Witam potrzebuje programu do nagrywania płyt CD. Przykładowo, ściągam plik z Y.T. MPEG-4 i chciałbym zgrać ten plik na CD z podziałem na utwory. Programem Format faktory mogę zmienić plik na MP3, ale w Nero i tak nagram jako całość bez podziału na utwory, i nero nie przyjmuje mi pliku FLAC. Pozdrawiam Piotr F.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nagrywanie CD
Collapse
X
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postawięc nie trzeba ich wcześniej dzielić na pojedyncze pliku
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek ZielińskiW tego typu utworach, gdzie nie może być przerw między utworami (koncerty itp) w programie do palenia płyt należy zaznaczyć opcję "bez przerw". Dawno nic nie paliłem ale zdaje mi się, że w np. w Nero można to było zrobić globalnie lub dla każdego utworu z osobna.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Nero mam pewnie stare.
Skomentuj
-
Sprawdź nawet w starym. Z tego co pamiętam to było tak:
- wrzuć wszystkie utwory, które mają być na płycie
- kliknij właściwości drugiego z kolei utworu
- tu powinno być coś odnośnie przerwy między utworami i dotyczy to przerwy między pierwszym a drugim utworem
- i tak dalej po kolei lub wybiórczo jeśli nie między wszystkimi utworami mają być przerwy.
Piszę totalnie z pamięci bo nie robiłem tego już baaaaardzo dawno a pamięć jest ulotna. Ale jakoś tak to chyba było...
Skomentuj
-
Ja rozumiem to tak ze mamy koncert trwa on dobrą godzinę ale zgrywając go z YT do mp3 mamy jeden plik który trwa godzinę.
Jeśli nagramy go na płytę to mamy jeden utwór godzinowy. I za każdym odpaleniem radia idzie od początku.
Albo dzielimy ten plik przez napisanie w notatniku pliku cue i wtedy Nero automatycznie dzieli na utwory bez przerw, albo fizycznie dzielimy plik w programie do obróbki dźwięku bez dodawania ciszy na początku i na końcu utworu. Swoją drogą tak czy tak od tego czy będzie słychać przerwy milisekundowe zależy od odtwarzacza.
Ile płyt FLAC na torrentach jest w jednym pliku i do tego jest pliczek CUE. Wrzucasz CUE do Nero na podstawie tego on dzieli na części. I mamy płytę z całego pliku.
Szkoda ze mam lipny internet radiowy bo byś podesłał pliczek to bym Ci go podzieliłLast edited by ploter; 23.11.2014, 19:13.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaA jak nie ma CUE to da się go stworzyć jakoś automatycznie?
Skomentuj
Skomentuj