Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna pomoc programisty C++

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebna pomoc programisty C++

Witam,

nie znam się na tym zupełnie, więc bardzo proszę o informację, czy jest tu ktoś, kto z tego:

https://github.com/procule/IRAnalyzer

wyprodukuje plik dll ?

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Z wszystkiego wygenerujesz bibliotekę statyczną lub dynamiczną, różnica to nazwa głównej funkcji i oznaczenie eksportowanych funkcji.

Skomentuj

Potrzebuję gotowy plik na PC-ta aby wrzucić do katalogu programu. Pomożesz ?

Skomentuj

A ten program już posiadasz? Jest to jakiś gotowy program, czy może Twoja aplikacja?

Skomentuj

Tak, mam. Kupiłem klon analizatora Saleae a program ściąga się z ich strony:

https://www.saleae.com/downloads

Kompilacja ma być pod XP 32 bit.

Skomentuj

Brakuje tam trochę nagłówków:

Analyzer.h
            AnalyzerResults.h
            AnalyzerSettings.h
            AnalyzerHelpers.h

I prawdopodobnie plików .cpp do nich.

Czyli ogólnie klasy Anylyzer od której dziedziczy ten IRAnalyzer.

Skomentuj

Hmmm. Dziękuję za dobre chęci. Chciałem sprawdzić jak będzie sobie radził z analizą transmisji IR. To jakiś projekt open source. Natomiast, podobno, za niedługo taka funkcjonalność będzie zrobiona "firmowo" przez producenta. Poczekam.
              Dzięki.

P.S.
              Przyszło mi do głowy, że mogło by do być w pakiecie SDK ale nie ma co kombinować i trzeba poczekać.
              Last edited by Jacek Zieliński; 24.06.2014, 21:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                Przyszło mi do głowy, że mogło by do być w pakiecie SDK ale nie ma co kombinować i trzeba poczekać.
                No i tak jest, szkoda, że mi go od razu nie dałeś, i musiałem sam szukać.

Zbudowałem Ci dynamiczną 32-bitową bibliotekę IRAnalyzer.dll, funkcje wyeksportowane to:

[code]const char* GetAnalyzerName();
                Analyzer* CreateAnalyzer();
                void DestroyAnalyzer(Analyzer* analyzer);[/code]

Biblioteka ta wymaga Analyzer.dll w tym samym folderze (jest to plik z pakietu SDK).

IRAnalyzer.dll:

http://hallak.pl/files/IRAnalyzer.dll

I Analyzer.dll z SDK:

http://hallak.pl/files/Analyzer.dll

Skomentuj

Super, wielkie dzięki. Nie gniewaj się, taki ze mnie "programista", że oprócz podstawowej wiedzy o Bascom-ie niewiele więcej wiem.
                  Dziś pewnie nie dam rady ale jutro zbadam co i jak i oczywiście napiszę dwa słowa.

Skomentuj

Nie gniewaj się, taki ze mnie "programista", że oprócz podstawowej wiedzy o Bascom-ie niewiele więcej wiem.
                    Ja się nie gniewam, gdyby wszyscy byli programistami C/C++ to miałbym problem z zawodem :)

Skomentuj

Pompeczka. Po wrzuceniu bibliotek program wyrzuca błędy i ten analizator nie pojawia się na liście dostępnych plugin-ów...

Skomentuj

Błędy Panie, błędy :) Najlepiej cały log.

Ładowałem tą bibliotekę we własnym programie i wszystkie eksportowane funkcje są możliwe do użycia (min. tworzenie analizatora i operacje na tym obiekcie).

Pobierz sobie jeszcze raz bibliotekę, tym razem linkowałem ją statycznie z bibliotekami od VC (być może ich nie posiadasz w systemie):
                        Last edited by .3lite; 25.06.2014, 20:49.

Skomentuj

Najpierw:

a następnie:

po czym program dalej działa już normalnie.

W katalogu głównym jest już fabrycznie analyzer.dll jednak innej wielkości. Po podmianie na podesłany program w ogóle się nie uruchamia.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Pobierz sobie jeszcze raz bibliotekę, tym razem linkowałem ją statycznie z bibliotekami od VC (być może ich nie posiadasz w systemie):

W katalogu głównym jest już fabrycznie analyzer.dll jednak innej wielkości. Po podmianie na podesłany program w ogóle się nie uruchamia.
                            Ta biblioteka nie była budowana przeze mnie, znajdowała się w SDK.

Skomentuj

Ok, sprawdzę jeszcze jeden możliwy powód. Czy może być tak, że SDK jest dedykowany do ostatniej, stabilnej wersji softu? Ostatnia wersja to bodajże .15. Ja mam zainstalowaną Beta .19 . Muszę zainstalować starą.

Skomentuj

Ja ściągnąłem:

SaleaeAnalyzerSdk-1.1.14

I w nim znajduje się Analyzer.dll, który użyłem do linkowania z moim IRAnalyzer.dll

Skomentuj

O widzisz. Pięknie dziękuję. Jutro powalczę dalej.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X