Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba do posiadaczy STX F-360n.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba do posiadaczy STX F-360n.

Witam.
    Jako że jestem nowy to mam do was sprawę :). Mianowicie chciałbym aby ktoś porobił kilka zdjęć dla kolumn f-360n i pokazał jak one wyglądają w środku gdzie jest umieszczona zwrotnica, na jakiej wysokości jest umieszczony terminal, jakiej grubości jest watalion w środku, jaką srednicę mają kable, długoś i srednica BR i grubość płyty z jakiej są zrobione. Te informacje są mi potrzebne ponieważ kumpel chce zbudować kolumny podobne do tych. No chyba że ktoś już kopiował te kolumny i opisze tutaj jak to zrobił :) Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź :). Pozdrawiam

Niech poda budżet kolega to się coś lepszej jakości sklei i będzie miało sporo basu.

Skomentuj

Mianowicie ma wyglądać to tak że po prostu kupel chce kupić głośniki takie jak są w oryginalnym zestawie tylko obudowe chce sam zrobić, i chodzi mu o to aby zobaczyć jak te kolumny są zrobione. Głośniki mają być takie:

T.STX.4.1.200.8 x1
      M.STX.6,5.1.150.8 x1
      W.STX.10.2.200.8 x2

i na takiej zwrotnicy :
      http://www.stx.pl/stx-zwrotnica-3d-6-4-8-8.html
      jak podliczaliśmy to wychodziło nam mniej wiecej ~500zł za wszystkie głośniki + koszt na kolmny i jakieś duperele (watalion, BR, terminale).

Myślę, że koszt nie powinien przekroczyć 700 zł :)
      Last edited by ILikeDIY; 12.05.2014, 16:49.

Skomentuj

Może i kolega wyda mniej, ale z taką zwrotnicą to i tak to nie będzie dobrze grać.

Skomentuj

To jaką zwrotnicę byś proponował ?

Skomentuj

W tym temacie jest schemat:
            http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2147637.html

Tylko że w oryginalnych kolumnach głośniki niskotonowe są 16 omowe: W.STX.10.2.180.16.F.S.MC
            Last edited by mobias; 12.05.2014, 17:24.

Skomentuj

Nie ma absolutnie sensu, jeśli ma być dużo basu i głośno to lepiej skopiować pylon Amber na 12.2.500 albo 10.2.400
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Więc trzeba by zrobić taką zwrotnicę i bedzie dużo lepiej niż z tą co podesłałem ? a w oryginalnych jak to jest ?
                Chyba że ktoś ma pomysł jakie kolumny 3-way 4 głośnikowe można by było skopiować ?
                Last edited by ILikeDIY; 12.05.2014, 18:16.

Skomentuj

Czaruję...
                X