem jakiś czas 2 litrowym benzyniakiem. Albo Citroen C4, zawsze mi sie marzyl ale nie kupiłem nigdy...
                                          Last edited by Rhainkraft; 13.03.2014, 19:56.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X