Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koss Porta Pro White-Oryginal czy Fake

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Koss Porta Pro White-Oryginal czy Fake

Witam. Jako ze nadszedl czas zakupic sluchawki to zastanawiam sie na Porta Pro. Mialem juz je kiedys i bardzo przypadly mi do gustu. Znalazlem na allegro biale ktore podobaja mi sie wizualnie lecz nie wiem czy to jest oryginalny zestaw. Dokladnie chodzi o ta aukcje : http://allegro.pl/show_item.php?item=4198858702 Na pierwszy zut oka pudelko wyglada dziwnie;/ Co o tym sadzicie?? Warto sie nad nimi zastanowic??

To nie sa jakies kosmicznie drogie sluchawki, aby kupowac u zielonego liscia na jakiejs dziwnej licytacji, ma 2 aukcje z porta pro i dwa rozne pudelka, co prawda nigdy ich nie mialem, wiec do konca nie wiem w co sa pakowane, ale mi te aukcje zdecydowanie smierdza. Zaoszczedzisz 30zl i kupisz jakies gow..., odpusc.

Skomentuj

W takim razie rezygnuje z tych sluchawek. Jako iz jestem w Holandii to w oko wpadly mi AKG K328. Co o nich sadzicie?? Beda uzywane z telefonem Nexus 4 i ViperFX glownie na silowni i rolkach. Szukam cos w cenie do 50 Euro.

http://www.mediamarkt.nl/mcs/product...tml?langId=-11

Chyba ze jesli sie komus nudzi to moze przejzec sluchawki z tej strony i cos mi doradzic :) Pozdro

Skomentuj

Ja mam Koss Porta pro (http://allegro.pl/sluchawki-koss-por...tml?source=mlt) i używam ich sporadycznie do słuchania muzy na telefonie. Ale głównie są używane do muzy na PC wieczorami i sprawdzają się dobrze. Basu za dużo nie mają ale reszta pasma jest w porządku.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
          Basu za dużo nie mają ale reszta pasma jest w porządku.
          To jest ciekawe co piszesz, jakis czas temu szukalem sluchawek dla siebie i sporo czytalem min. wlasnie o porta pro, ktore ponoc charakteryzuja sie wlasnie duza iloscia basu.

Skomentuj

On ma sub stolik :)
            Moze miec lekko spaczone pojęcie "mało basu"
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No tak, faktycznie

Skomentuj

Porta Pro to otwarte słuchawki, więc mogą mieć "mało basu"

Skomentuj

Ja miałem dwie pary Porta Pro dlatego chciałem do nich wrócić. Własnie to co było odczuwalne na plus to duza ilosc Basu jak na sluchawki otwarte. Lecz w Holandii ciezko mi jez nalesc w jakimkolwiek sklepie dlatego pozostaje wybur ze sluchawek z Media Markt i Saturn. Jutro jade na odsluch do Media Markt lecz chcialbym poznac wasze opinie na temat sluchawek do 50 Euro a do ktorych nawet nie warto podchodzic. Na razie "Wizualnie" podoba mi sie AKG K328. Lecz to ma grac a nie wygladac. Co do tego czy maja to byc nauszne czy douszne to nie mam preferencji.

Nauszne: http://www.mediamarkt.nl/mcs/product...ce&view=&page=
                  Douszne: http://www.mediamarkt.nl/mcs/product...ce&view=&page=

Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek sugestie :)

Pozdro :)
                  Last edited by lklukasz; 03.05.2014, 22:00.

Skomentuj

SONY MDR-V55 - ciekawe słuchawki, ale rozumiem że szukasz czegoś portable ? Czym byś to napędzał ?

Skomentuj

Nexus 4,Odtwarzacz Shuttle+, ViperFX-Mod odpowiadajacy za dzwiek. Sluchawki beda na rolki i silke.
                      Last edited by maxxx222; 03.05.2014, 21:56.

Skomentuj

A co powiecie na to: Philips SHL3300

http://www.mediamarkt.nl/mcs/product...tml?langId=-11

Skomentuj

Jesli ktos mial w KPP malo basu to pewnie byly podrobki Te sluchawki maja BARDZO duzo basu.
                          Aktualnie mam philips SHP3000 i za te cene (60zl) to swietne sluchawki, jesli ktos lubi lekko rozjasnione brzmienie.

Skomentuj

Mi osobiście bardziej podobają się KSC75 od Porta Pro, są jaśniejsze basu nie brakuje i lepiej jest na górze, bo KPP nie mają za dużo góry.

Skomentuj

Właśnie testuje wyżej przedstawione Philips shl3300 i podoba mi się ich granie. Bas ok,nie przysłania reszty pasma,trochę jest problem z wyższym,dynamicznym basem bo tego akurat trochę brakuje,góra gra jak dla mnie przyzwoicie,środkowe pasmo jest ładne,muzyka się nie zlewa ze sobą. Ogólnie na plus tylko ze mój telefon mógłby je lepiej napędzać :/
                              Last edited by maxxx222; 04.05.2014, 11:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
                                To jest ciekawe co piszesz, jakis czas temu szukalem sluchawek dla siebie i sporo czytalem min. wlasnie o porta pro, ktore ponoc charakteryzuja sie wlasnie duza iloscia basu.
                                Zle się wyraziłem. Kpp nie schodzą za nisko. 30Hz słychać zauważalnie ciszej niż wyższe częstotliwości (Sprawdzone na generatorze NCH i Asusie Xonar DX). Dobre słuchawki zagrają równie głośno każdą częstotliwość z pasma 20-20Hz a KPP tego nie oferują. zresztą za 130zł nie należy się spodziewać odtwarzania pełnego, słyszalnego pasma basowego.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                On ma sub stolik :)
                                Moze miec lekko spaczone pojęcie "mało basu"
                                Lukasz - bez uszczypliwości proszę. Posiadanie subwoofera na dobrej jakości przetworniku i schodzącego do 20Hz nie sprawia, że mam spaczone pojęcie odnośnie natężenia (nie zejścia - a to duża różnica, którą wielu olewa w swoich opisach "ilości" basu ze swoich kolumn) basu w utworach lub filmach. Nie raz pisałem o mojej walce z potężnym modem na 50Hz w moich pomieszczeniu odsłuchowym. Gdybym był idiotą (Sorry tak odebrałem twój post) ze spaczonym pojęciem basu to nie walczyłbym latami z tym modem tylko zaakceptował go jako coś naturalnego i dodającego smaczku odtwarzanej muzyce. A tak nie jest.

Tak, więc "pokój niech będzie między nami" ale więcej szacunku poproszę, bo przez taki brak szacunku i zakładanie, że masz do czynienia z jakimś debilem bez gustu kiedyś dosyć ostro z tobą walczyłem. Jak zapewne pamiętasz. :)

Te sluchawki maja BARDZO duzo basu.
                                Zdaje się, ze mówisz o ilości basu, natężeniu. Ale zejścia to one nie mają, bo nawet 30Hz slychać dosyć cicho. Ale muzę z basem powyżej 40Hz zagrają całkiem wiernie. W KPP pasuje mi również natężenie wysokich tonów (ma to pewnie związek z tym, że 17kHz KPP już nie odtwarzają ), które nie kłują i nie wybijają się ponad średnicę.
                                Last edited by gooralesko; 04.05.2014, 17:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                  Lukasz - bez uszczypliwości proszę. Posiadanie subwoofera na dobrej jakości przetworniku i schodzącego do 20Hz nie sprawia, że mam spaczone pojęcie odnośnie natężenia (nie zejścia - a to duża różnica, którą wielu olewa w swoich opisach "ilości" basu ze swoich kolumn) basu w utworach lub filmach. Nie raz pisałem o mojej walce z potężnym modem na 50Hz w moich pomieszczeniu odsłuchowym. Gdybym był idiotą (Sorry tak odebrałem twój post) ze spaczonym pojęciem basu to nie walczyłbym latami z tym modem tylko zaakceptował go jako coś naturalnego i dodającego smaczku odtwarzanej muzyce. A tak nie jest.

Tak, więc "pokój niech będzie między nami" ale więcej szacunku poproszę, bo przez taki brak szacunku i zakładanie, że masz do czynienia z jakimś debilem bez gustu kiedyś dosyć ostro z tobą walczyłem. Jak zapewne pamiętasz.
                                  Oj juz nie badz taki wrażliwy
                                  Powiedziałem to żartobliwie o czym świadczą odpowiednie emotki
                                  Co do zejścia to cieżko oczekiwać 30Hz na wyrównanym poziomie z małych słuchawek
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jest kwestia glosnika i projektu sluchawki, a nie rozmiaru z armatury 9mm (sluchawki dokanalowe) bez problemu slyszalem 20Hz na zadowalajacym poziomie.
                                    Last edited by pharoh; 05.05.2014, 11:05.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X