No ktoś w końcu sensownie zamknął temat..:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Firma audio ?
Collapse
X
-
Najlepiej mieć kilka źródeł dochodu i to najlepiej pasywnych typu wynajem nieruchomości. Każdy biznes to niesyety loteria, w jednym miesiącu są zyski a w drugim może nawet na ZUS nie starczyć (chociaż to można obejść zapisując sie do inkubatorów). Puki mamy taką biurokracje i mega podatki własna działalnośćto udręka...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWiec co to za firma?
wiecej informacji sobie znajdz
glownie zajmuje sie ca, choc nie tylkoLast edited by lklukasz; 17.05.2014, 10:10.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
kolumny w polsce?nie ma opcji dla mas marketu...
Wielu moich znajomych to ''kinomaniacy'' bo maja 50" TV... i na tym sie konczy... Dzwiek dla nich nieistotny... a jesli juz ktos inwestuje w naglosnienie to idzie do media markt, bierze kolumny z LOGO! wlacza i mowi "fajnie lupia" i to jest przecietny klient. Ma byc glosno i duzo basu i to dla nich jakosc dzwieku.
Mam kumpla ktory mowi ze tez uwielbia audio a jego naglosnienie pod kino to "logitech zestaw 5.1 od kompa" i odkreca suba do mega przesteru i glosnosc na maksa wlacza tsunami i "dobrze graja, fajny bas co nie?". Jego auto: "mam mega naglonienie 2x1000watt z tylu ostro daja..." no i to jest przecietny konsument. Inni ktorzy kupuja audio: idzie do marketu bierze zestaw YAMAHA cale kino i dostaje kolumny PRISM z ktorych folia sie odkleja ale uwaza ze jest spoko bo to yamaha.... Na setki znajomych nie ma ani jednego idacego w jakosc, wiec jesli klepac kolumny to typu VK tylko taniej albo poprostu w takiej cenie ale w marketach na czym innym ciezko zarobic, a najlepiej sprzedaje sie tani bubel bo przecienty kowalski nie odrozni czy masz naklejona folie pcv na kolumny czy fornir palisander... dla neigo wygladaja tak samo... wiec glosniki chinskie no name oby efektywne + obudowa z 0,6-0,8mm mdf i na to folia pcv, maskownica. Zwrotka bedzie zbedna. Na tym zarobisz
Skomentuj
-
Konradzik, moim zdaniem wyczerpałeś temat budowy kolumn :)
Ale firmy audio nie zajmują sie tylko budową kolumn.
Najlepiej zarabia się na usługach, podłączanie sprzętu, kalibracja. Mało ludzi wie jak dobrze podłączyć sprzęt. I na zleceniach niestandardowych typu, ukryte kolumny w ścianie czy na suficie.
Najlepiej sprzedaje się tanie kolumny. Jednak w tym przypadku trzeba iść w ilość, bo czysty zysk po odliczeniu wszystkich kosztów produkcji, pensji dla pracowników oraz podatków i kosztów utrzymania lokalu oraz kosztu pakowania to około kilkaset złotych. A jak chcesz jeszcze kolumny pchać do sklepów to do ceny musisz doliczyć 20-30 % rabatu dla sklepów.
I musi to być naprawdę dobry produkt wybijających się ponad przeciętność.
Czasem przychodzą do nas ludzie i proszą o pomierzenie kolumn, jakiś Polskich małych firm audio, bo coś tam im nie do końca pasuje. To co wychodzi na pomiarach i w odsłuchach woła o pomstę do nieba. Najczęściej kończy się to tym że zwrotnice projektujemy od nowa.Last edited by charLeS; 17.05.2014, 11:43.
Skomentuj
-
Ja jednak skupiłbym się chyba na inwestycji w projekt przetworników.
Nie wiem jak jest u nas w Polsce z inżynierami projektującymi przetworniki - zawsze mnie ten temat fascynował.
Opracować własny projekt i zlecić wykonanie np STX czy też Tonsilowi.
Nie na temat...Czy w Polsce i Europie są jeszcze jacyś producenci przetworników?
//edit, faktycznie zapomniałem o Seasie, a coś bardziej mainstream?Last edited by morozaw; 18.05.2014, 10:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez morozaw Zobacz postaJa jednak skupiłbym się chyba na inwestycji w projekt przetworników.
Nie wiem jak jest u nas w Polsce z inżynierami projektującymi przetworniki - zawsze mnie ten temat fascynował.
Opracować własny projekt i zlecić wykonanie np STX czy też Tonsilowi.
Nie na temat...Czy w Polsce i Europie są jeszcze jacyś producenci przetworników?
//edit, faktycznie zapomniałem o Seasie, a coś bardziej mainstream?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez morozaw Zobacz postaCzy w Polsce i Europie są jeszcze jacyś producenci przetworników?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postajesli mialby to byc projekt zarobkowy i w wiekszej ilosci sztuk, lepiej leciec do Chin, zlecic produkcje malutkiej manufakturze, przy kontrakcie 100% ich produkcji mozna dostac mega mega cene
Chińczyk kiwa głową, ba! nawet prototyp od ręki zrobią zgodnie z projektem. Ty zadowolony wracasz do kraju, a przy pierwszej dostawie masz kontener szaf z mostkami na spaxy. Oczywiście reklamować możesz, ale czasu Ci Chińczyk nie odda, klientów też. A to tylko jeden przykład
Skomentuj
-
A jeszcze wiecej jest naciągaczy i psełdo firm zajmujących sie wszystkim czego akurat tobie potrzeb a
Wynajmują nawet biura na krótki okres w znanych biurowcach
Po miesiącu sie zwijają z twoja kasa
Znam taki przykład
Znajomy mający fabrykę sie na takich nadzial
Co prawda on stracił tylko 100$ a ilu było większych inwestorów?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaMyślcie lepiej jak produkować w polscesiła robocza pawie najtańsza w Europie
Skomentuj
-
chcesz inwestowac i tracic kase prosze bardzokazdy robi tak by mu sie to oplacalo
w polsce prawie nic nie kupuje
glosniki uk i usa, ciuchy tylko uk, elektronika uk i usa w polsce tylko najpotrzebniejsze rzeczy
niech zyje wolny rynek
zdziwilbys sie jakie przebitki sa w pl... a najwieksze na odziezy... od 300-1000%
Skomentuj
Skomentuj