Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory Yamaha NS-G30 czy konstrukcja DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory Yamaha NS-G30 czy konstrukcja DIY

Cześć, chcę kupić/zrobić kolumny do komputera. Na początku będą zasilane Unitrą WS-315 może potem się dokupi jakiś wzmacniacz. Z poprzedniego projektu diy posiadam fornir, lakiery, wkręty, watolinę. Słucham: muzyki techno, disco polo rzadziej rocka i rapu.

Pierwsza opcja:
    Na allegro trafiłem na kolumny Yamahy które są podane w tytule. Ich koszt to 190zł. Mają zniszczone obudowy. Moim planem było fornirowanie i renowacja obudów :). Z tego co wyczytałem GDN to Westry a GDWK są Nokii.

Druga opcja:
    Zrobienie jakiegoś popularnego projektu monitorów z forum .

Dzięki za pomoc!

A gdzie bys chcial ustawic kolumny w swoim pokoju? Na biurku czy podstawkach wolnostojacych?

Skomentuj

W sumie to obojętnie. Mogę zrobić też podstawki.

Skomentuj

Inaczej trzeba zestroic kolumny, ktore beda graly na biurku, a inaczej na podstawkach w typowym ustawieniu.

Skomentuj

W takim razie raczej na biurku. Ale warte są coś te Yamahy?

Skomentuj

Nie znam tych glosnikow, ale za 190zl to raczej niczego nie zbudujesz.

Skomentuj

No właśnie, dlatego myślę aby kupić te kolumny i ofornirować obudowy. Miałeś kontakt z głośnikami tych firm?

Skomentuj

Owszem, mialem.
                Powinno zagrac lepiej niz najtansze monitory studyjne w niewiele wiekszej cenie, ktore sa zwykle bardzo miernej jakosci.

Skomentuj

Czaruję...
                X