Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn, a zdrowy rozsądek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
    Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, kwestia teraz tylko żeby jakoś to sensownie wykończyć.
    Regan3000, masz dostęp do jakiegoś niedrogiego forniru? :)
    Siedzę już 4h przed komputerem i szukam czegoś konkretnego. W pobliskich sklepach nie znalazłem fornirów.

Czy blaty po 10cm szerokości źle się kładzie niżeli np. 28cm? Znalazłem jedną aukcję blat 28cm/2,8m albo 10cm/1m i tu musiał bym kupić 12 blatów.

Skomentuj

Im szerszy tym mniej laczen, albo i wcale ich nie ma. Laczenie wzdloz na sciance jest najtrudniejsze, jesli mozna ich uniknac to warto sie o to starac. Czy przesylka z Polski wchodzi w gre?
      http://sklep.artdecor-folie.pl/forni...s5qteki6d8rfb2
      Fornir podklejony fizelina wiec latwiej sie kladzie i bardzo szeroki (63cm). Wiadomo ze lepiej kupic cos na miejscu, ale jak nie znajdziesz to moze jest to jakas opcja.

Tak z ciekawosci, ile w Niemczech wolaja sobie za fornir?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
        Im szerszy tym mniej laczen, albo i wcale ich nie ma. Laczenie wzdloz na sciance jest najtrudniejsze, jesli mozna ich uniknac to warto sie o to starac. Czy przesylka z Polski wchodzi w gre?
        http://sklep.artdecor-folie.pl/forni...s5qteki6d8rfb2
        Fornir podklejony fizelina wiec latwiej sie kladzie i bardzo szeroki (63cm). Wiadomo ze lepiej kupic cos na miejscu, ale jak nie znajdziesz to moze jest to jakas opcja.

Tak z ciekawosci, ile w Niemczech wolaja sobie za fornir?:)
        O za takie ceny mogę kupować. Zaraz napiszę do nich czy wyślą za granicę.
        Szukałem na Ebay i wszystkie są w pasach max do 32cm:/ i np. jedna aukcja pas 280cm/28cm cena 12 Euro plus 7 Euro przesyłka. Takich pasów na mojego suba(42x35x42) potrzebuję 2 ale pewnie łączenie pasów na ściance by kijato wyglądało i inwestycja około 30EUR na fornir była by jak w temacie "nierozsądna"
        Na innej aukcji jest jeszcze lepiej liść 3m i 30cm szeroki 44EUR:/
        Z tej strony co mi podałeś jednym płatem 280cm/64cm byłbym w stanie okleić mój subwoofer, bez łączeń.

Skomentuj

Fornir fornirowi nie równy. Inaczej będzie kosztował fornir z sosny czy dębu a inaczej naturalny z jakiegoś egzotycznego gatunku, który bedzie i drogi i czesto w niezbyt szerokich formatkach. To co Ci podałem to fornir modyfikowany, dlatego może mieć taką szerokość.

Skomentuj

Czaruję...
          X