Witam, czy wie ktoś może, gdzie można zakupić kabel usb do myszki z kostką na końcu ? Wygląda to mniej więcej tak: http://obrazki.elektroda.net/93_1288902762.jpg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kabel do myszki
Collapse
X
-
Chodzi o to, że bardzo lubie moją starą myszke i nie widze sensu wydawania 100 zł na taką samą skoro można wymienić sam kabel. Kabel może być cieńszy, chodzi o tą kostkę która jest wpinana do płytki w myszce. Kupił bym nową tanią myszkę i zamienił kable ale:
- w tanich myszkach kable są lutowane a nie na kostce
- mógł bym kupić myszkę otworzyć i zobaczyć czy jest tam kabel na kostce, a gdyby nie było to zrobić zwrot... ale są plomby gwarancyjne ; )
- - - - - aktualizacja - - - - -
A tak przy okazji to nie mogę zrozumieć ludzi, szukałem po wielu forach i w podobnych tematach i widzę, że ludzie mają straszny problem z czytaniem ze zrozumieniem. Wyraźnie jest napisane gdzie kupić kabel, nie czy kupić nową myszkę, albo czy lutować inny kabel do pcb ; ) .
Skomentuj
-
Wątpię abyś dostał gotowy taki kabel z wtyczką na końcu. Nie wiem jaka tam jest wtyczka czy to coś standardowego czy myśl producenta myszy.
Ale najlepszym wyjściem (jak wcześniej zauważono) jest zakup najtańszej myszy na USB i przylutowanie przewodu - przecież tego przewodu nie będziesz zmieniał co tydzień/miesiąc... i wywalenie wtyczki.
A jeśli się tak bardzo uparłeś na tą wtykę i nie dostaniesz przewodu z pasującą wtyczką to sprawdź jaki raster jest zastosowany na PCB i zastosuj inne standardowe złącze kablowe (bo tak się to nazywa).
I prawie jestem pewien że producenci (a na pewno Ci mniej znani) nie sprzedają osobno samych przewodów do myszy.
Co za problemy...Last edited by IoNcs; 09.04.2014, 15:17.
Skomentuj
-
http://www.ebay.com/itm/Original-Hig...item3f30eafb6e
jak widać można kupić sam kabel, gdyż jest to uniwersalny wtyk używany przez dużą ilość producentów. Na szczescie kolega miał starą nieużywaną myszke logitech'a i pożyczyłem na wieczne nieoddanie kabel. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam i mimo wszystko dzięki za odpowiedzi ; )
Skomentuj
Skomentuj