Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe głośniki sufitowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe głośniki sufitowe

Cześć :) Chciałbym sobie niedługo kupić nowe głośniki sufitowe do salonu (żeby przyjemniej filmy się oglądało ) Zastanawiam się, czy lepsze będą przewodowe czy też bezprzewodowe.

Zależy co dla ciebie znaczy lepsze?
    Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety pytanie na czym ci zależy i w jakim budżecie chcesz się zmieścić. PRzewodowe = kucie, bezprzewodowe = cena, zasięg, bo jakość transmisji przy głośnikach sufitowych i tak nie mysi być na wysokim poziomie.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      PRzewodowe = kucie,
      ale do bezprzwdowodych tez trzeba dostarczyc zasilanie
      wiec albo wymiana baterii (slabsza moc itp itd) albo kucie pod zasilanie

ja bym sie kierowal sluchem a nie takimi kryteriami

Skomentuj

Czyli co lepiej? Przewodowe, tak? A co powiecie np. na któres z tych? http://bit.ly/1za2e0J

Skomentuj

w grudniu podwieszałem pod sufitem głosniki surround - pomieszczenie kiepskie, a filmy chciałoby się oglądać - po testach i dobrym ukierunkowaniu głośników jest to fajne roziązanie - suuround 5.1 wcale nie muszą być za Tobą, tylko obok, musza być ponad głową aby jedna osoba nie "zaslaniała" dźwięku drugiej, a umieszczenie ich pod sufitem i tym samym zwiększenie odleglości w gorę kompensuje trochę różnice glośności pomiędzy jednym a drugim głośnikiem gdy siędzisz raz bardziej z lewej albo bardziej z prawej. Podwieszałem zwykłe monitorki, ktore wagowo wyszły 6kg - zamowilem z alledrogo jakies badziewne uchwyty ale nie dałyby rady i strach więc do kosza - wkurzony zastojem i brakiem pomysłu przed świętami podjechałem do kastoramy po kołeczki, haczyki i 2m łańcuszka - każdy monitorek jest podwieszony na trzech haczykach, dwóch łańcuszkach i jednym wkręcie oczkowym - łańcuszki pozwlają pochylac głośnik w obu plaszczyznach
          ...na wszelki wypadek aby te glośniki nie spiepszyły sie na głowe kupiłem w sklepie wędkarskim coś co nazywają "stalką" - nie znam się - linka stalowa, zaoczkowana - różne długości i różne wytrzymałości - ja kupiłem na 38kg i zabezpieczyłem nią jeszcze kazdy glośnik dodatkowo.

Pawel S bodaj gdzieś pisał że słuchał stx E200n lub E250n czy coś takiego i pozytywnie sie o nich wypowiadał - mają plytką obudowę - sam o nich myślałem jako o płytkich monitorkach (o ile pamietam ~10cm glebokości) do podwieszenia pod sufitem - kosztują chyba około 300zl za parę

wiem że pytasz o typowo sufitowe, ale chcialem Cię naprowadzić też na inne rozwiązanie - może Ci się przyda

Skomentuj

Czaruję...
          X