Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozpoznanie tematu remote do uniampa i innych wzmacniaczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozpoznanie tematu remote do uniampa i innych wzmacniaczy

Ponieważ zastanawiamy się nad remotem, założyłem ten wątek. Zanim zrobimy zbiorowe warto zebrać jeszcze informację ilu jest chętnych, bo od tego będzie zależała mocno cena.
    Chodzi o zamówienie płytek i kitu do projektu opracowanego przez ttomka:
    'driver' sterownik wzmacniacza DIY

Na razie wygląda to tak:
    Sterownik ttomka: cena za płytki - kpl 47zł, cena za elementy ok. 120zł; w tym brak przesyłek o dostawców więc jeszcze lekko cena może wzrosnąć w zależności od ilości osób chyba, że znajdziemy jakieś tańsze sensowne elementy.

Pomysły i pomoc w organizacji mile widziana. Wariantowania zamówienia nie przewidujemy (można zamówić sobie najwyżej same PCB)
    PCB:
    "Mariusz Radwan
    EmRad PCB
    NIP: 5492277559
    REGON: 123101160
    Cena za jeden komplet to 59 zł z wysyłka, w tym soldermaska jedna strona, ciecie, płytka jednostronna, wiercenie, warstwa opisowa. Przy 5 kompletach zejdzie do ceny 47 zł."
    Kit
    wykaz_elementow grupowe (2).txt plik csv, trzeba zmienić sobie rozszerzenie i otworzyć w excellu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Na tę chwilę proponuję wstępne zapisy w formule: płytki 1kpl, kit 1kpl
    1. micwojc: płytki 1kpl, kit 1kpl
    2. Damian89: płytki 1kpl, kit 1kpl
    3. Mobias: płytki 1kpl, kit 1kpl
    4. szastal: płytki 1kpl, kit 1kpl
    5. malikowy: płytki 1kpl, kit 1kpl
    6. adikob: płytki 1kpl, kit 1kpl
    7. AdamAudio: płytki 2kpl, kit 2kpl
    Last edited by Micwoj; 24.09.2014, 08:04.

No i pięknie, ruszyło się cos. W sprawie płytek czekam jeszcze na wycenę z 2 firm, zobaczymy.

Skomentuj

Zrobilem juz swoja liste i rozesle do kilku sklepów z prośbą o wycene.
      Last edited by _NATAN_5064; 24.09.2014, 08:14.

Skomentuj

Obejrzałeś moje zestawienie? Jakieś uwagi? Tak się jeszcze zastanawiałem nad jakimiś taśmami na goldpiny do połączenia płytek, propozycje mile widziane. No i co do gniazd i trafka, to nie do końca jestem pewien czy będą pasować, będę wdzięczny jeśli ktoś sprawdzi. Nie wiem też jak ze stabilizacją, może trafko o niższym napięciu? Wtedy stabilizator sie będzie mniej grzał? Oryginał u ttomka to TS4/40 8,5V/0,5A, indela w tme kosztuje 12,50, ale chyba lepiej kupić zalewane?

Ja mam hfo 5min piechota od firmy, więc jakby co możesz tam brać nawet drobnicę, będzie bez kosztów wysyłki.

Skomentuj

Wlasnie do hfo chciałem wysylac, maja tam dobre przekazniki do selektora. Do julika tez mozna wysłać bo maja fajne ceny. Goldpiny i tasmy warto policzyć. Pcb przerobilbym pod jakies inne trafo zalewane bedzie najlepsze wg mnie. W tme musisz sie zalogowac bo inaczej masz ceny netto. Pcb wg mnie mozna deczko przerobic, szczegolnie prowadzenie sciezek... mozna troche miejaca zaoszczędzić, no i pogrubic. Łatwiej bedzie zrobic prasowanki. Wlasnie spojrzałem do twojej listy. Najlepiej wysłać zapytanie do jakiegos sklepu zeby puścić wszystyko jedna paczka. Lepiej wydac 3zl więcej za trafoko niz kolne 15zl za wysyłkę.
          Last edited by _NATAN_5064; 24.09.2014, 08:29.

Skomentuj

3zł razy 8szt to już 24... a 15/8=2zł :) jak pisałem, cena zależy od ilości.

Skomentuj

Kolejna wycena
              Cena kompletu płytek w serii 5 sztuk - 22.45 PLN/kpl + 52.00 PLN/koszt uruchomienia produkcji.

Założenia do wyceny - druki jednostronne, powiercone, z jednostronną soldermaską, docięte na wymiar, cynowane metodą HAL, panelizacja wszystkich 3 typów na wspólnym formacie.

Ceny netto.

Firma Merka znana na forum
              Last edited by Damian89; 24.09.2014, 10:32.

Skomentuj

No to przy 8szt się robi ok 38zł (z przesyłką). Co znaczy panelizacja? Jedna płytka do łamania?
                Last edited by Micwoj; 24.09.2014, 10:58.

Skomentuj

Zakładając ze netto to i tak wyjdzie niecalem 50zl

Skomentuj

O! gniazda w TME po 1,20/szt. To cena kitu spada do ok. 106zł :) Proponuję włożyć do zamówienia najtańsze, a jak ktoś chce szaleć to sobie kupi lepsze.

Skomentuj

Ale zalogowany jestes ?

Skomentuj

Nie, ale przemnożyłem przez 1,23. A co, są różnice?

Skomentuj

3 wyceny jak na razie brak i chyba firma nie wyceni, a jak wycena kompletu?

Skomentuj

W tme sa tam jakies znizki dla klientow ale jak bierzesz za kilka tys. Jak mnozyles to bedzie ok. Liczyl ktos ile to wyjdzie za cm2 ? Na allegro ktos sie oglasza za 0.27zl/cm2

Skomentuj

Jeżeli chodzi ci o użytkownika maryush_Q (na alledrogo), to od niego jest pierwsza wycena, facet zejdzie do 47 zł/kpl.

Skomentuj

1. micwojc: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                2. Damian89: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                3. Mobias: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                4. szastal: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                5. malikowy: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                6. adikob: płytki 1kpl, kit 1kpl
                                7. AdamAudio: płytki 2kpl, kit 2kpl
                                8. _NATAN_5064; kit 1kpl

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                  ttomka

Skomentuj

Oj, sorry. Szybciej piszę niż czytam Obiecuję poprawę.

Skomentuj

Panowie 3 firma wogóle nie podała wyceny ma mnie gdzieś :) czy kierować jeszcze zapytania o płytki do innych czy opieramy się na tych dwóch?

Skomentuj

Kochani, jeszcze jeden temat. W międzyczasie odpowiedział mi Irek na temat jego remota. Wprawdzie trochę to już mniej diy, ale oferuje gotowe, zmontowane, uruchomione moduły. Jeśli będzie powyżej 5 chętnych, to uruchomi produkcję.
                                        Wersja o którą go pytałem ma selektor, standby i sterowanie motopotkiem. Wszystkie funkcje dostępne z klawiatury.
                                        Są dwie płytki duże i dwie małe. Selektor wejściowy z motopotkiem i druga sterownik z mikroprocesorem. Plus dwie małe, jedna z włącznikiem i odbiornikiem IR, druga z przełączania wejść i ledami.
                                        W komplecie z pilotem z naklejką opisującą funkcje.
                                        Poniżej trochę zdjęć.

Dodatkowe informacje na stronie Irka: Driver Irka
                                        Moduł Irka ma możliwość uczenia się innych pilotów, ale Irek musi dorobić do tego celu instrukcję obsługi która nie wiem czy powstanie, więc nie obiecuję.

Te moduły byłyby w cenie 160zł/szt. Tak wg mnie, to sporo lepszy stosunek cena/jakość (pamiętajcie że projekt tomkk_a wychodzi nam na razie ok. 150zł za komplet). Po pierwsze już zmontowany moduł, po drugie miły dodatek w postaci małych płytek z guzikami, których w projekcie tomkk_a (poprawiłem się :)) na razie brakuje i trzeba byłoby coś kombinować. Na minus brak wyboru głośników.

Proponuję następujące głosowanie wśród osób które się zapisały. Proszę dopisywać się do listy kopiując nagłówek listy żeby było wiadomo o którą chodzi. Lista w formacie

1. Nick - projekt Irka,
                                        albo
                                        1. Nick projekt Tomkk_a.

Żeby było jasne, po zakończeniu głosowania przestaniemy się zajmować projektem który głosowanie przegrał. Koniec głosowania proponuję ustalić na niedzielę 23.59, albo do chwili kiedy wypowiedzą się wszyscy chętni z pierwszej listy.

Głosowanie na wybór projektu remote do wzmacniaczy:
                                        1. Micwoj - projekt Irka

Skomentuj

Czaruję...
                                        X