Hej, mam pytanie bo posiadam 2 głośniki stx 25-tki i w obu dwoch poszlo zawieszenie dolne. w jednym jak sie rowno wszystko ustawi to nie slychac tarcia na cewce i ogolnie glosnik gra. ten drugi tez gra ale cewka chaczy za kazdym razem. cewka do wymiany skoro gra? nie wiem czy zamowic i wymienic czy bedzie ok jak rozbiore,na co zwracac uwage przy demontazu i ocenie cewki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
uszkodzona cewka?
Collapse
X
-
głosnik http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html, a jeden dostałe juz jakis czas temu ale co to nie wiem, a ten teraz to przestaer bo padł odrazu. na poczatku nie grał wogole twarydy byl ze tak powiem a po 2 dniach gra ale skrzeczy, slychac cewke jak trze i zerwał sie resor dolny od cewki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Fryta Zobacz postazerwał sie resor dolny od cewki
skleja na nowo takimi klejami ze predzej cewke rozwalisz :p
a jak juz cewke rozwalisz to reklamacji nie uznaja
Skomentuj
-
nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się pod ten
pytanko jest takie:
czy da się naprawić głośniki z fotek poniżej??
głośniki pochodzą z kolumn Magnata, które spaliłem na imprezie - dokładnie to Magnat Motion 22
takie same jak w tej aukcji: http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe...231251352.html
głośniki posiadają najprawdopodobniej spalone cewki - przy ruszaniu membraną jednego głośnika słychać ocieranie
po podaniu napięcia membrany ani drgną - powiedzcie mi czy jest możliwa naprawa tych głośników
nie znam żadnych parametrów tych głośników (jedyne info to to co na foto)
i czy ewentualnie ktoś z Was podjąłby się takiej naprawy ??
Skomentuj
-
chyba nie czuje się do końca na siłach na takie zabawychyba że w ramach testów i nowego doświadczenia pobawię się w regenerację choć efekt zapewne byłby kiepski
macie może jakieś ciekawe linki z tutorialem jak się przeprowadza taką operację??
a tak w ogóle jaki może być koszt takiej naprawy - bo może niepotrzebnie zawracam sobie głowę i będzie to po prostu nieopłacalne
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz postaa tak w ogóle jaki może być koszt takiej naprawy - bo może niepotrzebnie zawracam sobie głowę i będzie to po prostu nieopłacalne
jak bedziesz musial zamawiac to wychodzi ok 40-50zl + kleje
Skomentuj
Skomentuj