Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekspres do kawy na kapsułki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    A jak z mlekiem to taka kawiarka:
    komu to chce się myć później, a jeszcże jak się pije kilka kaw dziennie.. :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Najbardziej podoba mi się tekst że pudełeczko jest fajne ale jak jej się kawa kończy to kupuje tańszą i wsypuje do niego

Ale ta kawiarka elektryczna mi się podoba, zaleta ogromna to możliwość parzenia i delektowania się różnymi kawami.

Skomentuj

Gokar powiem ci, ze sam bardzo lubię kawę.
      Mam kilka miejsc gdzie piłem dobra kawę i jak tylko jestem w okolicy to jadę na kawę.
      Mam wrażenie, ze zakup "kapsulkowca" to nabijanie kasy firmie produkującej go.
      Kupuj go jesteś ograniczony do kupowania kapsulek tylko jeden firmy.
      Mnie osobiście to denerwuje.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Mam wrażenie, ze zakup "kapsulkowca" to nabijanie kasy firmie produkującej go.
        Kupuj go jesteś ograniczony do kupowania kapsulek tylko jeden firmy.
        Mnie osobiście to denerwuje.
        Bo tak właśnie jest. Kupujesz tanio express, wydajesz fortunę na kapsułki. Przy kilkorazowym dziennym uzywaniu kawiarki, myjesz ją tylko przed zaparzeniem nowej kawy :)

Skomentuj

No niestety taki urok i na to są nastawieni producenci. Ja kupuje kapsułki do gusto po 20zł, 16 szt. czyli jedna kawa 1,25zł. dużo czy mało, trzeba by policzyć ile mamy z paczki kawy. Ale jeśli robimy już kawę z mlekiem to kapsuki z paczki dzielą sie na dwa (kawa+mleko) i wtedy kawa wychodzi 2,5zł :( Opcja ta znudziła się już po kilku dniach, bo Moja stwierdziła że nie da rady tego sztucznego mleka pić.. :( robi więc zwykłą kawę i dolewa mleka, stąd opcja kawiarki może być ciekawa :)

Skomentuj

Jak kapsułkowy to tylko Nespresso, szeroki wybór kaw, w tym aromatyzowane i żadne napoje kawowe tylko 100% kawa. Wada to brak czekolady oraz to że musisz kapsułki kupować przez neta (chyba że mieszkasz w Wawie)

Skomentuj

Ile kosztuje 1 szt kapsulki?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zależy jakiej ale od ok 1.5zł do ok 1.9zł

Wiem że drogo wychodzi ale ekspres kapsułkowy jest dla ludzi którzy robią 1-2 kawy max dziennie. Reszta kupuje dobre automaty :)

Skomentuj

Ja nie jestem wybitnym znawca kawy ale mam możliwość picia kawy z przelewowego, cisnieniowego, kapsulkowego i kawiarki. Moim osobistym faworytem jest kawiarka, zaraz za nią kapsułki Tchibo cafissimo (ekspres Duo) na równi z ciśnieniowym. Fakt, najważniejsza jest kawa jaka się wsypie. Jeśli chodzi o wysoki koszt to radzę sobie tak że kupuję kawę sypana (np. W Tchibo na wagę lub lavazze) i nabijam sobie kapsułki samemu.

Skomentuj

No to jeśli tak sie da to spoko :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dla mnie cena kawy 1 zł czy nawet 2 zł za sztukę to nie tragedia. Jeszcze z 3 miesiące temu zanim nie zacząłem diety etc piłem po 2 red bule dziennie więc zapewne kawa wyjdzie mi taniej :)
                      Uparłem się na kapsy bo chodzi mi o wygodę. Wrzucam kapsa, naciskam guzik i po chwili piję.
                      Do tej pory piłem rano parzoną, która jest paskudna ale piję bo inaczej nie pracuję dobrze do południa.
                      Z góry zakładam, że gorszej kawy niż parzonej z kapsów nie otrzymam. Druga kwestia zazwyczaj rano jak wstaję mam około 20 minut, żeby się wykąpać, ubrać wypić kawę. Do tego muszę to jeszcze robić po ciemku i po cichu bo córka śpi i żona w ciąży też śpi. Nie mam ani ochoty na czyszczenie ani nawet czasu na dodatkowe czynności

Wiem, że doradzacie z dobroci serca jak najlepiej ale wierzcie mi, że przeanalizowałem trochę problem i kapsy są dla mnie optymalne. Jestem prawie zdecydowany na promocję tchibo. Kupujesz 320 kapsułek i dostajesz ekspres picco za free. Czyli sporo kawy za około 350 zł i podstawowy ekspres w tej cenie.

Jak się nie sprawdzi to będę szukał dalej. Bardziej mi zależało na opinii co jest w tych kapsułkach - czy kawa czy napój kawowy. Z mojego małego poszukiwania wynika, że jednak kawa ale nie w każdej kapsułce. Są różne, jednak te esspresso są mocne takie jakie potrzebuję.

PS. Nie jestem smakoszem kawy - piję bo mnie budzi i po południu doładowuje. Smak - dam radę :) cena około 1 zł za kawę? Czy to serio aż tak dużo?? Niech wydam te 60 zł na kawy w miesiącu x 2 bo żona - 120 :) Nie jest źle.
                      Policzcie sobie co jecie i za ile w ciągu dnia. Okaże się, że taka kawka za zylka jest delikatnie mówiąc niczym.
                      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Nie chodzi o cenę, tylko o uwiązanie do dość nędznej kawy bez możliwości spróbowania czegokolwiek innego. Kawy to nie tylko Tchibo, Jacobs i Lavazza.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                          Nie chodzi o cenę, tylko o uwiązanie do dość nędznej kawy bez możliwości spróbowania czegokolwiek innego. Kawy to nie tylko Tchibo, Jacobs i Lavazza.
                          A która kawę ty byś polecił?

Kawy z Tchibo w kapsułkach nie są aż takie złe. Tylko zwróć jeszcze uwagę na twardość wody. Jeśli jest duża to będzie trzeba często odkamieniac a to tez koszty

Skomentuj

Dałem link do sklepu, z którego korzystam, reszta to kwestia gustu :) Osobiście lubię kawy Agust.

Skomentuj

Najlepszy sposob to sposób mojej żony/ ona też ma fioła na tym punkcie ( również była zawsze przeciwko kapsułkom). Mieliśmy jakąś tam maszynę parową (ale więcej z tym roboty i czyszczenia niż kawy), ekspresy, maszynki, czajniczki.... i w końcu kawę robimy własnym prostym sposobem ( sposób domowy jak się nie ma super drogich restauracianych maszyn). Wystarczy dobra kawa (to najważniejszy składnik, który zawsze trzymamy w org.opakowaniu, a opakowanie w pojemniku chermetycznym), młynek elektryczny i 2 zapażarki takie jak to:

W jednej robimy kawę a do drugiej wlewamy ugrzane w mikrofali mleko/śmietanę, po czym je ręcznie w zaparzarce ubijamy... I gotowa kawa jak z restauracji :)
                              Last edited by ruffpl; 04.05.2014, 08:33.

Skomentuj

120zl miesięcznie za kawę to mało??
                                To ja ci napisze tak:
                                1kilogram kawy to ok 60-100zl i starczy ci na długo
                                12x120zl rocznie i masz juz cisnieniowca :)
                                Przy takich kosztach jak chcesz ponieść nigdy bym nie kupił kapsulkowca

Zobacz np ten
                                http://allegro.pl/ekspres-cisnieniow...182748917.html
                                Last edited by lklukasz; 04.05.2014, 08:44.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znajomi zaopatrują się w tym sklepie:
                                  http://www.cafeborowka.pl/kategoria/kawa/

Skomentuj

Zapażarka jak powyżej to nie jest idealny pomysł, fusy z naparu trzeba usuwać dość szybko!

Skomentuj

Taka zaparzarka starcza na 2-3 kawy, więc chwilę po zaparzeniu jest wlewana do kubków. Ps. Kawa oczywiście ziarnista.

Skomentuj

Jasne, myślałem, że stoi i się kisi

Skomentuj

Dzis bylem u tesciowej i poprosilem, zeby mi zrobila kawe z ekspresu przelewowego ;-) czekalem na kawe okolo 5 min czyli bardzo dlugo. Kawa byla bez rewelacji.

Jak juz pisalem zalezy mi na czasie, prostocie i funkcjonalnosci. Wiem, ze mozna ekonomiczniej ale nie przekonacie kogos kto chce silnik w samochodzie 3l ze bedzie ekonomiczniej kupic 1,4 :-) koszta zostawcie w spokoju :-)
                                          <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X