Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt na Dayton RS225

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt na Dayton RS225

Zna ktoś może jakiś sensowny projekt 3-Way na Daytonie RS225?
    Udało mi się znaleźć dwa projekty:
    http://www.rjbaudio.com/Daedalus/daedalus.html
    http://speakerdesignworks.com/Finalists_1.html
    Niestety w obydwu przypadkach na wysokich jest drogi Dayton RS28.
    Był jeszcze taki projekt Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G ale strona już nie działa. Mam schemat zwrotnicy do tego projektu ale nie mam żadnych wymiarów. Ktoś może popełnił ten projekt i może się wypowiedzieć na jego temat? Bo w sumie ten projekt wygląda ciekawie i jest względnie tani przez co najbardziej bym się ku niemu skłaniał. Może ktoś zna jeszcze jakąś alternatywę?

Dokup głośniki jakie Tobie pasują w danym budżecie a zwrotnicę się po prostu zrobi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Dokup głośniki jakie Tobie pasują w danym budżecie a zwrotnicę się po prostu zrobi :)
      Sam zwrotnicy nie zrobię, a zlecenie komuś to dodatkowy koszt. A u mnie krucho z kasą. Dlatego szukam taniego, gotowego 3-Way. Dlaczego Dayton. Bo jest w miarę tani, ma dobry stosunek cena/jakość i fajnie wygląda.

Skomentuj

Na tym daytonie robi marian z fw146 i 9950 poczekaj troche to pewnie projekt sie zrobi.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
          Na tym daytonie robi marian z fw146 i 9950 poczekaj troche to pewnie projekt sie zrobi.
          Oj, nie prędko.
          Za kilka dni go dopiero zamawiam, nie wiem czy w tym miesiącu starczy mi również na sprzęt pomiarowy.
          No i są wakacje, czas urlopów...

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
            Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G
            Do takiego zestawu tylko z rs28 na górze mam głośniki konradzika88 .

Forumowy projekt z fw146 , l22 , wavcorem pojawi się do końca miesiąca .
            Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225 na dół i wygląda na to, że konieczne zmiany zwrotnicy będą kosmetyczne .
            Może jutro uda się pomierzyć i będą 2 projekty

Powoli wracam do gry

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225
              A mógłbyś napisać coś o nim?
              Chciał bym choć trochę o nim wiedzieć zanim go kupię, bo zastanawiam się jeszcze nad Seasem CD22RN4X i nie wiem którego wybrać (choć pewnie Dayton lepiej będzie się zgrywał brzmieniowo z FW146).

Skomentuj

Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225 na dół i wygląda na to, że konieczne zmiany zwrotnicy będą kosmetyczne .

Powoli wracam do gry
                Byłbym bardzo wdzięczny jakby pojawił się projekt z Daytonem na dole:)

Skomentuj

Powoli wracam do gry
                  O bardzo mnie cieszy ze prace trwaja nad projektem , czekam z niecierpliwoscia. Do tego marian robi fajny projekt bedzie w czym wybierac ☺

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                    Zna ktoś może jakiś sensowny projekt 3-Way na Daytonie RS225?
                    Udało mi się znaleźć dwa projekty:
                    http://www.rjbaudio.com/Daedalus/daedalus.html
                    http://speakerdesignworks.com/Finalists_1.html
                    Niestety w obydwu przypadkach na wysokich jest drogi Dayton RS28.
                    Był jeszcze taki projekt Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G ale strona już nie działa. Mam schemat zwrotnicy do tego projektu ale nie mam żadnych wymiarów. Ktoś może popełnił ten projekt i może się wypowiedzieć na jego temat? Bo w sumie ten projekt wygląda ciekawie i jest względnie tani przez co najbardziej bym się ku niemu skłaniał. Może ktoś zna jeszcze jakąś alternatywę?
                    raven robi dla mnie prywatnie projekt z rs225, rs125 i rs28 w wersji F :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X