Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagrywanie CD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagrywanie CD

Witam potrzebuje programu do nagrywania płyt CD. Przykładowo, ściągam plik z Y.T. MPEG-4 i chciałbym zgrać ten plik na CD z podziałem na utwory. Programem Format faktory mogę zmienić plik na MP3, ale w Nero i tak nagram jako całość bez podziału na utwory, i nero nie przyjmuje mi pliku FLAC. Pozdrawiam Piotr F.

co do FLAC'ow ja nagrywam je programem burrrn. Jeżeli mam cala płytkę we FLAC'u nie podzieloną, dziele ją w foobarze jeżeli jest dołączony plik playlisty (cue, m3u)

Skomentuj

Z MPEG 4 przerabiasz na MP3 .... bardzo prosto pisze się pliki CUE czyli w danym pliku dzielisz na utowry w/g czasu czyli pierwsza piosenka od 0:00 do 4:50 następna 4:50 do 6:40 itd...ewentualnie dzielisz Mp3 na żywo w audacity i zapisujesz jako osobne pliki....

Skomentuj

jeżeli nagrywasz burrrnem, to on obsługuje pliki cue, więc nie trzeba ich wcześniej dzielić na pojedyncze pliku

Skomentuj

Dzięki za odpowiedz.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
            więc nie trzeba ich wcześniej dzielić na pojedyncze pliku
            Tylko filmik z YT przerobiony na mp3 napewno nie ma pliku cue

Skomentuj

No właśnie a chodzi oto jak mam powiedzmy plik J.M.Jarre Oxygene, formatuje na mp3 i potrzebuje zrobić znaczniki żeby to nie był jeden utwór 38minut.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński
                W tego typu utworach, gdzie nie może być przerw między utworami (koncerty itp) w programie do palenia płyt należy zaznaczyć opcję "bez przerw". Dawno nic nie paliłem ale zdaje mi się, że w np. w Nero można to było zrobić globalnie lub dla każdego utworu z osobna.
                o to właśnie chodzi

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nero mam pewnie stare.

Skomentuj

Sprawdź nawet w starym. Z tego co pamiętam to było tak:

- wrzuć wszystkie utwory, które mają być na płycie
                  - kliknij właściwości drugiego z kolei utworu
                  - tu powinno być coś odnośnie przerwy między utworami i dotyczy to przerwy między pierwszym a drugim utworem
                  - i tak dalej po kolei lub wybiórczo jeśli nie między wszystkimi utworami mają być przerwy.

Piszę totalnie z pamięci bo nie robiłem tego już baaaaardzo dawno a pamięć jest ulotna. Ale jakoś tak to chyba było...

Skomentuj

Ja audio wypalam burrrnem, kiedyś próbowałem nagrać nero bez przerw, a i tak były przerwy mikro sekundowe i było słychać, że się zmienia kawałek.
                    Polecam Burrrna, tym bardziej, że jest darmowy.
                    A jak plik nie ma cue to trzeba do niego stworzyć cue albo pociąć go na kawałki.

Skomentuj

Te mikro-trzaski, z tego co pamiętam, występowały przy opcji Track At Once (czy jakoś tak). W przypadku palenia z opcją Disk At Once było ok, tak mi się przynajmniej wydaje.

Skomentuj

Ja rozumiem to tak ze mamy koncert trwa on dobrą godzinę ale zgrywając go z YT do mp3 mamy jeden plik który trwa godzinę.
                        Jeśli nagramy go na płytę to mamy jeden utwór godzinowy. I za każdym odpaleniem radia idzie od początku.
                        Albo dzielimy ten plik przez napisanie w notatniku pliku cue i wtedy Nero automatycznie dzieli na utwory bez przerw, albo fizycznie dzielimy plik w programie do obróbki dźwięku bez dodawania ciszy na początku i na końcu utworu. Swoją drogą tak czy tak od tego czy będzie słychać przerwy milisekundowe zależy od odtwarzacza.

Ile płyt FLAC na torrentach jest w jednym pliku i do tego jest pliczek CUE. Wrzucasz CUE do Nero na podstawie tego on dzieli na części. I mamy płytę z całego pliku.

Szkoda ze mam lipny internet radiowy bo byś podesłał pliczek to bym Ci go podzielił
                        Last edited by ploter; 23.11.2014, 19:13.

Skomentuj

Zainstalowałem Nero 9 jutro się pobawię, jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi.

Skomentuj

CDburnerxp, jest opcja przy nagrywaniu z przerwą (regulowany czas) albo bez. Właśnie sprawdzam czy potnie utwór z .cue... Pociął. Wrzuciłem tylko sam plik cue do kompilacji i zrobił dobrze. Przy czym żeby było trudniej, ścieżka była w .ape

Skomentuj

No właśnie nagrywając Burrrnem nie uświadczyłem mikroprzerw.
                              Ogólnie Nero dla mnie jest przereklamowane, przez ten program skopałem 5 płytek DL kiedy były po 9 zł :|

Skomentuj

A czym podzielić duży flac lub ape na poszczególne utwory ale bez nagrywania płyty?

Skomentuj

Jeśli masz plik CUE to CUE splitterem :)

Skomentuj

A jak nie ma CUE to da się go stworzyć jakoś automatycznie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                                      A jak nie ma CUE to da się go stworzyć jakoś automatycznie?
                                      Da się stworzyć ręcznie.... albo znaleźć na necie ;D co to za płytka ?? Na PW jak chcesz pomoc :P

Skomentuj

Sound forge i jazda...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X