Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emblematy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Emblematy

Witam, mam pytanie czy wie ktoś może gdzie w internecie można zamówić takie plastikowe(lepiej metalowe) emblemaciki. Chodzi o to żeby te literki wyglądały jak sklejone. Najlepiej jak zobaczycie zdjęcia. Oto adres do nich: http://www.master.pl/~tomasz/emblemacik%20sony.JPG narazie jedno bo niemam czasu w razie stresów zapodam jeszcze. Dzięki z góry za wszelką pomoc. Acha chodzi o to aby można było zamówić dowolny text. Albo przynajmniej chciałbym kupić takie emblemaciki jakiejś znanej dobrej firmy. Wydaje mi się że na taką nadaje się KODA, JBL, no nawet inne ale w ogóle gdzie takie można zdobyć. Może postaram się wstawić ten obrazek.
    Załączone pliki

A po kiego diabła Ci to?Podróby na rynek będziesz puszczał?Jak tak to już Ci paczke do mamra szykuje...
    PZDR

Skomentuj

emblemaciki

Boże, czemu od razu takie skojarzenia. Poprostu chciałbym aby kolumny które są narazie w faziep projektowania miały jakieś emblemaciki. TAkie puste mi się nie podobają. A taki napis, prawie obojętnie jaki dodaje im charakteru. Szczególnie gdy jest to napis który ma ogólne poważanie. Większość ludzi ocenia coś po napisie taka jest niestety prawda. A ja nie zamierzam odrywać znaczków od innych kolumn bo to lekka przesada. Rzeźbić z drewna też ich niebędę bo i tak równe nie wyjdą.

Skomentuj

A nie lepiej, aby ktoś pomyślał że to TWOJA konstrukcja, a nie "kupna"
        Po co takie dziwadła wyprawiać? No ale jak chcesz. Moze u "ruskich" na stadionie dziesięciolecia <lol>

Skomentuj

emblemat

Tylko trzeba w Warszawie mieszkać. Ale teraz pod wpływem tego zrąbania poprzednim postem pomyślałem o własnym znaku. Nie firmowym ale takim który bym mógł stosować na swoich kolumnach, taki który by identyfikował je ze mną. W sumie to nie takie głupie, bo stałyby się unikalne. Ale z drugie strony i tak musiałbym stworzyć taki plastikowy odlew. Tylko jak? Skoro to diy portal to może zrobić je samemu? :)

Skomentuj

Tak juz lepiej,ja robie sobie napis z blachy satyna DIYaudio stylizowany i wycinany na laserze.O to sie nikt nie dowali,chyba że Igod ale wątpie...
            PZDR

Skomentuj

Chlorek zelaza rowniez trawi aluminium. Moj pomysl na takie literki to przykleic do tasmy samoprzylepnej pasek folii aluminiowej i robic tak jak plytki drukowane metoda fotochemiczna wykorzystujac Positiv20
              Pozdro
              Dexter

Skomentuj

emblemat

Tylko ten pasek musiałby mieć 3-4mm grubości. Płaski napis wcale nie daje efektu. Tak teraz pomyślałem o stworzeniu formy i o odlewie z żywicy epoksydowej. Pracochłonność tego kończy się na formi same odlewy to już prosta sprawa. Zastanawia mnie także ile kosztowałoby wypisanie takiego małego napisu przez kamieniarza, takim długopisem pneumatycznym w marmurze. Co sądzicie o tych sposobach, mają szanse w realu?

Skomentuj

Najlepiej iść do grawera, który ma frezarkę numeryczną (CNC) i zamówić :)

Skomentuj

Emblematy

Dobry pomysł w sumie to na to nie wpadłem. Może dziś mi się uda, niedaleko mnie w Tesco jest taki koleś co robi np. napisy na drzwi albo takie metalowe tabliczki na dom albo płot, pewnie on będzie w stanie takie coś zrobić, jak poznam koszta to dopisze je.

Skomentuj

z tymze kolumny diy z emblematem łatwiej sprzedac, stworzyc model niby z zagranicy hhehe
                      najłatwiej ze sklepu :P

Skomentuj

emblemat

Już nawet nie chodzi o sprzedaż, choc kiedyś napewno też, nima co ukrywać. Poprostu uważam że nawet minimalny emblemacik dodaje uroku. :) To jak znaczek w samochodzie, mercedes bez znaczka to jak nie mercedes. :) No niestety narazie nie udało mi się dotrzeć do tego typa co robi takie malutkie emblematy.

Skomentuj

umberto,
                          Podróby na rynek będziesz puszczał
                          Piotr,
                          A nie lepiej, aby ktoś pomyślał że to TWOJA konstrukcja, a nie "kupna"
                          Po co takie dziwadła wyprawiać?
                          Ja bym chętnie wstawił swoje nazwisko .

Skomentuj

emblemat

Nazwisko, to może nie, bez przesady, ale inicjały w kolorze złotym ładnie by się komponowały z dębowym fornirem.

Skomentuj

Czaruję...
                            X