Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uszkodzona cewka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

uszkodzona cewka?

Hej, mam pytanie bo posiadam 2 głośniki stx 25-tki i w obu dwoch poszlo zawieszenie dolne. w jednym jak sie rowno wszystko ustawi to nie slychac tarcia na cewce i ogolnie glosnik gra. ten drugi tez gra ale cewka chaczy za kazdym razem. cewka do wymiany skoro gra? nie wiem czy zamowic i wymienic czy bedzie ok jak rozbiore,na co zwracac uwage przy demontazu i ocenie cewki

Pewnie przesterowałeś i przypaliłeś cewki

Skomentuj

jakie glosniki i co sie z nimi stalo?

Skomentuj

głosnik http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html, a jeden dostałe juz jakis czas temu ale co to nie wiem, a ten teraz to przestaer bo padł odrazu. na poczatku nie grał wogole twarydy byl ze tak powiem a po 2 dniach gra ale skrzeczy, slychac cewke jak trze i zerwał sie resor dolny od cewki

Skomentuj

Zamieszczone przez Fryta Zobacz posta
          zerwał sie resor dolny od cewki
          w takim razie masz jeszcze starsze ze slabymi klejami - odsylaj do STXa
          skleja na nowo takimi klejami ze predzej cewke rozwalisz :p
          a jak juz cewke rozwalisz to reklamacji nie uznaja

Skomentuj

heh ale zdaje mi sie ze juz 2 lata mineły wiec gwarancji brak

Skomentuj

to i tak lepiej im wyslac i naprawic za 40-50zl niz probowac samemu i popsuc

Skomentuj

nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się pod ten

pytanko jest takie:
                czy da się naprawić głośniki z fotek poniżej??

głośniki pochodzą z kolumn Magnata, które spaliłem na imprezie - dokładnie to Magnat Motion 22
                takie same jak w tej aukcji: http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe...231251352.html

głośniki posiadają najprawdopodobniej spalone cewki - przy ruszaniu membraną jednego głośnika słychać ocieranie
                po podaniu napięcia membrany ani drgną - powiedzcie mi czy jest możliwa naprawa tych głośników
                nie znam żadnych parametrów tych głośników (jedyne info to to co na foto)
                i czy ewentualnie ktoś z Was podjąłby się takiej naprawy ??

Skomentuj

trzeba rozkleic glosnik i modlic sie zeby chociaz jedna cewka byla cala (moze byc przepalona)
                  wtedy albo odszukac odpowiednik z gotowych cewek lub zamowic nowe w umifonie

ja niestety tm razem odpadam, chyba ze chcesz czekac pol roku :p

Skomentuj

chyba nie czuje się do końca na siłach na takie zabawy chyba że w ramach testów i nowego doświadczenia pobawię się w regenerację choć efekt zapewne byłby kiepski
                    macie może jakieś ciekawe linki z tutorialem jak się przeprowadza taką operację??

a tak w ogóle jaki może być koszt takiej naprawy - bo może niepotrzebnie zawracam sobie głowę i będzie to po prostu nieopłacalne

Skomentuj

Ok. 10-15 zł za jedną cewkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz posta
                        a tak w ogóle jaki może być koszt takiej naprawy - bo może niepotrzebnie zawracam sobie głowę i będzie to po prostu nieopłacalne
                        jak uda sie kupic gotowa cewke to 5-10zl/szt + wysylka (ok 20-40zl)
                        jak bedziesz musial zamawiac to wychodzi ok 40-50zl + kleje

Skomentuj

ok, dzięki Panowie za info...jeszcze pomyśle co z tym zrobić

Skomentuj

Czaruję...
                          X