Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z Logitech Z4.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z Logitech Z4.

Witam.
    Mam problem z moimi głośnikami Logitech Z4. A mianowicie subwoofer przestał działać. Gdy go włączam na pilocie nie świeci się dioda, a sam głośnik buczy jednostajnie i nie przekazuje dźwięku dalej do gwizdków. Mam drugi taki zestaw więc pilot, gwizdki i wszystkie kable zostały sprawdzone. Nie działa tylko subwoofer. Co to może być? Proszę o pomoc.

Uszkodzona elektronika, prawdopodobnie coś się upaliło.
    Nie słuchałeś za głośno przypadkiem?

Skomentuj

Używałem max. 75% mocy. A co dokładniej mogło się spalić i jak moge to sprawdzić?

Skomentuj

Ok dowiedziałem się gdzie jest problem. Na zdjęciach pokazany jest element, który nie przekazuje sygnału dalej. Co to jest za element? Do czego służy?

Skomentuj

Czy poprzez 75% rozumiesz ustawienie gałki na 75% położenia?
          Jeżeli nie występuje żaden problem z dotarciem sygnału do elektroniki to najprawdopodobniej uszkodził się któryś z układów scalonych w torze audio (wątpię, żeby tam były zastosowane tranzystory).
          Jak sprawdzić? Prześledzić jak idzie sygnał. Najlepiej zacząć od obejrzenia elektroniki. Ale jeżeli nie masz wiedzy to nie radzę się za to zabierać, bo z prądem nie ma żartów.

Skomentuj

Jak wyżej sygnał urywa się w miejscu, które pokazałem na zdjęciu.

Skomentuj

Proponuję zdjęcia na nasz serwer wrzucić.

Skomentuj

Nie widzę zdjęć, mógłbyś proszę wrzucić je na server?.
                Mój problem polega na tym że głośniki odpalają, ale nie ma w nich dzwięku. Ciszaaaa

Skomentuj

Czaruję...