Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam zestawu 2.0/2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam zestawu 2.0/2.1

Cześć,

Moglibyście mi polecić jakiś zestaw 2.0/2.1. Szukam czegoś do komputera. Ładowanie się w zestawy komputerowe 5.1 to raczej droga impreza a w niższej polce to nie znajdę nic dobrego. A w tej cenie chyba bardziej opłaca się jakiś zestaw stereo. Za jakieś 300zł, ale to nie jest sztywna granica.

Głównie do słuchania muzyki, czasem jakiś film, rzadziej gry. Zależy mi na dobrym brzmieniu, bez trzasków.

Mam zintegrowana kartę graficzna na płycie głównej:
    http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%2...4/index.pl.asp

Pozdrawiam

Jak za 300zł to tylko używka. Masz jakiś wzmacniacz?

Chyba najlepszą opcją będą jakieś komputerowe Logitech'y lub Microlab'y
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Takie coś kup. Te komputerowe zestawy 2.0 i 2.1 to dla mnie jedno wielkie gówno. Ale skoro nie masz więcej siana to kup Microlaby 2.1 FC330.

http://proline.pl/?p=MULMCLGLO0002
      Last edited by gooralesko; 28.04.2014, 12:58.

Skomentuj

Nie mam żadnego wzmacniacza. Zależy mi na tym żeby to nie był zestaw komputerowy z plastikowymi satelitkami. Wolałbym już zwykłe stereo ze wzmacniaczem, ale normalnymi monitorkami.

Ewentualnie po majówce mogę dołożyć 200-300 zł więcej.

Skomentuj

Zamieszczone przez luki246 Zobacz posta
          Nie mam żadnego wzmacniacza.
          OK a ten zestaw przeze mnie polecony według ciebie potrzebuje wzmacniacza? Bo chyba nie poczytałeś na jego temat za dużo lub wcale.
          Last edited by gooralesko; 28.04.2014, 16:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
            Masz jakiś wzmacniacz?
            Nie mam żadnego wzmacniacza.

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
            OK a ten zestaw przeze mnie polecony według ciebie potrzebuje wzmacniacza? Bo chyba poczytałeś na jego temat za dużo lub wcale.
            gooralesko nie gorączkuj się, tylko zrozum na co się odpisuje

Skomentuj

Ok widzę. Gapa odpowiedział na poprzedni wpis Hermesa, ale jak to pytanie o wzmacniacz nie było chronologicznie w ostatnim wpisie tematu to chyba wypada zacytować ten fragment na który się odpowiada, prawda? Później wychodzą takie nieporozumienia jak powyżej. Nie mam obowiązku czytania wszystkich wpisów powyżej mojego, a selektywne cytowanie należy do dobrego zwyczaju na forach internetowych. Powinno się go używać, bo znacznie poprawia przejrzystość treści zawartych w danym wątku.
              Last edited by gooralesko; 28.04.2014, 15:51.

Skomentuj

Ok, będę się stosował do dobrych zwyczajów :) A teraz po zwiększeniu sumy możecie coś zaproponować ?

Skomentuj

gooralesko, te microlaby co podałeś nie mają głośników wysokotownowych, to co tam siedzi to atrapy

luki246 rzuć okiem na coś takiego : http://www.morele.net/glosniki-kompu...-bro-2-437582/
                  widziałem to w saturnie i zagrało to lepiej niż się spodziewałem

Skomentuj

Tak? Czyli jednak gówniany zestaw. Jak prawie wszystko do kompa co kosztuje 300zł i ma jeszcze subwoofer.

Skomentuj

Z czystym sumieniem polecam używkę logitecha Z-2300. Do 300zł spokojnie powinno się dać kupić.

Skomentuj

Jakbyś dorzucił 100zł to kupiłbyś używane microlab solo 7c.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                          Tak? Czyli jednak gówniany zestaw. Jak prawie wszystko do kompa co kosztuje 300zł i ma jeszcze subwoofer.
                          Ewentualnie po majówce mogę dołożyć 200-300 zł więcej.
                          Czyli szukam za więcej niż 300 zł.

Generalnie jak byście mi polecili jakieś dobre stereo bez suba, to znalazł bym budżet na niego oddzielnie.

I chciałbym sprostować, że nie szukam zestawu stricte pod komputer, tylko generalnie do słuchania. Może być coś z dodatkowym wzmacniaczem. A jeżeli coś nie mieści się troche w cenie to jako propozycja chętnie zobaczę
                          Last edited by luki246; 30.04.2014, 19:07.

Skomentuj

Nikt nie jest w stanie nic zaproponować ?

Skomentuj

Sam sobie odpowiadam :( ale spoko...

Pojawił sie wątek odnośnie UniAmpa, mam w domu cały zestaw części, ale jakoś nigdy go nie złożyłem... brak czasu, pieniędzy, nie miałem płytki. Jak będzie zamówienie, to kupie trafo i płytkę i będzie mi kolumn brakować.

Co myślicie o tym: http://allegro.pl/tannoy-r1-pol-roku...205284278.html

Budżet w okolicach 400zł. Tyle będę miał po kupnie brakujących części do UniAmpa.

Skomentuj

Kolega wyżej Ci poradził najlepszą opcję: kup Microlaby solo 7C
                                Uniego też złóż, ale same bebechy to dopiero początek. Przyzwoita obudowa to ok. 300PLN bez gałek, nóżek, itp.
                                A jeszcze będziesz potrzebował jakiegoś preampa.

Od siebie dodam, że warto zerknąć na Modecom SFU80, albo sfu120.
                                Last edited by ov_Darkness; 05.05.2014, 06:47.

Skomentuj

Czaruję...
                                X