Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekspres do kawy na kapsułki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z kawiarki masz espresso by miec biale americano dolewasz wrzatek+mleko...
    tylko z elektryczna mozesz miec problem jakis ze zwykla nie ma opcji :) czekanie to doslownie maxymalnie 2minuty a jak wrocisz z lazienki to juz bedzie zimne bo espresso to 30-35ml wiec stygnie w ciagu 3-5minut

Skomentuj

Jak ma być tanio , prosto i szybko to kupujesz specjalny lejek za 5-10zł, do tego filtry , wsypujesz kawę, zalewasz wodą, po minucie masz kawę . Wyciągasz filtr z fusami, przepłukujesz wodą i po krzyku. Expres to to nie jest ale upierdliwość znikoma w porównaniu do innych systemów.

Skomentuj

Upierdliwość dokładnie taka sama jak dla zwykłego ekspresu ciśnieniowego. Włączasz ekspres, wsypujesz kawę, zaparzasz, myjesz sitko pod kranem. Razem 2minuty.

Skomentuj

Nie wiem czy temat jeszcze kontynuowany ale mi udało sie zalapać na wyprzedaż magazynową i mam za ok 800 zł taki automat melitty http://www.skapiec.pl/site/cat/307/comp/7914627 Żona jest wniebowzięta :)

Last edited by ruffpl; 21.06.2014, 07:49.

Skomentuj

Nie jestem jakimś wielkim smakoszem, ale lubię dobrą kawę. najbardziej odpowiada mi z ekspresu ciśnieniowego. jednak najważniejsze, że jest to napój ze świeżo palonej i świżo zmielonej kawy ziarnistej. Bo dobra kawa to podstawa

Skomentuj

Czaruję...
            X